1971-72 : 38η : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-1

38η αγωνιστική : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-1 

25 Ιουνίου 1972 

Scorers: 32' (πέν.) Αποστολίδης - 22' Σεϊταρίδης 
 
Πανσερραϊκός : Κελεσίδης, Κεχαγιάς, Στεφανίδης, Στοϊμένος, Τσιρίκας, Λιγάσης, Ζαρζόπουλος, Μπιτζίδης, Αποστολίδης, Ηλιάδης, Σεϊζης. 

ΑΕΛ (Κώστας Πολυχρονίου): Σιαβάλας, Μπούτος, Σημαντήρης, Κυζίρογλου, Λέλλης (63' λ.τ. Μακρής), Νικηφοράκης (50' λ.τ. Ζάχος), Χαριτίδης, Αργυρούλης, Στεργιάδης, Σεϊταρίδης Δ., Γκουντελίτσας.

Διαιτητής: Κυριακίδης
 
Γήπεδο: Σερρών
Εισιτήρια :  12.300

Παρουσία 15.000 φιλάθλων και των δύο ομάδων (3.000 Λαρισαίοι εκδρομείς), σε ένα κατάμεστο γήπεδο, Πανσερραϊκός και ΑΕΛ συγκρούονται για μια θέση στην Α’ Εθνική. Μετά ένα αμφίρροπο πρώτο τέταρτο η ΑΕΛ ανεβάζει απόδοση και κατορθώσει να προηγηθεί στο 22' με ένα γκολ του Δημήτρη Σεϊταρίδη ύστερα από σέντρα του Στέλιου Νικηφοράκη. Νέα ευκαιρία 5' αργότερα με τον Χαριτίδη που στέλνει με σουτ την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι χάνουν την ψυχραιμία τους και το παιχνίδι «ανάβει». Αργυρούλης και Σεϊταρίδης είναι τα πρώτα θύματα του αντιαθλητικού παιχνιδιού των παικτών του Πανσερραϊκού. Δέκα λεπτά μετά το 0-1 μετά από σέντρα του Σεϊζη, Σημαντήρης, Κυζίρογλου και Αποστολίδης πηδούν διεκδικώντας τη μπάλα με το διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι ισχυριζόμενος πως η μπάλα βρήκε το χέρι του Σημαντήρη. Ο Αποστολίδης εκτελεί το πέναλτι και ισοφαρίζει. Η ΑΕΛ συνεχίζει να είναι επιθετική, παρά το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Στο 39’ οι βυσσινί ζητούν πέναλτι σε ανατροπή του Νικηφοράκη, ο οποίος αποχωρεί τραυματίας στις αρχές του β’ μέρους έπειτα από εξοντωτικό χτύπημα του Ζαρζόπουλου. Λίγο πριν την αναγκαστική αποχώρηση του Νικηφοράκη η ΑΕΛ ζητά ακόμη ένα πέναλτι σε χέρι του Τσιρίκα από σουτ του Στεργιάδη. Στο 60' σε φάουλ του Κυζίρογλου, ο Μπούτος δέχεται αγκωνιά στο κεφάλι και την ίδια στιγμή ο Χαριτίδης πετυχαίνει γκολ το οποίο αναίτια ακυρώνεται. Οι παίκτες των δύο ομάδων έρχονται στα χέρια και στη σύρραξη ο Λέλλης δέχεται ύπουλο χτύπημα από τον Κεχαγιά και αποχωρεί για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Διακοπή και στο 73' με θύμα αυτή τη φορά τον τερματοφύλακα Σιαβάλα. Ο Πανσερραϊκός χάνει καλές ευκαιρίες λίγο πριν το φινάλε του παιχνιδιού, ενώ και η ΑΕΛ προσπαθεί έστω και την ύστατη ώρα να πετύχει το γκολ της νίκης. Το ματς τελικά θα λήξει ισόπαλο, αποτέλεσμα που θα σφραγίσει την άνοδο για την σερραϊκή ομάδα. Μετά τη λήξη του αγώνα τα επεισόδια γενικεύονται με συμπλοκές τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στις κερκίδες. Ο ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού Στοϊμένος χτυπά των προπονητή της ΑΕΛ Κώστα Πολυχρονίου και οι γεμάτοι αγανάκτηση για το άδικο αποτέλεσμα, Λαρισαίοι εκδρομείς επιχειρούν να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο. Τότε επεμβαίνει η Πυροσβεστική η οποία με μάνικες καταβρέχει του Λαρισαίους προσπαθώντας να τους διαλύσει. Η ΑΕΛ κάνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Στεφανίδη η οποία αρχικά γίνεται δεκτή αλλά στις 30 Ιουνίου, απορρίπτεται με παρέμβαση του ισχυρού άνδρα της εποχής Κωνσταντίνου Ασλανίδη.



Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ"


Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Ελευθερία"


Προσπάθεια του Νικηφοράκη με αντίπαλο τον Ζαρζόπουλο


Ο Μπούτος δέχεται το μαρκάρισμα του Ηλιάδη υπό το βλέμμα του Χαριτίδη (Νο 7) στο ματς των Σερρών


Ο Στέλιος Νικηφοράκης δέχεται τις περιποιήσεις του ιατρού της ομάδας μετα το εξοντωτικό χτύπημα του Ζαρζόπουλου που τον έθεσε νοκ-άουτ στο παιχνίδι των Σερρών.




Ο Ρίζος Λέλλης νοσηλευόμενος, έπειτα από το ύπουλο χτύπημα του Κεχαγιά.


Η πινακίδα του καταστήματος "Σερραϊκόν" απακαθηλώνεται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες ως ένδειξη συμπαράστασης προς την ΑΕΛ.



Πρωτοσέλλιδο και άρθρο εφημερίδας μετά την αποδοχή της ένστασης που έκανε η ΑΕΛ.







Η ΑΕΛ μπορεί την χρονιά του 1972 να μην κατάφερε την άνοδό της στην μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της, το κατάφερε όμως την αμέσως επόμενη χρονιά ...
Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων