Το club του παραδείσου

κι αν κάποιοι φύγαν... από τη ζωή σου... 
σε βλέπουν απ’ το club του παραδείσου... 
ΑΕΛ θυμήσου... πάντα μαζί σου... 
βασίλισσα σε θέλουν κι οι νεκροί σου...









Γιάννης Βαλανιάδης
07 Ιουλίου 1964 




Στις 7 Ιουλίου 1964 έφυγε από την ζωή σε ατύχημα, στην οδό Φαρσάλων, οδηγώντας την μηχανή του ο Γιάννης Βαλανιάδης, πρώην παίκτης του Ηρακλή Χάλκης, που επρόκειτο να αποτελέσει μέλος της ΑΕΛ. 




Θόδωρος Πασσιάς
5 Απριλίου 1965

Έπαιζε στον Άρη Λάρισας και είχε επιλεγεί για να στελεχώσει την πρωτοεμφανιζόμενη ΑΕΛ το 1965 μιας και ήδη στα δεκαεπτά του χρόνια θεωρούταν από τους πλέον ταλαντούχους τερματοφύλακες. Όμως, στη διάρκεια προπόνησης της ΑΕΛ στις 25 Φεβρουαρίου 1965 τραυματίστηκε. Η διάγνωση που έγινε ήταν λανθασμένη και ενώ είχε αιμορραγία στα νεφρά, τον έστειλαν σε ορθοπεδική κλινική. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και όταν διακομίστηκε στο σωστό νοσοκομείο ήταν πλέον αργά. Ο άτυχος νέος αργόσβηνε και τελικά «έφυγε» στις 5 Απριλίου 1965, μόλις 18 ετών…

 



Γκιγέρμο Ντάους
20 Ιουλίου 1974

Τα επόμενα θύματα της «κατάρας» ήταν ο 26χρονος Αργεντινός Γκιγέρμο Ντάους, ο οποίος πνίγηκε το καλοκαίρι του 1974 όταν είχε πάει για μπάνιο στον Αγιόκαμπο μαζί με τον 15χρονο Νίκο Παπαγιάννη, μέλος της εφηβικής ομάδας της ΑΕΛ. Το μοιραίο συνέβη όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν, ανατράπηκε.




Δημήτρης Μουσιάρης και Δημήτρης Κουκουλίτσιος 
06 Σεπτεμβρίου1979


Το απόγευμα της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου 1979, οι 19χρονοι Δημήτρης Μουσιάρης και Δημήτρης Κουκουλίτσιος μαζί με τον 21χρονο Γιάννη Βαλαώρα, ταξίδευαν από τη Λάρισα στην Αθήνα. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα η εθνική Ελπίδων θα αντιμετώπιζε την εθνική της Σοβιετικής Ένωσης στην Οδησσό. Οι δύο πρώτοι είχαν κληθεί στην Εθνική και ταξίδευαν στην πρωτεύουσα για την προπόνηση, που άρχιζε στις 5 το απόγευμα, ενώ ο σμηνίτης Βαλαώρας θα επέστρεφε στην μονάδα του. Είχαν αργήσει και γι΄ αυτό επέλεξαν να ταξιδέψουν με Ι.Χ και όχι με το ΚΤΕΛ ή το τρένο. Ο καιρός ήταν βροχερός. Το Σιτροέν τους, στο 111ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Λαμίας, κοντά στην Θήβα, εξαιτίας του άσχημου καιρού και της ολισθηρότητας του δρόμου, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με υπεραστικό λεωφορείο. Ο οδηγός, Δημήτρης Μουσιάρης και ο Κουκουλίτσιος, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, σκοτώθηκαν ακαριαία από τη μετωπική σύγκρουση με το λεωφορείο ΚΤΕΛ. Ο συνοδηγός, Γιάννης Βαλαώρας, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο της αεροπορίας στην Αθήνα. Οι αδικοχαμένοι ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Κουκουλίτσιος και Δημήτρης Μουσιάρης 
Τραγική ειρωνεία Ο Δημήτρης Μουσιάρης μόλις είχε πάρει το δίπλωμα αυτοκινήτου και ίσως, λόγω της απειρίας του, δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί κουραστικά και δύσκολα ταξίδια. Λίγο πριν από τη σύγκρουση, ο Δημήτρης Κουκουλίτσιος, που καθόταν στην θέση του συνοδηγού, ζήτησε από τον Βαλαώρα, που καθόταν πίσω από τον οδηγό, να αλλάξουν θέση. Η ΕΠΟ είχε στείλει αεροπορικά εισιτήρια για τη μεταφορά των ποδοσφαιριστών στην Αθήνα. Δεν τα χρησιμοποίησαν. Ο πατέρας του Κουκουλίτσιου, που ήταν οδηγός ταξί, πρότεινε να πάει τους τρεις νέους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Οι νέοι δεν δέχθηκαν. Το ποδοσφαιρικό κοινό της Ελλάδας θρηνεί Ο άδικος χαμός των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σόκαρε τον φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό, κυρίως όμως τη Λάρισα που έχασε τα δικά της παιδιά. 


Θανάσης Μαντζώνης
9 Νοεμβρίου 1980





Κατά την αναχώρηση της εκδρομής των Ιερολοχιτών για την Αθήνα, ο 19χρονος τότε οπαδός της ΑΕΛ, Θανάσης Μαντζώνης βρίσκει τραγικό θάνατο επί της οδού Ρούζβελτ. Επιβαίνοντας σε κινούμενο λεωφορείο το εκτεθειμένο του κεφάλι συνθλίβεται από κολόνα της ΔΕΗ 






Χαράλαμπος Μπλιώνας
26 Οκτωβρίου 1986



Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας, ένας φιλάθλου της ΑΕΛ, που «έφυγε» τόσο άδικα από τη ζωή. Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας από το Λουτρό Ελασσόνας ήταν το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα. Στις 26 Οκτώβρη του 1986, μια φωτοβολίδα που πέταξαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον βρήκε στο λαιμό, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. 



Κολιόπουλος,Μπέλλος,Χατζηβασιλείου και Βεντόκης 

1 Φεβρουαρίου 1987





Τέσσερις φίλαθλοι της ΑΕΛ ο Νίκος Κολιόπουλος, ο Δημήτρης Μπέλλος, ο Φώτης Χατζηβασιλείου και ο Νικός Βεντόκης επιστρέφοντας από τον αγώνα Εθνικού-ΑΕΛ, βρίσκουν τραγικό θάνατο στο ύψος του Αλμυρού, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούεται με φορτηγό.






Μάκης Λυγούρας
11 Νοεμβρίου 1991




Ο Μάκης Λυγούρας από τη Φαλάνη, έπαιξε στη Λάρισα από το 1974 ως το 1976, οπότε και αποδεσμεύτηκε. Δεν πολυασχολήθηκε με τον αθλητισμό έκτοτε, ενώ στις , μόλις 34 ετών, έσβησε από καρδιακή προσβολή. 





Σταύρος Κάσσας



Ο Σταύρος Κάσσας ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχαν επιλεγεί για να στελεχώσουν την ΑΕΛ το 1964 και έπαιξε για περίπου τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 1967 αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι. Δεν φαινόταν να είναι κάτι σοβαρό αλλά ήταν… Το πόδι του μολύνθηκε, αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αργότερα υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό. Τη δεκαετία του 1970 πούλαγε λαχεία σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ακολούθησαν και άλλες επιπλοκές στην υγεία του και στα 56 του άφησε την τελευταία του πνοή… 




Ανδρέας Ζέρμας
06 Οκτωβρίου 1996

Ο Ανδρέας Ζέρμας, συντοπίτης του Δημήτρη Μουσιάρη, αφού γεννήθηκαν στο ίδιο χωριό, το Δαμάσι, έπαιξε στην ΑΕΛ για τρία έτη, στα δύσκολα χρόνια της ομάδας. Υπήρξε, επίσης, στέλεχος της Εθνικής Νέων. Αποδεσμεύτηκε το 1993 και το 1996 αγωνιζόταν στον Δαμασιακό. Στις 6 Οκτωβρίου 1996, επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Ελασσόνας – Τυρνάβου. Ήταν μόλις 25 ετών… 



Λευτέρης Μίλος
08 Μαρτίου 1997

Λίγες εβδομάδες πριν από τα 31α του γενέθλια και συγκεκριμένα τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου 1997 στις 02:45, ο Λευτέρης Μήλος έχασε άδοξα τη ζωή του, επιστρέφοντας από κέντρο διασκέδασης.
Στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας-Νίκαιας, ο πρώην άσος της ΑΕΛ και του Ηρακλή ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα.
Δυστυχώς, έχασε τον έλεγχο του Rover, με συνέπεια να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί μετωπικά με ταξί που οδηγούσε ο 26χρονος Γιώργος Σαματζής, πρώην μπασκετμπολίστας της Ε.Α. Λάρισας.
Το αυτοκίνητο του διεθνούς μέσου άρπαξε φωτιά, η οποία έγραψε το τραγικό τέλος της ζωής του ιδίου και έθεσε σε κίνδυνο εκείνη του έτερου εμπλεκόμενου οδηγού (τελικά επιβίωσε).



Γιώργος Μητσιμπόνας
13 Σεπτεμβρίου 1997



Ηταν Σεπτέμβριος του 1997, όταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας άφηνε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε είχε συγκρουστεί με άλλο όχημα έξω από το χωριό Γιάννούλη της Λάρισας. Μεταφέρθηκε αμέσως στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Από εκεί ο διεθνής αμυντικός οδηγήθηκε κατευθείαν στο χειρουργείο, λόγω της σοβαρότατης κατάστασης της υγείας του. Πριν καν αρχίσει η εγχείρηση, άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργικό κρεβάτι. Ο κ. Αγορογιάννης, διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, ανέφερε πως ο θάνατός του προήλθε από τα πολλαπλά κατάγματα και την εσωτερική αιμορραγία.



Γιάννης "Καλαμάρας" Παπαϊωάννου 
11 Οκτωβρίου 2003 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου της 11ης Οκτωβρίου του 2003 ο Γιάννης Παπαϊωάννου ή όπως τον γνώριζε όλη η φίλαθλη Ελλάδα "Καλαμάρας", βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του έξω από το νυχτερινό κέντρο "Φάληρο". Το νήμα της ζωής του 37χρονου αρχηγού της εξέδρας των οργανωμένων στα περισσότερα από τα χρυσά χρόνια της μεγάλης ΑΕΛ της δεκαετίας του '80 κόπηκε πρόωρα δίνοντας τέρμα σε μια ζωή που έδινε την εντύπωση πως θα ζούσε για πάντα ό,τι κι αν του τύχαινε.
Για πολλά χρόνια η γνώριμη φιγούρα του πάνω στο κάγκελο της Θύρας-1 -πολλές φορές ημίγυμνος και τον χειμώνα- έγινε η πιο χαρακτηριστική εικόνα του Αλκαζάρ, η μορφή που θα θυμούνται οι Λαρισαίοι φίλαθλοι πολλών γενεών για πάντα. Είχε την τύχη και την ικανοποίηση να ζήσει τις μεγάλες ένδοξες στιγμές της κυπελλούχου, πρωταθλήτριας και ευρωπαίας ΑΕΛ από το βάθρο του συντονιστή της εξέδρας, Στα χρόνια της παρακμής συνέχισε να είναι κοντά στην ομάδα πικραμένος από τον ξεπεσμό και με την ελπίδα της επιστροφής όπως όλοι μας...


Αντόνιο Ντε Νίγκρις
16 Νοεμβρίου 2009

Στις 3.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου 2009, μια γυναίκα που δεν μιλάει ελληνικά ή αγγλικά έψαχνε απεγνωσμένα βοήθεια. Η Σόνια Ντε Νίγκρις, σύζυγος του επιθετικού της Λάρισας, αναζήτησε κάποιον από την ομάδα της Λάρισας, καθώς κατάλαβε ότι ο 31χρονος Μεξικανός βρισκόταν δίπλα της στο κρεβάτι σε άσχημη κατάσταση, αφού έβηχε δυνατά και ένιωθε δυσφορία. Η απόπειρα να μιλήσει με τον Γκαστόν Κάσας, συμπαίκτη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις στους «βυσσινί», δεν έφερε αποτέλεσμα και αναγκάστηκε να στραφεί σε μέλος της διοίκησης της θεσσαλικής ομάδας για να ζητήσει βοήθεια. Εκείνος κατάλαβε ότι κάτι άσχημο συνέβαινε και κάλεσε ασθενοφόρο για να πάει στο σπίτι του επιθετικού της Λάρισας, όμως ήταν αργά.
Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο προς το νοσοκομείο και βύθισε στο πένθος την ποδοσφαιρική Ελλάδα - και όχι μόνο. Ο γεννημένος την 1η Απριλίου του 1978 διεθνής στράικερ δεν έζησε στη χώρα μας την αθλητική περιπέτεια που αναζητούσε. Αντίθετα, συνάντησε το θάνατο και άφησε πίσω του τη σύζυγό του και την πεντάχρονη κόρη του Μόνικα, που είχαν έρθει πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα. 
Η πρώτη ιατρική εξέταση έδειξε ότι τα αίτια του θανάτου του Ντε Νίγκρις ήταν παθολογικά. Προήλθε από βλάβη στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα, όμως λόγω του νεαρού της ηλικίας του ασφαλή συμπεράσματα θα είναι δυνατό να εξαχθούν έπειτα από ένα μήνα, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις. 



Παναγιώτης Μπαχράμης
13 Αυγούστου 2010

Στις 13 Αυγούστου του 2010 ο Μπαχράμης γίνεται μέλος του «βυσσινί» club του Παραδείσου καθώς σε ηλικία 34 ετών ο παίκτης χάνει τη ζωή του όταν το ταχύπλοο σκάφος παρέσυρε τον «Ποτούλη», στην παραλία της Γιαννίτσαινας στην Κυπαρισσία, τη στιγμή που έκανε ψαροντούφεκο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του (ακρωτηριασμό σε άνω και κάτω άκρο). Ο Μπαχράμης διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατος του.




No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη