2024-25 : Play Off 9η : Μακεδονικός - ΑΕΛ 0-3

Play Off 9η : Μακεδονικός - ΑΕΛ 0-3

27 Απριλίου 2025


Σκόρερς: 39', 50' Πασάς, 70' Βαφέας

Μακεδονικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Γουναρίδης, Τοπαλίδης, Τσουκάνης, Σαραγιώτης, Χρουσιέλ, Αλμύρας, Λεωνιδόπουλος, Καρτάλης (59′ Σπαθάρης), Σιμόνι (83′ Πόντης), Ζαφειράκης (59′ Ραμίρεζ), Κουιρουκίδης.

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βενετικίδης, Τάχατος, Βαφέας, Μπαγκαλιάνης, Λυμπεράκης, Αντράντα (56′ Παναγιωτίδης), Οικονόμου (77′ Γιαξής), Στίνα, Πασάς, Μούργος (77′ Κρητικός), Σιατραβάνης (56′ Μωραΐτης).

Διαιτητής: Ιωάννης Τομαράς (Θράκης)
Επόπτες: Βασιλεία Τσικλητάρη (Πιερίας), Αθανάσιος Καραγιάννης (Ξάνθης)
4ος: Αναστασία Μυλοπούλου (Καβάλας)
Παρατηρητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Μακεδονικού

Μια σαρωτική ΑΕΛ πέρασε και από τη Νέα Ευκαρπία επικρατώντας του Μακεδονικού με 3-0 και κατάφερε να γράψει ιστορία κατακτώντας το πρωτάθλημα της Super League 2 αήττητη. 

Ο επιθετικός της ΑΕΛ άνοιξε τον σκορ στο 39’ με κεφαλιά, με το 0-1 να μένει ως το τέλος του ημιχρόνου. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50’ οι φιλοξενούμενοι και πάλι με τον Πασά, αυτή την φορά με σουτ έκαναν το 0-2, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στο ματς. Οι «βυσσινί» δεν κατέβασαν ωστόσο ρυθμό και στο 71’ πέτυχαν και τρίτο γκολ με σκόρερ τον αρχηγό Νίκο Βαφέα, κάνοντας το 0-3 και δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους.

Οι παίκτες του Μακεδονικού υποδέχθηκαν τους «βυσσινί» με pasillo πριν από την σέντρα της αναμέτρησης.

Η βαθμολογία των playoffs
ΑΕΛ 42 (8 αγώνες)
Ηρακλής 33 (7 αγώνες)
ΠΑΣ Γιάννινα 24 (7 αγώνες)
Μακεδονικός 18 (7 αγώνες)
Καμπανιακός 17 (7 αγώνες)







Share:

2024-25 : Play Off 8η : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0

Play Off 8η : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 5-0

12 Απριλίου 2025


Σκόρερς: 15', 38', 71' Πασάς, 50' Σιατραβάνης, 63' Οικονόμου

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βενετικίδης, Τάχατος (67′ Παπαγεωργίου), Βαφέας, Στάμου, Κοσσονού, Παναγιωτίδης (67′ Αντράντα), Οικονόμου (73′ Μπαριέντος), Στίνα (54′ Μουτίνιο), Πασάς, Μούργος, Σιατραβάνης (54′ Μωραΐτης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Μπαδήμας): Αθανασίου, Πάνος (58′ Αθανασίου), Λώλης (72′ Ναούμης), Δούμας, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Χάινριχ, Μπεγκάλα (72′ Καφενζής), Κύρκος (75′ Καλέμι), Μίνα (46′ Νικολιάς), Μάντζης
 
Διαιτητής: Γεώργιος Αλαμπέης (Αθηνών)
Επόπτες: Ευστάθιος Τσεχελίδης (Μακεδονίας), Λάζαρος Μαυρίδης (Κιλκίς)
4ος: Κωνσταντίνος Φουστάνας (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την επιστροφή της στην Super League! Η θρυλική ομάδα της Λάρισας που δεν είχε καταφέρει φέτος να κερδίσει τον ΠΑΣ σε κανένα από τα προηγούμενα τρία παιχνίδια (είχαν τελειώσει ισόπαλα όλα), το έκανε με εμφατικό τρόπο και με το άνετο 5-0 “συνόδευσε” με καταιγιστική νίκη την φιέστα για την απονομή του τροπαίου στο κατάμεστο AEL FC ARENA από 17.000 φιλάθλους των «βυσσινί» που δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα που σίγουρα ζηλεύουν αρκετές ομάδες και της Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο 5-0 επί του ΠΑΣ ο Γιάννης Πασάς (18′, 39′, 71′) με χατ τρικ (έφτασε τα 22 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα), αλλά και ο Σάββας Μούργος που είχε 2 ασίστ.
Οι Σάββας Σιατραβάνης (51′) και Άγγελος Οικονόμου (63′) έβαλαν με επίσης ωραία γκολ τη δική τους σφραγίδα στο συντριπτικό σκορ των Πρωταθλητών.

Η βαθμολογία

1. ΑΕΛ 39
2. ΠΟΤ Ηρακλής 30
3. ΠΑΣ Γιάννινα 24
4. Μακεδονικός 18
5. Καμπανιακός 17

Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης:
«Πετύχαμε ένα μεγάλο στόχο, με μια ομάδα που πρέπει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία και να παίζει εκεί σημαντικό ρόλο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε και την άνοδο αλλά και που μέχρι στιγμής έχουμε κρατήσει το αήττητο. Θα δούμε τι θα γίνει και στο τελευταίο μας παιχνίδι. Τη γιορτή που μας ετοίμασε η διοίκηση κι ο κόσμος, νομίζω την συμπληρώσαμε με το 5-0 επί του ΠΑΣ. Έπρεπε να κλείσουμε τις εντός έδρας υποχρεώσεις με μια τέτοια εμφάνιση. Ζούμε σήμερα κάτι καταπληκτικό, βλέποντας ανθρώπους κάθε ηλικίας να γιορτάζουν με την ψυχή τους. Συγχαρητήρια σε όλους, από τη διοίκηση, τους παίκτες τον κόσμο για όσα πετύχαμε φέτος. Κι εύχομαι να δούμε κι άλλες επιτυχίες στο κοντινό μέλλον. Φυσικά και για την ιστορία παίζει ρόλο το ότι κερδίζουμε άνοδο για δεύτερη διαδοχική σεζόν και μάλιστα τα καταφέρνουμε χωρίς να ηττηθούμε. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η συσπείρωση που έχουμε φέρει στην ΑΕΛ. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο».

Γιάννης Πασάς:

«Όταν ένας επιθετικός έχει την ψυχολογία, όλα γίνονται πιο εύκολα. Τα γκολ όμως δεν έρχονται μόνα τους, είναι ομαδική δουλειά. Ο στόχος μας ήταν εξ αρχής η άνοδος. Από εκεί και πέρα, τα ατομικά στατιστικά είναι σε δεύτερο επίπεδο. Από τη στιγμή που καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που ήθελε όλη η πόλη, τότε μπορούμε να μιλήσουμε και για τον καθένα ξεχωριστά. Ο κόουτς ήταν αυτός που με έσπρωχνε να βελτιώνομαι και να πετυχαίνω κι άλλα κι άλλα γκολ. Και τον ευχαριστώ γι’ αυτό».

Αχιλλέας Νταβέλης:

«Τα συναισθήματα μας είναι μοναδικά. Μετά από μια τριετή προσπάθεια, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει σήμερα και για την ΑΕΛ και για μας και για τον κόσμο μας. Η ΑΕΛ επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια και επιστρέφει εκεί μετά από πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωριών. Σήμερα η ομάδα απέδειξε ότι διεκδίκησε μια χρονιά με εξαιρετική προετοιμασία, με μια μοναδική οργάνωση και με ένα αήττητο το οποίο παραμένει στόχος μέχρι το τέλος των playoffs. Θα είμαστε εδώ για την ΑΕΛ και για τον κόσμο της. Απολύτως αφοσιωμένοι και προσπαθώντας για το καλύτερο χωρίς αλαζονεία και εξάρσεις».















Share:

2024-25 : Play Off 7η : Καμπανιακός - ΑΕΛ 1-2

Play Off 7η : Καμπανιακός - ΑΕΛ 1-2

6 Απριλίου 2025


Σκόρερς: 58' Κωτσόπουλος - 33' (πέν.) Πασάς, 54' Μπαγκαλιάνης

Καμπανιακός (Γιώργος Κούτσης): Κασαπίδης, Γαρύφαλλος, Σαρβανίδης, Έππας, Φροσύνης (46' Καθάριος Π. λ.τρ.), Κωτσόπουλος, Ντουμάνης, Παπαστεριανός, Πέττας, Καράδαλης (54' Σέχου λ.τρ.), Μποζίδης (63' Παπακωνσταντίνου).

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ. (85' Τριμμάτης), Βαφέας, Μπαγκαλιάνης, Λυμπεράκης, Μπαριέντος (63' Παναγιωτίδης), Οικονόμου, Στίνα (76' Αντράντα), Πασάς, Μούργος (63' Σιατραβάνης), Μουτίνιο (85' Κρητικός).

Διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας (Ευβοίας)
Επόπτες: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Βασίλειος Μωυσιάδης (Γρεβενών)
4ος: Δημήτριος Κεφαλάς (Σερρών)
Παρατηρητής: Κωνσταντίνος Βλάχος (Γρεβενών)

Γήπεδο: Χαλάστρας

Τέσσερα χρόνια μετά τον υποβιβασμό της, η ΑΕΛ σήμερα πανηγυρίζει και μαθηματικά την επιστροφή στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας, μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Καμπανιακού στη Χαλάστρα με 1-2.
Λόγω της απαγόρευσης από την αστυνομία, έξω από το γήπεδο βρέθηκε πλήθος φιλάθλων των βυσσινί που πανηγύρισε μαζί τους την άνοδο, ενώ μεγάλη συγκέντρωση αναμένεται στη Λάρισα, με την επιστροφή της αποστολής από την Βόρεια Ελλάδα.
Στο αγωνιστικό σκέλος, το πρώτο γκολ ήρθε στο 33′ όταν ο Πασάς από την άσπρη βούλα ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Μούργος από το μαρκάρισμα που του έκανε ο Φροσύνης.
Το δεύτερο γκολ ήρθε στην επανάληψη με κεφαλιά του Μπαγκαλιάνη μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 54′.
Όμως τέσσερα λεπτά μετά ο Καμπανιακός μείωσε σε 1-2 με σουτ του Κωτσόπουλου έπειτα από λάθος του Σουλούκου.
Λίγοι Λαρισαίοι μέσα στο γήπεδο, πολύ περισσότεροι έξω από αυτό δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα!

Βαθμολογία Play Off Superleague 2 (7η αγ.)

ΑΕΛ 36
Ηρακλής 27 (1 αγώνα λιγότερο)
ΠΑΣ Γιάννινα 24 (1 αγώνα λιγότερο)
Μακεδονικός 18
Καμπανιακός 17
*Η ΑΕΛ έχει την ισοβαθμία με τον Ηρακλή, οπότε ακόμη κι αν δεν πάρει βαθμό στις εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές και ο «Γηραιός» κερδίσει και τα τρία παιχνίδια, οι δύο ομάδες θα είναι ισόβαθμες κι εκεί οι «βυσσινί» υπερτερούν τελειώνοντας έτσι την υπόθεση της ανόδου από σήμερα.

Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης: 

"Ένα τεράστιο πρωτάθλημα με μια μεγάλη ομάδα. Να το χαρεί ο κόσμος, να το χαρούνε οι ιδιοκτήτες οι αδελφοί Νταβέλη, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος που μας στήριξε και μας έφερε και όλα τα παιδιά που είναι κοντά. Η ομάδα επιστρέφει  μετά από 4 χρόνια στην μεγάλη Κατηγορία να πάρουν καλές αποφάσεις και να εδραιώσουν την ομάδα στην μεγάλη Κατηγορία και να την δουν όπου την ονειρεύονται."
Στην ερώτηση σχετικά με το που αφιερώνει το πρωτάθλημα απάντησε: 
"Πέρα από την οικογένεια, όταν κλείνει ένα πρωτάθλημα πάντα θα το αφιερώνω στον Παύλο Μυροφορίδη και θα το κάνω κάθε φορά που θα το κερδίζω από εδώ και πέρα, στην οικογένειά μας, στον κόσμο και σε όσους μας στήριξαν.Να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Συγχαρητήρια στα παιδιά, στο τιμ, στο σταφ και σε όλο τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Κάναμε μέχρι στιγμής μια υπέροχη χρονιά, θέλουμε άλλες δυο αγωνιστικές να κρατήσουμε το αήττητο, γιατί όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε μια ομάδα να έχει πετύχει αήττητη άνοδο από την Β' στην παραπάνω Κατηγορία, ευχή μας είναι να το πετύχουμε στις επόμενες 2 αγωνιστικές."
Τέλος με την ερώτηση που του έγινε αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΛ στην Superleague 1 απάντησε: 
"Κάποια πράγματα στο μυαλό μας υπάρχουν, μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα τα ανακοινώσουμε."

Κώστας Σουλούκος:

"Θα το ευχαριστηθούμε τώρα με τους οπαδούς μας που μας στηρίζουν από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εντάξει τι να πω, εγώ είμαι και Λαρισαίος, έχω ζήσει ξανά άνοδο αλλά δεν ήμουνα στην πρώτη ομάδα, αλλά φέτος θα την ζήσω και το αξίζουμε πλήρως. Το αήττητο δεν έχει τελειώσει είναι κάτι που το έχουμε ως στόχο μέχρι το τέλος και νομίζω δεν το έχει καταφέρει άλλη ομάδα."















Share:

2024-25 : Play Off 6η : ΑΕΛ - ΠΟΤ Ηρακλής 1-1

Play Off 6η : ΑΕΛ - ΠΟΤ Ηρακλής 1-1

29 Μαρτίου 2025


Σκόρερς: 11' Βαφέας - 64' Τσιριγώτης

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Τάχατος (71′ λ.τ. Παπαγεωργίου Θ.), Βαφέας, Στάμου, Λυμπεράκης, Παναγιωτίδης (69′ Μπαριέντος), Οικονόμου, Μωραΐτης (87′ Κρητικός), Μούργος (87′ Αντράντα), Μουτίνιο (69′ Στίνα), Πασάς.

ΠΟΤ Ηρακλής (Παύλος Δερμιτζάκης): Στουρνάρας, Καλουτσικίδης (84′ Κιβρακίδης), Σιδεράς, Διαμαντής, Αναστασίου, Σκόλικ (84′ Μωυσίδης), Χάμοντ (76′ λ.τ Παπασάββας), Κούστα (59′ Πο), Κυνηγόπουλος, Τσιντώνης, (59′ Μπελμόντ) Τσιριγώτης.
 
Διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας)
Επόπτες: Ιωάννης Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας), Γεώργιος Χριστοδούλου (Ημαθίας)
4ος: Δημήτρης Μπεκιάτης (Κορίνθου)
Παρατηρητής: Βασίλειος Γαβριηλίδης (Θράκης)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Μπροστά σε 16.000 φιλάθλους στο AEL FC ARENA, εκτυλίχθηκε ένα παιχνίδι με αρκετές συγκινήσεις και ευκαιρίες.

Η ΑΕΛ αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή που ισοφάρισε στο 65′ κι έτσι η φιέστα ανόδου παίρνει παράταση για τους βυσσινί.
Αναλυτικότερα, το γκολ ήρθε όταν μετά από απευθείας εκτέλεση του Μουτίνιο σε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε οριζόντιο δοκάρι και μετά κάτω (μάλλον φαίνεται να είχε περάσει τη γραμμή), ενώ ο Βαφέας στην επανάληψη δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Με κεφαλιά του Τσιριγώτη στο 65′, ο Ηρακλής ισοφάρισε με 1-1 την ΑΕΛ στο AEL FC ARENA. Ν

Στο 15΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Πασά που προσπάθησε με κεφαλιά ψαράκι να πετύχει ένα δεύτερο γκολ για την ΑΕΛ.
Στο 25′ ο ίδιος παίκτης για την ΑΕΛ, βγήκε σε θέση βολής, αλλά ο Σιδεράς τον πρόλαβε τελευταία στιγμή πριν εκτελέσει τον Στουρνάρα.
Στο 40′ ο Κυνηγόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Σουλούκος κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Στο 43′ χάθηκε μία ακόμη τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Μωραΐτη! Ο Λυμπεράκης από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, αλλά ο παίκτης της ΑΕΛ από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ!
Λίγο μετά ο Ηρακλής θα μπορούσε να είχε κάνει την ανατροπή, αλλά ο Σουλούκος και πάλι είπε “όχι” στο σουτ του Σκόλικ.
Στο 79′ ο Μούργος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Λυμπεράκη, από κοντά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.
Στο 80′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μούργου από τον Πο.

Η βαθμολογία των playoffs του Α’ ομίλου της Super League 2
ΑΕΛ 33 (5 αγώνες)
Ηρακλής 27 (5 αγώνες)
ΠΑΣ Γιάννινα 21 (4 αγώνες)
Μακεδονικός 18 (5 αγώνες)
Καμπανιακός 17 (5 αγώνες)






Ο θάνατος του Σωκράτη Ευαγγέλου, η κηδεία του οποίου θα τελεστεί αύριο Κυριακή στη Λάρισα, δεν μπορούσε να ξεχαστεί από τους φιλάθλους των «βυσσινί».
«Καλό ταξίδι Σωκράτη… Κι αν κάποιοι φύγαν από τη ζωή», έγραφε ένα μαύρο πανό μπροστά από τη θύρα των οργανωμένων.



Share:

2024-25 : Play Off 4η : ΑΕΛ - Μακεδονικός 3-0

Play Off 4η : ΑΕΛ - Μακεδονικός 3-0

15 Μαρτίου 2025


Σκόρερς: 14' Μουτίνιο, 21' Πασάς, 80' Σιατραβάνης

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Βαφέας, Μπαγκαλιάνης, Λυμπεράκης (81' Κοσσονού), Αντράντα, Παναγιωτίδης (71′ λ.τ. Γιαξής), Μούργος (63′ Σιατραβάνης), Μουτίνιο (63′ Κρητικός), Στίνα (81' Δούμτσης), Πασάς.

Μακεδονικός (Σάκης Παπαβασιλείου): Γουναρίδης, Τσουκάνης, Σαραγιώτης, Ζανέλα, Παναγιωτούδης, Αλμυράς, Καρτάλης (67’ Κοτέλης), Σιμόνι, Ζαφειράκης (81’ Σπαθάρης), Χασάνογλου, Πονίτης (67’ Νίκος).
 
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Επόπτες: Αθανάσιος Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Δημήτριος Αδραμάνης (Πέλλας)
4ος: Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας)
Παρατηρητής: Χαράλαμπος Κωστούδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Και η επέλαση της ΑΕΛ συνεχίζεται. Οι «βυσσινί» επικράτησαν και του Μακεδονικού με 3-0 και σε συνδυασμό με το 2-2 του Ηρακλή με τον ΠΑΣ Γιάννινα αύξησε στους 9 τους βαθμούς της διαφοράς της από τον γηραιό» και πλέον μόνο αν... αυτοκτονήσει δεν θα επιστρέψει στα... μεγάλα σαλόνια.

Στα του αγώνα η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ουσιαστικά είχε τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Αρχικά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 14' με τον Μουτίνιο, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο συνήθης ύποπτος, Πασάς με κεφαλιά έκανε το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το ημίχρονο.
 
Στο δεύτερο οι γηπεδούχοι θα λέγαμε πως έκαναν περισσότερο συντήρηση δυνάμεων κρατώντας με άνεση το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Δέκα λεπτά μάλιστα πριν το 90' με τον Σιατραβάνη έκαναν το 3-0 δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη τους. Περισσότερο και από τα τρία γκολ θα λέγαμε πως πανηγυρίστηκε αυτό του ΠΑΣ Γιάννινα το οποίο έκανε το 2-2 με τον Ηρακλή, ένα γκολ που ουσιαστικά ανεβάζει κατηγορία την ΑΕΛ που έχει 32 βαθμούς και ο «γηραιός» 23.

Η βαθμολογία στα playoffs ανόδου της Super League 2:

ΑΕΛ 32 (4 αγώνες)
Ηρακλής 23 (3 αγώνες)
ΠΑΣ Γιάννινα 18 (3 αγώνες)
Μακεδονικός 17 (3 αγώνες)
Καμπανιακός 16 (3 αγώνες)

Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης:
«Τρεις βαθμοί συνεχίζουμε, συγχαρητήρια στα παιδιά για την εικόνα τους. Πλησιάζουμε αποτέλεσμα στο αποτέλεσμα, κάποιοι πόντοι μας λείπουν. Πιστεύω είμαστε σοβαροί και παιχνίδι με παιχνίδι θα "κλειδώσουμε" την άνοδο. Σας ευχαριστώ όλους αν έχετε ερωτήσεις ακούω».
Με τα σημερινά δεδομένα η νίκη επί του ΠΟΤ Ηρακλή και μαθηματικά για πρωτάθλημα: 
«Κοιτάξτε υπάρχει ένα ρεπό ενδιάμεσα, θα ασχοληθούμε πολύ με το παιχνίδι του Ηρακλή. Να κερδίσουμε και να "κλειδώσουμε" την άνοδο, θα είναι πολύ σημαντικό εδώ, μπροστά στον κόσμο. Ψύχραιμα, γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει, λείπουν κάποιοι βαθμοί. Να είμαστε σοβαροί όλοι και ξεκινάμε να αντιμετωπίσουμε τον Ηρακλή και μετά να δούμε πότε "κλειδώνει". Πάντως το σημαντικό είναι ότι είμαστε κοντά, στήριξη στην ομάδα κι ας γίνονται ότι γίνονται γύρω - γύρω. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι σε ομάδες που έχουν κάποια βάση. Η διοίκηση κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, ο προπονητής τα δικά του, οι παίκτες αυτά που πρέπει, ο κόσμος να είναι στη σειρά του και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να παρουσιαστούν σε μια ισοπαλία, ας τα αφήσουμε έξω. Θα έρθει η ώρα που θα μιλήσουμε λίγο παραπάνω για κάποια πράγματα, αλλά να το κάνουμε όταν θα είμαστε "κλειδωμένοι" και χαρούμενοι. Γι' αυτό λέω και για τη βοήθεια σας, ευχαριστώ πολύ, τα υπόλοιπα θα τα πούμε με το "κλείδωμα" του στόχου».

Σάββας Σιατραβάνης:
«Η νίκη η οποία συνδυάστηκε και με μια πολύ καλή εμφάνιση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δίπλα στον κόσμο, κάναμε μια εμφάνιση που πρέπει. Ήρεμα έχουμε το ρεπό τώρα και περιμένουμε πως και πως το παιχνίδι με τον Ηρακλή να κερδίσουμε και να "κλειδώνει" η υπόθεση άνοδος».
Φανταζόσουν το Γενάρη που ήρθες την εξέλιξη, η ομάδα πήγαινε ούτως ή άλλως για άνοδο, εσύ να έχεις συμμετοχή και να πετυχαίνεις γκολ:
«Η αλήθεια είναι ότι μόλις έμαθα για το ενδιαφέρον της ΑΕΛ, δεν το περίμενα κάπως έτσι. Δηλαδή τα πράγματα ήρθαν ιδανικά για μένα. Δύο παιχνίδια εντός έδρας δύο γκολ. Το σημαντικό είναι όχι που βάζω γκολ, αλλά ότι η ομάδα επανέρχεται στην κατηγορία που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται».





Share:

2024-25 : Play Off 3η : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-1

Play Off 3η : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-1

9 Μαρτίου 2025


Σκόρερς: 38' (πέν.) Χάινριχ - 15' Μωραΐτης

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Μπαδήμας): Αθανασίου, Ρίντερ, Δούμας, Λώλης, Πάνος, Μπακαδήμας, Μπεγκάλα, Χάινριχ (89′ Καφενζής), Νικολιάς (46′ Κύρκος), Λεό (77′ Σημαντηράκης), Μάντζης.

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περντρέου, Τάχατος (90+7′ Θ. Παπαγεωργίου), Βαφέας, Μπαγκαλιάνης, Κοσσονού (55′ λ.τ. Λυμπεράκης), Μπαριέντος (76′ Αντράντα), Οικονόμου, Στίνα (76′ Μουτίνιο), Μούργος, Μωραΐτης (90+7′ Σιατραβάνης), Πασάς.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κεχαγιάς (Κοζάνης)
Επόπτες: Μιχαήλ Ανδριανός (Αχαΐας), Σπύρος Μπύρος (Ευρυτανίας)
4ος: Κωνσταντίνος Φουστάνας (Μακεδονίας)
Παρατηρητής: Γρηγόριος Λέφας (Πιερίας)

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ αναμετρήθηκαν για τρίτη φορά φέτος και πάλι αναδείχτηκαν ισόπαλες με τελικό σκορ 1-1 όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους για την κανονική διάρκεια του Α’ ομίλου της Super League 2.
Οι δύο ομάδες τα έκαναν όλα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η ΑΕΛ προηγήθηκε, ο ΠΑΣ ισοφάρισε και εκεί διαμορφώθηκαν τα πάντα.
Στο δεύτερος μέρος, η διακοπή και η ένταση για περίπου επτά λεπτά στο ξεκίνημα, επηρέασαν αισθητά την εικόνα του ματς που έμεινε στην ισοπαλία.
Βαθμολογικά, η ΑΕΛ παραμένει στην κορυφή με 29 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ ανέβηκε στους 17 βαθμούς στην 4η θέση.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν άκρως εντυπωσιακό, καθώς ο ΠΑΣ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις. Οι γηπεδούχοι, είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθούν και να είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη στο ματς.
Μόλις στο 3ο λεπτό, ο ΠΑΣ είχε τη στιγμή του να ανοίξει το σκορ. Ο Μάντζης βγήκε με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, πατώντας περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, στον επερχόμενο Πάνο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Λίγα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν. Στο 5′ ο Λώλης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ απάντησε στις καλές στιγμές στο 8′ όταν ο Μωραΐτης με εντυπωσιακό τρόπο προσπάθησε να σκοράρει. Ο Τάχατος τον βρήκε εντός περιοχής, αλλά το γυριστό που επιχείρησε ο φορ των «βυσσινί» πέρασε λίγο άουτ.
Αφού πέρασε το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς σκορ παρά τις χαμένες ευκαιρίες κυρίως του ΠΑΣ, η ΑΕΛ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, κόντρα στη ροή του αγώνα με βάσει τα όσα διαδραματίζονταν έως και εκείνο το λεπτό.
Ο Μωραΐτης στο 15′, επωφελήθηκε από το δοκάρι μετά το σουτ του Μούργου και με δυνατό πλασέ έκανε το 0-1. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στον Λώλη. Μετά από αυτό το τέρμα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι. Δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές κάρτες ήταν το σκηνικό έως το 37′.
Η ομάδα του Μπαδήμα, με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Λεό, κατάφερε να αντιδράσει. Ο φορ του ΠΑΣ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ και κέρδισε το πέναλτι μετά την έξοδο του Περντρέου. Ο Χάινριχ στο 38′ εκτέλεσε εύστοχα και έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι με το 1-1.
Η φάση του πέναλτι, έφερε αντίστοιχα διαμαρτυρίες στην πλευρά των φιλοξενούμενων που θεωρούν ότι ο τερματοφύλακας της ομάδας τους δεν ακούμπησε τον Λεό. Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, χωρίς να προκύψει κάποια κραυγαλέα ευκαιρία.

Δίχως να προλάβουν να συμπληρωθούν δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, υπήρξε διακοπή επτά λεπτών και μάλιστα με αρκετή ένταση.
Ο αξιωματούχος της ΑΕΛ Τάσος Χριστακόπουλος, δέχτηκε ένα αντικείμενο από την κερκίδα των φίλων του ΠΑΣ με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και διακοπή αρκετών λεπτών.
Το στέλεχος της ΑΕΛ χρειάστηκε ιατρική βοήθεια, ενώ οι άνθρωποι των δύο ομάδων, αφού πρώτα ήρθαν σε αντιπαράθεση, στη συνέχεια ομαλοποίησαν την κατάσταση και το ματς συνεχίστηκε στο 55′.
Σίγουρα αυτή η εξέλιξη δεν βοήθησε το ματς, που η αλήθεια είναι ότι «χάλασε», σε σχέση με τα όσα παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο.
Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο 60′ όταν ο Οικονόμου δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Αθανασίου με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.
Ακόμα μία αξιόλογη προσπάθεια ήταν στο 69′, όταν Στίνα σούταρε μέσα από την περιοχή με αρκετό φάλτσο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 71′ ο Μούργος προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ από αρκετά μέτρα βέβαια εκτός περιοχής, αλλά ο Αθανασίου ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε, ενώ στο 81′ απείλησε ο Πασάς με ευκαιρία εντός περιοχής που πέρασε λίγο άουτ.
Παρότι δόθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεων, η μεγάλη φάση δεν προέκυψε ποτέ και η ισοπαλία έμεινε μέχρι το φινάλε.

Η ΔΕΑΒ τιμώρησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για το επεισοδιακό ματς με την ΑΕΛ
Κεκλεισμένων των θυρών θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα τα επόμενα δύο παιχνίδια του για τα πλέι-οφ του Α΄ ομίλου της Super League 2, καθώς τιμωρήθηκε από τη ΔΕΑΒ, για τη ρίψη δύο μπουκαλιών με νερό προς τον πάγκο της ΑΕΛ, κατά την αναμέτρηση.


Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης:
«Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδια απέναντι σε μία ομάδα που βγάζει πολύ ένταση απέναντί μας και η οποία ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι. Στο πρώτο πεντάλεπτο ήμασταν πολύ νευρικοί στο παιχνίδι, δεν ήμασταν έτοιμοι να κρατήσουμε την μπάλα, δεν κόψαμε τις μπάλες όταν έπρεπε, αλλά μετά το πεντάλεπτο κάναμε την πρώτη μας φάση και πήραμε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Κρατήσαμε την μπάλα, πετύχαμε ένα τέρμα, κάναμε κι άλλες φάσεις για 2ο γκολ. Σε μία φάση κι ενώ ο ΠΑΣ δεν μας είχε απειλήσει μετά το πεντάλεπτο, με μια μεγάλη μπάλα χάσαμε την κεφαλιά στον άξονα, δεν καλύψαμε καλά και κάναμε ένα πέναλτι που σαν φάση έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Ισοφάρισε ο ΠΑΣ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Φτάσαμε στο ημίχρονο, είπαμε με τα παιδιά να είμαστε ήρεμοι, να μην παρασυρθούμε από το παιχνίδι της έντασης του ΠΑΣ με τις άμεσες επιθέσεις, να βρούμε τον τρόπο να κρατήσουμε την μπάλα και να ψάξουμε τις φάσεις. Έγινε ένα καλό β’ ημίχρονο με ένταση και πάθος, κάναμε την προσπάθειά μας μέχρι τέλους, δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε, δεν κινδυνεύσαμε στην άμυνα, έληξε το ματς ισόπαλο. Είναι ένας βαθμός που μετράει σε μία πολύ δύσκολη έδρα. Το λέγαμε όλη την εβδομάδα ότι ο ΠΑΣ έχει κόσμο και βαριά φανέλα και ότι θα έδινε μάχη. Πήραμε τον βαθμό συνεχίζουμε ήρεμα και πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έκαναν και καλή συνέχεια στον αντίπαλο».
 Για το αν παρατείνει την αγωνία για την άνοδο το σημερινό ισόπαλο αποτέλεσμα: 
«Εννοείται ότι και ο Ηρακλής θα κάνει την προσπάθειά του. Θα έρθουν και παιχνίδια που δεν θα μπορείς να παλέψεις για τον πόντο. Έχουμε και το πλεονέκτημα. Η σκέψη μας είναι στο επόμενο ματς, να πάρουμε τους βαθμούς και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέχρι να κλειδώσουμε την άνοδο. Έχουμε το παιχνίδι με τον Μακεδονικό που πρέπει να πάρουμε τους 3 βαθμούς, μετά το ρεπό μας και μετά τον Ηρακλή. Ένα ένα όμως τα ματς, να πάρουμε και τους βαθμούς που θέλουμε, να πάνε τα πράγματα φυσιολογικά γιατί από την αρχή η εικόνα μας είναι αυτή που πρέπει για να κόψει πρώτη το νήμα. Εστιάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, χωρίς να είναι μία κλισέ φράση που απλά την επαναλαμβάνουμε. Πάμε για τους 3 βαθμούς με τον Μακεδονικό και να είμαστε ήρεμοι για τη συνέχεια».
 Για τον τραυματισμό του Κοσσονού:
«Είναι στο ισχίο, μούδιασε, δεν μπόρεσε να συνεχίσει, δεν φαίνεται σοβαρό. Συμβαίνουν αυτά σε σκληρά και με τέτοια ένταση ματς».

Βίκτορ Στίνα: 
«Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, ήμασταν νευρικοί. Μετά σκοράραμε το γκολ και έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα στα πόδια μας για να κάνουμε ευκολότερο το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο όμως όλα μπορούν να συμβούν. Πήραμε ένα πόντο, πρέπει να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».










Share:

2024-25 : Play Off 2η : ΑΕΛ - Καμπανιακός 4-1

Play Off 2η : ΑΕΛ - Καμπανιακός 4-1

1 Μαρτίου 2025


Σκόρερς: 9′ Πασάς, 46′, 56′ Στίνα, 90+ 2' Σιατραβάνης - 64' Πέττας

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περντρέου, Τάχατος (77′ Παπαγεωργίου Θ.), Βαφέας, Μπαγκαλιάνης, Κοσσονού, Αντράντα, Οικονόμου (77′ Παναγιωτίδης), Μούργος (69′ Κρητικός), Στίνα (69′ Σιατραβάνης), Μωραΐτης (57′ Μουτίνιο)Πασάς.

Καμπανιακός (Γιώργος Κούτσης): Κασαπίδης, Παπακωνσταντίνου, Γαρύφαλλος (64′ Μποζίδης), Σαρβανίδης, Έππας (73′ Ν. Καθάριος), Φροσύνης (64′ Διαμαντόπουλος), Κωτσόπουλος, Ντουμάνης (64′ Π. Καθάριος), Σέχου (80′ Καραδάλης), Παπαστεριανός, Πέττας.

Διαιτητής: Αναστάσιος Γιαννούκας (Δωδεκανήσου)
Επόπτες: Δαυίδ Πριονάς (Ευβοίας), Βασιλεία Τσικλητάρη (Πιερίας)
4ος: Ελένη Αντωνίου (Αχαΐας)
Παρατηρητής: Ιωάννης Μπλούνας (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: AEL FC Arena


Η ΑΕΛ νίκησε τον Καμπανιακό εντός έδρας με 4-1 και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην άνοδο στη Super League και μάλιστα ως αήττητη. Ο Μακεδονικός νίκησε εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι στην τέταρτη θέση των playoffs.
Η ΑΕΛ καλπάζει προς την άνοδο και ο Καμπανιακός δεν μπόρεσε να της φέρει αντίσταση στο AEL FC Arena, καθώς επικράτησε με 4-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των playoffs της Super League 2.
Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη άνοιξε το σκορ με τον Γιάννη Πασά στο 19ο λεπτό, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Βίκτορ Στίνα που πέτυχε άλλα δύο γκολ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.
Ο Καμπανιακός μείωσε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέττα στο 63′. Το κερασάκι στην τούρτα των βυσσινί έβαλε ο Σιατραβάνης που σκόραρε στο 90+2′. Η ΑΕΛ ανέβηκε στους 28 και είναι στο +9 από τον Ηρακλή με ματς περισσότερο.

Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης:

Περί του αγωνιστικού:
"Είχαμε καλά διαστήματα, αλλά θα έπρεπε στο α' ημίχρονο να είμαστε πιο ουσιαστικοί, όταν φτάσαμε σε 10 τελικές από μετάβαση, αλλά δεν κάναμε τις σωστές επιλογές, χάνοντας ευκαιρίες. Τον αγώνα τον ελέγχαμε πλήρως, αλλά θα έπρεπε να έχουμε καθαρίσει από το πρώτο 45λεπτο. Βέβαια, με το δεύτερο και τρίτο γκολ να έρχονται γρήγορα στην επανάληψη, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε λίγο και το επόμενο ματς, κάνοντας κάποια διαχείριση. Είναι σημαντικοί οι βαθμοί. Εννοείται πως θέλουμε και μεγάλες νίκες με καλή παρουσία. Μπορεί να μην το πετυχαίνουμε πάντα, αλλά στην τελική, θέλουμε να κλειδώσουμε γρήγορα τον στόχο. Προετοιμαζόμαστε για πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννινα, ώστε να γυρίσουμε κι από εκεί νικητές".
Με αφορμή την επιστροφή του Στίνα στις καλές εμφανίσεις:
"Ο κόσμος κάνει εύκολες αναλύσεις, αλλά κάθε ματς δουλεύεται ολόκληρη εβδομάδα. Κάνουμε τις σκέψεις μας, επιλέγουμε τακτικές κι ο κάθε Στίνα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Κάθε παίκτης χρησιμοποιείται εκεί που πιστεύουμε ότι ταιριάζει στην τακτική ή στα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν από εκείνους που τραβούσαν την ομάδα, αλλά μετά τον τραυματισμό του και την τελευταία διακοπή με την Εθνική, υπήρξαν προβλήματα. Σχεδιάζαμε να τον ξεκινήσουμε στο πρώτο φιλικό με τον Πανιώνιο, αλλά κι εκεί υπήρξε προβληματάκι. Είναι πραγματάκια που ο κόσμος δεν γνωρίζει κι εμείς είναι φυσιολογικό να μην θέλουμε να βγάζουμε τα πάντα προς τα έξω. Ο κόσμος μένει φυσικά στην εικόνα, αλλά κι εμείς είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε ότι συμβαίνει. Συνολικότερα, έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και κάποιοι στριμώχνονται. Ούτε μπορούμε να αλλάζουμε πολλούς από αγώνα σε αγώνα. Ψάχνουμε σταθερότητα για να πάμε μπροστά και σ' όλη τη σεζόν κάναμε ελάχιστες μέτριες εμφανίσεις. Κλείνοντας, ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη και σήμερα και στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Να συνεχίσει να το κάνει επιτελώντας τον ρόλο του, όπως κάνει και στις δύσκολες στιγμές, γιατί ο καθένας έχει τον ρόλο του. Να μην τους μπερδέψουμε. Ο καθένας δίνει τη μάχη από το μετερίζι του, ώστε η ομαδά να έχει τον ενθουσιασμό που χρειάζεται και σύντομα θα δούμε την ομάδα να κατακτά τον στόχο της".





Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα της ΑΕΛ με τον Καμπανιακό στο AEL FC ARENA, για την δεύτερη αγωνιστική των playoffs της Σούπερλιγκ 2. Επίσης οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ είχαν μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους.



Share:

2024-25 : Play Off 1η : Ηρακλής - ΑΕΛ 2-2

Play Off 1η : Ηρακλής - ΑΕΛ 2-2

23 Φεβρουαρίου 2025


Σκόρερς: 6', 64' Μιράντα - 8' Μωραΐτης, 85' (αυτ.) Σιδεράς

Αποβολή: 96'  Μπελμόντ (Κόκκινη)

ΠΟΤ Ηρακλής (Παύλος Δερμιτζάκης): Στουρνάρας, Καλουτσικίδης, Αναστασίου, Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ, Μιράντα (73′ Σκόλικ), Τσιντώνης (73′ Μπελμόντ), Πατράλης (61′ Κούστα), Κυνηγόπουλος (86′ Πο), Τσιριγώτης.

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): ουλούκος, Μπαγκαλιάνης (46′ Τάχατος), Βαφέας, Στάμου, Κοσσονού, Μπαριέντος (62′ Σιατραβάνης), Οικονόμου (90′ Παναγιωτίδης), Μουτίνιο (62′ Αντράντα), Μούργος (88′ Κρητικός), Μωραΐτης, Πασάς.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)
Επόπτες: Αθανάσιος Δέλλιος (Πέλλας), Γεώργιος Χριστοδούλου (Ημαθίας)
4ος: Μελέτιος Γιουματζίδης (Πέλλας)
Παρατηρητής: Πέτρος Κωτούλας (Κιλκίς)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

 Σε ένα ματς γεμάτο εντάσεις και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό, η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή με το τελικό 2-2 και να κάνει όνειρα για τον τίτλο από την 1η κιόλας αγωνιστική των playoffs της Super League 2!
Ο Ηρακλής προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η ΑΕΛ είχε ισάριθμες απαντήσεις. Βέβαια, οι «βυσσινί» χρειάστηκαν ένα αυτογκόλ του Σιδερά που άθελα του, διατήρησε τη διαφορά των δύο ομάδων στους 6 βαθμούς.

Το πρώτο 10λεπτο «έκρυβε»… δύο γκολ, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν «καυτές» στον αγωνιστικό χώρο! Στο 6′ ο Ηρακλής προηγήθηκε και στο 8′ η ΑΕΛ ισοφάρισε.
Ο Μιράντα με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σουλούκο και έγραψε το 1-0, έπειτα από ασίστ του Κυνηγόπουλου. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΛ βρήκε απάντηση με τον Παναγιώτη Μωραΐτη ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Στουρνάρα για το 1-1 στο 8′.
Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα κυριάρχησαν στο ματς. Αρκετές διακοπές, κίτρινες και ένταση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά.
Κατά κύριο λόγο ο Ηρακλής προσπάθησε να είναι πιο επιθετικός, με κάποιες προσπάθειες από τον Τσιριγώτη, τον Μιράντα και τον Κυνηγόπουλο, ωστόσο όταν χρειάστηκε ο Σουλούκος ήταν εκεί. Η μεγαλύτερη ευκαιρία, ήταν αυτή στο 41′ με το σουτ του Τσιντώνη που πέρασε λίγο έξω από την εστία.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-1, δίνοντας την αίσθηση πλήρους ισορροπίας για τις δύο ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο…
Στο πρώτο 15λεπτο του β’ μέρους, δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο. Επί της ουσίας δόθηκε συνέχεια στα όσα γίνονταν από ένα σημείο και μετά στο α’ μέρος. Πολλά φάουλ, διακοπές και ματς χωρίς ρυθμό.
Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 63′ για την ΑΕΛ, όταν ο Κοσονού δοκίμασε μακρινό σουτ που απομάκρυνε δύσκολα ο Στουρνάρας. Από το κόρνερ, προέκυψε και το γκολ του Ηρακλή.
Και ενώ η ΑΕΛ είχε κόρνερ, στην κόντρα μετά την εκτέλεση ο Ηρακλής την πλήγωσε. Ο Μιράντα έκανε φοβερή ατομική ενέργεια και πλασέ υπογράφοντας το 2-1 που έβαλε «φωτιά» στο Καυταντζόγλειο. Βέβαια η χαρά κράτησε έως το 85′, όταν και ήρθε η ψυχρολουσία!
Ο Ηρακλής κρατούσε μία σπουδαία νίκη, αλλά ο Σιδεράς άθελα του σκόραρε στην εστία της ομάδας του. Στο 85′ με κεφαλιά ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, έδωσε την ισοπαλία στην ομάδα του και ίσως της στέρησε και τις όποιες πιθανότητες για την ανατροπή των δεδομένων στη διεκδίκηση της ανόδου.

Προς το φινάλε, υπήρξε γενικευμένη σύρραξη που είχε ως αποτέλεσμα και την κόκκινη στον Μπελμόντ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.


Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης :
«Ένα παιχνίδι που ξέραμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα και 2-3 εβδομάδες πίσω ότι δυναμιτιζόταν. Ανακοινώσεις, κόντρα ανακοινώσεις, φύγαμε από το αγωνιστικό. Μεγάλη αμφισβήτηση στο κάθε σφύριγμα, όλοι μαζί πάνω στους διαιτητές. Μπερδεύτηκαν οι παίκτες, χάθηκε η εικόνα του παιχνιδιού. Μια ομάδα που μετά το 15΄, ο Ηρακλής, ήταν πιο αποφασιστική, έβγαινε πρώτος στη μπάλα, μας δημιούργησε πρόβλημα με τον τρόπο που πίεζε. Παρόλα αυτά ισοφαρίσαμε πολύ γρήγορα, στο γκολ που είχαν πετύχει ένα λεπτό πριν. Και εκεί που έπρεπε να είμαστε ήρεμοι, να διαχειριστούμε, να ελέγξουμε το ρυθμό, ο Ηρακλής είχε μεγαλύτερη θέληση και έκανε πράγματα».

«Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε να το διορθώσουμε αυτό. Ξεκινήσαμε να κρατήσουμε λίγο παραπάνω τη μπάλα, μοιράστηκε το παιχνίδι. Η ένταση πάντως και από την πλευρά του Ηρακλή υπήρχε, πάλι συνέχιζαν να κερδίζουν μάχες, να βγαίνουν πρώτοι στις μπάλες. Σε μια στατική μας φάση πέρασε ο αντίπαλος όλο το γήπεδο. Ήμασταν τόσοι παίκτες, δε μπορούσαμε να κόψουμε τη μπάλα μέχρι και την τελευταία φάση.

Μπερδευτήκαμε και βρέθηκε μπροστά ο Ηρακλής. Από εκεί και μετά, ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψεις κάτι εδώ. Είμαστε μια ομάδα που δεν αφήνει παιχνίδι γενικά, μέχρι και την τελευταία στιγμή διεκδικούμε τα πάντα. Ήρθε ένας σπουδαίος πόντος με την ισοφάριση. Από εκεί και μετά ξέφυγαν αρκετά τα πράγματα, έγιναν αποβολές, έπεσαν μπουνιές. Δημιουργήθηκαν πράγματα που δεν πρέπει να υπάρχουν μέσα στα γήπεδα».

 «Μετράνε τα αποτελέσματα. Ο βαθμός είναι σπουδαίος για εμάς. Αυτό που μένει και κρατάμε είναι ότι εμείς ήμασταν εδώ για να διεκδικήσουμε έστω τον πόντο και κατορθώσαμε να τον πάρουμε.

Κρατάμε την ίδια απόσταση και συνεχίζουμε, να πάμε ήρεμα στα επόμενα παιχνίδια, παιχνίδι παιχνίδι, να μπορέσουμε να το κλειδώσουμε. Στα παιχνίδια πλέον που παίζουμε, είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε τις νίκες.

Σε τέτοιο παιχνίδι που θέλαμε, κρατήσαμε τον αντίπαλο πίσω. Και ο βαθμός μετράει και με τον τρόπο που ήρθε. Περάσαμε από μια πολύ δύσκολη έδρα, με μεγάλη ένταση, από επεισόδια. Νομίζω για όλο αυτό που παρατηρείται υπάρχει αιτία, ας ψάξουν να τη βρουν και οι ίδιοι εδώ. Εμείς συνεχίζουμε. Οι ομάδες δεν έπρεπε να έχουν τίποτα. Οι παίκτες να έχουν τον πρώτο ρόλο και να μη ξεφεύγουμε και γίνονται πράγματα και ασχήμιες που δεν αρμόζουν σε αυτές τις μεγάλες ομάδες και στη δική μας, την ΑΕΛ, και τον Ηρακλή».

«Να πάμε ήρεμα μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, συνεχίζουμε, βλέπουμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος. Δεν έχει τελειώσει κάτι για εμάς, παρόλο που ήμασταν μια ομάδα που με 14 βαθμούς είχε… τελειώσει όλες τις ομάδες. Είχε κερδίσει τον Ηρακλή δυο φορές, το σκορ ήταν 5-1.

Μπήκαμε σε μια διαδικασία να γίνει εδώ μια… στραβή σήμερα και να αρχίσουμε ξανά το πρωτάθλημα από την αρχή. Αντέξαμε, κρατιούνται όλα όπως έπρεπε να κρατηθούν. Συνεχίζουμε, να δούμε το επόμενο παιχνίδι και κάθε επόμενο παιχνίδι εμείς να πλησιάζουμε προς το στόχο μας, παίρνοντας καλά αποτελέσματα».

Σε ερώτηση για το αν σκέφτονται και την κατάκτηση του τίτλου χωρίς να «σπάσει» το αήττητο σερί, ο Αλέκος Βοσνιάδης κατέληξε: «Εμάς μας ενδιαφέρει να κλειδώσουμε την κατηγορία. Θα ήταν άδικο μια ομάδα που μια αγωνιστική πριν το τέλος είχε 14 πόντους διαφορά από τους διώκτες της να μπει στη διαδικασία να παίζει ξανά με αυτό το σύστημα, το οποίο δεν υπάρχει πουθενά.

Να παίζει με το δια δυο και να ξεκινά ξανά μια τεράστια προσπάθεια που είχαμε κάνει από την αρχή του πρωταθλήματος, να ξεκινά πάλι από την αρχή. Και να δίνει δικαίωμα στην κάθε ομάδα να έχει ελπίδες και να αδικεί τον πρώτο. Νομίζω δίκαια βρισκόμασταν μπροστά. Κλείσαμε την κανονική περίοδο με 15 νίκες, 3 ισοπαλίες, αήττητοι. Οι άλλοι έκαναν 10 λάθη στην πορεία και ξαφνικά μπορούσαν με μια νίκη σήμερα να γυρίσει, να τρέχουμε για το υπόλοιπο με μικρή διαφορά. Το κρατήσαμε και… πάμε. Και πάλι συγχαρητήρια στα παιδιά».

Παναγιώτης Μωραΐτης:
«Σίγουρα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα και είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι να ανέβουμε στην Α΄ Εθνική. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, το ξέραμε, ο αντίπαλος έπαιζε τη… ζωή του, να το πω σε εισαγωγικά, σε αυτό το παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Ένα δύσκολο παιχνίδι, ήμασταν πίσω στο σκορ δυο φορές. Καταφέραμε και ισοφαρίσαμε. Βγάλαμε το μέταλλο του πρωταθλητή που έχουμε από την αρχή της σεζόν και ας το αμφισβητούν αυτό κάποιοι. Από εκεί και πέρα, συνεχίζουμε, έχει ακόμα δρόμο. Έχουμε 7 παιχνίδια, 4 μέσα στην έδρα μας. Είμαστε καλά και συνεχίζουμε» ανέφερε αρχικά.

Για να συνεχίσει ο Παναγιώτης Μωραϊτης: 
«Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτοί είχαν και τον αέρα της έδρας. Σε κάποια σημεία ίσως να μην ήμασταν τόσο καλοί. Ήταν ένα δίκαιο 2-2. Η αντίδραση που βγάλαμε, στο ότι είσαι πίσω στο σκορ δυο φορές, στην έδρα του αντιπάλου που καίγεται να σε κερδίσει, για να μειώσει την απόσταση. Βγάλαμε το μέταλλο αυτό που είπα, του πρωταθλητή που έχουμε από την αρχή της σεζόν και είμαστε στην πρώτη θέση.

Τελειώσαμε 14 βαθμούς μπροστά στην κανονική διάρκεια, τώρα συνεχίζουμε, είμαστε στους 6. Συνεχίζουμε, προχωράμε και κάνουμε τη δουλειά μας. Από ότι βλέπουμε εδώ και καιρό παίζουμε εμείς με τον Ηρακλή, το ποιός θα ανέβει κατηγορία. Εμείς είμαστε συνεχώς μπροστά, δεν κυνηγάμε κανέναν. Δεν έχουμε κάποιον από πάνω μας. Ο Ηρακλής είχε το άγχος και θα το έχει μέχρι το τέλος. Εμείς μόνο κοιτάμε μπροστά, να κάνουμε τη δουλειά μας. Να κερδίζουμε τα παιχνίδια και να πετύχουμε το στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή της σεζόν».

Για να καταλήξει ο φορ των «βυσσινί», για το αν σκέφτονται εκτός από την άνοδο και τη διαφύλαξη του αήττητου σερί, που δεν κλονίστηκε σε πολλά δύσκολα ματς φέτος: 
«Σίγουρα θα το επιδιώξουμε αυτό. Κάθε ματς μπαίνουμε για να κερδίσουμε. Έτσι έχει φτιαχτεί αυτή η ομάδα. Είναι το μέταλλο της ομάδας αυτό. Κάθε παιχνίδι είναι νίκη, δε σκεφτόμαστε ούτε την ισοπαλία. Εδώ ήρθαμε για να κερδίσουμε, δε τα καταφέραμε, πήραμε την ισοπαλία, δε χάνουμε και προχωράμε».



Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής από την ΔΕΑΒ, για όσα καταγράφηκαν στην εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ που έγινε την Κυριακή (23/02) στο "Καυτανζόγλειο", στην πρεμιέρα των Play Off της Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:
«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1) Αφού έλαβε υπόψη της
α) την αναφορά συμβάντων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης,
β) την υποβλητική αναφορά της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος,
γ) την έκθεση Παρατηρητή και το φύλλο αγώνα της SuperLeague 2,
δ) την έκθεση Παρατηρητή της ΔΕΑΒ,

από τα οποία προκύπτει ότι πριν, κατά και μετά τη λήξη της ποδοσφαιρικής συνάντησης ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, στις 23/02/2025 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, για την 1η αγωνιστική των Playoffs της SuperLeague 2, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας προέβησαν σε ρίψη, εντός του αγωνιστικού χώρου, αντικειμένων πρόσφορων να προκαλέσουν σωματικές βλάβες προσώπων, και ειδικότερα μίας (1) κροτίδας και παραπάνω από είκοσι (20) πλαστικών φιαλών νερού, πλήρους ύδατος,

επέβαλε με την υπ’ αριθμό 8/2025 Πράξη της, σε βάρος της ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, τη διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε επίσημη εθνική
διοργάνωση, καθόσον για την ίδια αγωνιστική περίοδο, 2024-2025, του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League 2, η ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ έχει ήδη τιμωρηθεί με την υπ’ αριθμό 46/2024 Πράξη της ΔΕΑΒ με τη διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αγωνιστικής αθλητικής συνάντησης χωρίς την παρουσία θεατών, για αντίστοιχου περιεχομένου παράβαση του άρθρου 10, παρ.1 του ν. 5085/2024 (υποτροπή), κατά τον αγώνα της με την ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, που στις 14/12/2024 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος της Super League 2.

Εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024.

2) Καλεί σε ακρόαση στις 11/03/2025 τον δράστη φυσικό πρόσωπο, που φέρεται ότι εκσφενδόνισε διάφορα αντικείμενα (πλαστικές φιάλες πλήρεις ύδατος) πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες προσώπων, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΕ ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ, που διεξήχθη στις 23/02/2025 στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, για την 1η αγωνιστικής των Playoffs της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2024-2025, συμπεριφορά που είχε και αυτή ως αποτέλεσμα την επιβολή της ανωτέρω ποινής στην ΠΑΕ ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.

Εφαρμογή των πρόσφατα ψηφισμένων διατάξεων του άρθρου 21 του ν.5176/2025, όπως αυτές προστέθηκαν στο άρθρο 10 του ν.5085/2024».





Share:

2024-25 : 18η : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-1

18η αγωνιστική : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 1-1

1 Φεβρουαρίου 2025


Σκόρερς: 50' Κύρκος - 15' Μουτίνιο

ΠΑΣ Γιάννινα (Αριέλ Γκαλεάνο): Αθανασίου, Ρίντερ, Δούμας, Λώλης (88′ λ.τρ. Καπέρδας), Πάνος, Αζίζ (86′ Καλέμι), Χαρτ, Μπεγκάλα, Χάινριχ, Κύρκος, Λεό (71′ Μίνα).

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Βαφέας (68′ Γιαξής), Στάμου, Κοσσονού (60′ Λυμπεράκης), Παναγιωτίδης (86′ λ.τ. Κρητικός), Αντράντα (60′ Παπαγεωργίου Κ.), Οικονόμου, Μούργος (60′ Δούμτσης), Μουτίνιο, Πασάς.

Διαιτητής: Ιωάννης Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)
Επόπτες: Ιωάννης Φακανάς (Μακεδονίας), Αναστάσιος Φράγκιος (Μακεδονίας)
4ος: Κωνσταντίνος Κεχαγιάς (Κοζάνης)
Παρατηρητής: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Στην τρίτη της βαθμολογική απώλεια στο Πρωτάθλημα υποχρεώθηκε η ΑΕΛ στους «Ζωσιμάδες», καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League 2.
Οι «βυσσινί» ευτύχησαν να προηγηθούν στο 15' με τον Μουτίνιο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τραγικό γύρισμα του Χάινριχ και πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασίου για το 0-1.
Μάλιστα, ο σκόρερ αφιέρωσε το τέρμα του στον Ηλιάδη, ο οποίος χάνει το υπόλοιπο της σεζόν για την ΑΕΛ λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο β' ημίχρονο και κατάφερε να ισοφαρίσει πολύ γρήγορα. Ήταν το 50ό λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Λεό σέντραρε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και ο Κύρκος επωφελήθηκε της αμυντικής ολιγωρίας των «βυσσινί» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σουλούκου για το 1-1.
Ο ίδιος παίκτης, μάλιστα, λίγο έλειψε να σκοράρει εκ νέου στο 68' όταν μπήκε «σφήνα» ανάμεσα στους αμυντικούς της ΑΕΛ, όμως, την τελευταία στιγμή οι «βυσσινί» έκοψαν σε κόρνερ.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πιέζουν αναζητώντας το γκολ της νίκης, ωστόσο, τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 παρέμεινε ως το φινάλε της αναμέτρησης.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ΑΕΛ ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο της Super League 2 και ξεκινά τα play off με βαθμολογικό προβάδισμα έξι πόντων από τους διώκτες της.



Play Off

1. ΑΕΛ 24 (48)
2. Ηρακλής 18 (36)
3. ΠΑΣ Γιάννινα 16 (31)
4. Μακεδονικός 14 (27)
5. Καμπανιακός 13 (26)

Play Out

1. Νίκη Βόλου 11 (21)
2. ΠΑΟΚ Β' 10 (20)
3. Διαγόρας 8 (16)
4. Καβάλα 6 (12)
6. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 4 (8)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια.


Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης:
«Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου πήραμε 1 βαθμό στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, παρά τα προβλήματα που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, πάντα είναι μία δύσκολη ομάδα. Υπήρχε ιδιαίτερη ένταση στο παιχνίδι, ο κόσμος στήριξε και έδωσε κουράγιο σε όσους απέμειναν εδώ. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως θέλαμε, πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες στην αρχή του παιχνιδιού, θέλαμε να χαλάσουμε το παιχνίδι του ΠΑΣ στην άμυνά του και από μια τέτοια πίεση στην άμυνά του ήρθε το γκολ. Δεν κινδυνεύσαμε στο α’ ημίχρονο άλλη φορά, πλην της φάσης του Λέο. Μετά ισορρόπησε το α’ ημίχρονο.
Στα αποδυτήρια είπαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, να πιέσουμε μπροστά, αλλά αδρανήσαμε σε μία φάση που έπρεπε να την κόψουμε από την αρχή. Είναι φυσιολογικό με την ισοφάριση να ξεσηκωθεί το γήπεδο, πήραν κουράγιο οι παίκτες.
Εμείς, παρ’όλο που είχαμε την κατοχή της μπάλας, δεν κάναμε φάσεις. Πλαγιοκοπήσαμε πολλές φορές, βάλαμε παίκτες μέσα στην περιοχή, δεν στοχεύσαμε καλά αλλά δεν μας βγήκαν οι φάσεις και κάπως έτσι κύλησε μέχρι το τέλος.
Κλείνει η κανονική περίοδος, έχουμε κάνει μία εξαιρετική πορεία, αήττητη η ομάδα με 3 ισοπαλίες. Πετύχαμε να έχουμε την καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα, θα έρθουν και ματς που θα δυσκολευτούμε. Υπάρχει εμπιστοσύνη όμως στην ομάδα και είμαστε όλοι προσηλωμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας.
Έχουμε τρεις εβδομάδες να φτιάξουμε κάποια πράγματα, να ενταχθούν καλύτερα κάποιοι παίκτες, να κοιτάξουμε και τα προβλήματά μας, γιατί είχαμε ιώσεις και τραυματισμούς, που αναγκαστικά έγιναν αλλαγή, γιατί δεν μπόρεσαν να βγάλουν το ματς. Όλα αυτά να τα μαζέψουμε και να ξεκινήσουμε ήρεμα τα πλέι οφ για να πάρουμε την άνοδο.
Είναι πολύ καλή η διαφορά που πετύχαμε, ήρεμα να την κρατήσουμε και να τη μεγαλώσουμε για να αλλάξει η ομάδα επίπεδο. Συγχαρητήρια σε όλους. Συνεχίζουμε.
Για τον ΠΑΣ, εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες. Είναι μεγάλη ομάδα και οι ομάδες με κόσμο και ιστορία δεν χάνονται. Θα ξαναβρεί τον δρόμο του. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ηρεμία στις ομάδες. Εύχομαι να τη βρει».
Για το αρνητικό πρόσωπο της ΑΕΛ στο μεσοδιάστημα, με εξαίρεση την αρχή και το τέλος και το αν ήταν γκέλα το αποτέλεσμα γιατί χάθηκε 1 βαθμός: 
«Θα έρθουν και μέρες που δεν θα βγουν πράγματα ή με μία φάση θα πάρεις το ματς. Έγιναν σέντρες και από τη μία και από την άλλη πλευρά, αλλά δεν βγήκαν οι φάσεις. Παιχνίδι με παιχνίδι είναι διαφορετικά τα πράγματα. Δεν κλείσαμε την κανονική περίοδο με παιχνίδια όπως τα φανταζόμασταν. Όμως κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ Β’ και ήρθαμε εδώ όπου δεν μπορείς να θεωρείς ότι θα κάνεις βόλτα, παρά τα προβλήματα του ΠΑΣ. Είναι καλοί παίκτες αυτοί που μείνανε και αντίδραση θα έβγαινε και ο κόσμος θα δημιουργούσε αυτήν την ατμόσφαιρα. Υπάρχουν και αντίπαλοι, δεν κάνουμε μόνοι μας βόλτα. Η ομάδα πέτυχε πολλά, έχει διαφορές. Να εστιάσουμε στα παιχνίδια που δεν είχαμε την εικόνα που έπρεπε, να μην ξαναπαρουσιαστούν και να πάμε βάσει δυνατοτήτων μας στη συνέχεια. Πάντα υπάρχει ένα θέμα και με τους παίκτες που έρχονται μέχρι να ενσωματωθούν.
Κλείσαμε την κανονική περίοδο χωρίς γκέλα, δεν είναι γκέλα. Είναι 1 βαθμός εδώ και συνεχίζουμε. Συγκομιδή παντού, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Είναι λάθος αν πιστεύουμε ότι κάποιος θα περάσει από εδώ για βόλτα, μάλλον δεν θα βλέπει καλά τα πράγματα. Τη δουλειά μας εμείς, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω ότι θα πετύχουμε την άνοδο. Μην βάζουμε ταμπέλες για γκέλα. Υπήρξε μία νίκη την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν φυσιολογικό να μην έχουμε σε όλα τα ματς την ίδια απόδοση. Θα έρθουν και τα πάνω και τα κάτω, δεν βγήκε κανένας μας να πει ότι θα πάμε τρένο μέχρι τέλους. Και στα κάτω μας έρχονται αποτελέσματα. Ένας βαθμός χάθηκε, αλλά θα κερδιθεί αλλού, σημασία έχει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας».











Share:

2024-25 : 17η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β 2-1

17η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ Β 2-1

25 Ιανουαρίου 2025


Σκόρερς: 41', 46' Μούργος - 37' Γκιτέρσο

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ., Βαφέας, Ηλιάδης (66΄Στάμου), Κοσονού (71΄Παναγιωτίδης), Μπαριέντος, Οικονόμου (66΄ Στίνα), Μουτίνιο (71΄Μωραΐτης), Πασάς, Μούργος (77΄Κρητικός), Αντράντα.

ΠΑΟΚ Β' (Νίκος Καραγεωργίου): Μπαλωμένος, Δεληγιάννης (78′ Σπυράκος), Μπαταούλας, Λαγωνίδης, Φίλων, Καλόγηρος (62′ Πολυκράτης), Σνάουτσνερ, Σμυρλής (51′ Γκούμας), Τσοπούρογλου, Ουρτάδο (62′ Χατσίδης), Γκιτέρσος (78′ Αδάμ).
 
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κεχαγιάς (Κοζάνης)
Επόπτες: Ανδρέας Ζαχαρίας (Καβάλας), Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)
4ος: Δημήτριος Κεφαλάς (Σερρών)
Παρατηρητής: Νικόλαος Αθανασίου (Θεσπρωτίας)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Το παιχνίδι ΑΕΛ – ΠΑΟΚ Β‘ για την 17η αγωνιστική επιφύλαξε έντονες συγκινήσεις και το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στις καθυστερήσεις (2-1).
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να κερδίσουν τον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.
Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 8′. Ο Σμυρλής εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο τείχος άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ περνώντας λίγα εκατοστά από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σουλούκου.
Μετά το πρώτο τέταρτο η ΑΕΛ άρχισε να ανεβάζει απόδοση και να πιέζει για το γκολ. Στο 16΄ο Μπαταούλας από την πίεση του Μούργου έκανε το λάθος, αυτός με ασίστ βρήκε τον Πασά το σουτ όμως που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Β΄.
Στο 20΄και πάλι από τα πόδια του Μούργου δημιουργήθηκε ευκαιρία για τους “βυσσινί” , καθώς με σέντρα βρήκε τον Πασά η κεφαλιά του όμως έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη άγγιξε το γκολ. Ο Μούργος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά πιο ψηλά πήδηξε ο Βαφέας που έπιασε την καρφωτή κεφαλιά όμως ο Φίλων πάνω στη γραμμή απομάκρυνε κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.
Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών για την ΑΕΛ συνεχίστηκε και στο 33’ όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Μουτίνιο βρήκε τον Μούργο που έκανε το σουτ και με ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαλωμένος.
Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε στο 37΄όταν μετά από διπλό λάθος των Ηλιάδη-Κοσονού ο Γκιτέρσος πήρε τη μπάλα και με λόμπα΄κρέμασε τον Σουλούκο και έκανε το 0-1.
Η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μούργος με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μουτίνιο ισοφάρισε σε 1-1, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με το ξεκίνημα το δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΛ σκόραρε. Συγκεκριμένα πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μπαταούλας έκανε το λάθος στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Μούργος και με πλασέ πετύχε το δεύτερο γκολ της λαρισινής ομάδας και το δικό του.
Η ανατροπή στο σκορ υποχρέωσε τους φιλοξενούμενους να βγούνε μπροστά και να δημιουργούνται κενοί χώροι, χωρίς όμως οι “βυσσινί” να τους εκμεταλλευτούν και να πετύχουν τρίτο γκολ που θα “κλείδωνε” το τρίποντο. Μάλιστα στο 64΄λίγο έλειψε γίνει η ισοφάριση όταν και πάλι ο Γκιτέρσος μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση έκανε το σουτ, όμως ο Σουλούκος με σωτήρια επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.
Τα υπόλοιπα λεπτά δεν έγινε κάτι το αξιόλογο με παιχνίδι κέντρου και πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.
Μέχρι να φτάσουμε στο 91΄όταν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκούμας όμως ο Σουλούκος τον “ψάρεψε”, έπεσε στην αριστερή του γωνία και με τα πόδια έδιωξε κρατώντας την πολύτιμη νίκη για την “βασίλισσα του κάμπου”.

Δηλώσεις

Στέφανος Σουλούκος:

«Καταρχάς ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο της ΑΕΛ που μας στήριξε, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στους συμπαίκτες μου στους προπονητές σ' όλο το τεχνικό επιτελείο, γιατί και αυτοί μας δίνουνε μία θετική ενέργεια, μία δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο όπως όλα τα παιχνίδια, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια για εμάς, τα αντιμετωπίζουμε όπως θα αντιμετωπίζουμε το καθένα ξεχωριστά. Είναι σημαντικό τρίποντο, γιατί είναι και στην έδρα μας κι μ' έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αυτές οι νίκες ίσως στο τέλος κρίνουν και το πρωτάθλημα, από κει και πέρα αυτά που είπε και ο κόουτς δεν μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, κάναμε κάποια λαθάκια, όπως και μπήκε και τον γκολ που δεχθήκαμε. Από κει και πέρα αντιδράσαμε ψύχραιμα και βρήκαμε τη λύση, πριν το ημίχρονο, κάτι που μας βοήθησε πάρα πολύ. Μετά από εκεί και πέρα, επειδή ποδόσφαιρο είναι και συμβαίνουν ο αντίπαλος έκανε ένα λάθος και μας δώρισε το δεύτερο γκολ. Από κει και πέρα προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, εντάξει πάντα δεν εξαρτάται από μας, εξαρτάται και από τον αντίπαλο που είναι μία καλή ομάδα, για το νεαρό της ηλικίας, έχουνε έχουνε δύναμη, έχουνε ταχύτητα, παίζουν χωρίς άγχος, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι η νίκη και τίποτα άλλο».

Για την τελευταία φάση; 
«Εντάξει η τελευταία φάση του παιχνιδιού ουσιαστικά ήταν και πιο δύσκολη κατά βάση μου, δόθηκε ένα πέναλτι, μέσα εκεί στην αναμπουμπούλα ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι. Από κει και πέρα και ο κόσμος με την προσπάθεια του και οι συμπαίκτες μου, που με ενθάρρυναν και η τύχη και λίγο ικανότητα παίζουν όλα το ρόλο τους. Διάλεξα τη σωστή γωνία, το απέκρουσα με το πόδι και συνεχίζουμε είναι όλα μέσα στο παιχνίδι».





Share:

2024-25 : 16η : ΑΕΛ - Καμπανιακός 3-0

16η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καμπανιακός 3-0

18 Ιανουαρίου 2025 


Σκόρερ: 28', 50', 71' Πασάς

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Θ. (72′ Τάχατος), Βαφέας, Ηλιάδης, Παναγιωτίδης, Μπαριέντος (72′ Γιαξής), Αντράντα, Παπαγεωργίου Κ. (72′ Μωραΐτης), Μούργος (79′ Στίνα), Μουτίνιο, Πασάς (79′ Γραββάνης).

Καμπανιακός (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Γαρύφαλλος, Σαρβανίδης (57′ Παπακωνσταντίνου), Έππας, Κολλαράς, Ν. Καθάριος, Φροσύνης (78′ Αλημπαρούτης), Ντουμάνης (78′ Π. Καθάριος), Παπαστεριανός (66′ Σέχου), Κολτσίδας, Μποζίδης (78′ Διαμαντόπουλος).
 
Διαιτητής: Κωνστανίνος Ανδριανός (Αχαΐας)
Επόπτες: Αντώνιος Τραούδας (Πιερίας), Άγγελος Ζήρδας (Δράμας)
4ος: Βασίλειος Χορόζογλου (Δράμας)
Παρατηρητής: Γεώργιος Φωτιάδης (Σερρών)

Γήπεδο: AEL FC Arena

Η ΑΕΛ νίκησε εύκολα με 3-0 τον Καμπανιακό με χατ τρικ του Γιάννη Πασά. 
Στο 28ο λεπτό μετά από ασσίστ του Αντράντα, ο Πασάς με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα δίχτυα για το 1-0, ενώ στο 50ο λεπτό μετά απο ασσίστ του Μούργου, πάλι ο Πασάς με σουτ έκανε το 2-0. Στο 70ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο, ο Πασάς με κεφαλιά έκανε χατ-τρικ και έγραψε το τελικό 3-0.

Να σημειωθεί ότι πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Ματίας Ακούνια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών. Μάλιστα, η φανέλα του εκλιπών θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα θα πάνε στην οικογένεια του Περουβιανού.

Δηλώσεις

Αλέκος Βοσνιάδης:
“Πήραμε μία ακόμη νίκη και τρεις βαθμοί που μας δίνουν την ηρεμία για την συνέχεια. Από την αρχή του πρωταθλήματος έχουμε πει παιχνίδι με παιχνίδι να παίρνουμε τους βαθμούς και με καλή παρουσία να πετυχαίνουμε πράγματα. Μπήκαμε από την αρχή πολύ δυνατά απέναντι σε μια ομάδα που αν αποκτήσει κατοχή της μπάλας θα σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Στο πρώτο εικοσάλεπτο είμασταν καλοί, τους αιφνιδιάσαμε, κλέψαμε μπάλες, κερδίσαμε κόρνερ, ωστόσο δεν σκοράραμε.
Με το που πετύχαμε το τέρμα με τον Πασά ηρεμήσαμε και στην ανάπαυλα διορθώσαμε πράγματα με στόχο να βάλουμε γρήγορα το δεύτερο γκολ και να “κλειδώσουμε” το τρίποντο. Πράγματι αυτό έγινε στο 50΄και τα πράγματα απλοποιήθηκαν.
Είχαμε καλά διαστήματα και με τα παιδιά που έρχονται μπορούμε να δημιουργήσουμε μία πολύ καλή εικόνα και αφού ενταχθούν και αυτοί να πάμε δυνατά μέχρις το τέλος της σεζόν. Συγχαρητήρια σε όλους και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας”.









Share:

Βαθμολογια SL2 2024-25

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων