2008-09 : Play Off 6η : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0

Play Off 6η  : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0

31 Μαΐου 2009

Scorer: 21' Αναστασάκος

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Κοντρέρας (85' Μαλεζάς), Λίνο, Γκαρσία, Βερόν, Ίβιτς (56' λ.τρ. Μπακαγιόκο), Κονσεϊσάο (82' Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Αναστασάκος. 

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Ίλιτς , Φεράρι, Βέμπερ (81' Μιούλερ), Βλασόπουλος (59' Μπαλής), Γιαννακόπουλος, Πάρα (81' Κυριάκος), Τσίγκας.

Διαιτητής: Παμπορίδης Β. (Κιλκίς)
Επόπτες: Τρύφων Π. (Δράμας), Σταματόγλου Ι. (Καβάλας)
4ος: Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας)

Γήπεδο: Τούμπας
Εισιτήρια: 27.803

Ο στόχος της 2ης θέσης και της εισόδου στα προκριματικά του Champions League μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε, ωστόσο η ατμόσφαιρα στην Τούμπα ήταν γιορτινή, με τους οπαδούς να ευχαριστούν Σάντος και ποδοσφαιριστές για τις χαρές που τους χάρισαν φέτος. Αλλωστε, μετά από τέσσερα χρόνια ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την έξοδό του στα κύπελλα Ευρώπης και θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
Η ελλιπέστατη,  λόγω τιμωριών και τραυματισμών, ΑΕΛ από την άλλη αγωνίστηκε κυρίως γιατί… έπρεπε, με τους παίκτες του Ουζουνίδη να μην βγάζουν μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Και για τους βυσσινί όμως, η γεύση που αφήνει η χρονιά είναι σαφέστατα γλυκιά, αφού για δεύτερη σεζόν τα τελευταία τρία χρόνια θα αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια.
Το γκολ του Αναστασάκου και κάποιες καλές ομαδικές ενέργειες του ΠΑΟΚ κρατάμε από το α’ ημίχρονο. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, το παιχνίδι κυλούσε σε  αργούς ρυθμούς με τον Δικέφαλο του Βορρά να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους βυσσινί να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο, με εξαίρεση κάποιες  ακίνδυνες αντεπιθέσεις που προήλθαν, κυρίως, από αμυντικά λάθη των γηπεδούχων.
Ο Σάντος που παρέταξε παίκτες βασικούς ως επί το πλείστον (επανέφερε στην 11άδα Γκαρσία και Σορλέν), παρακολουθούσε ήρεμος, σε αντίθεση με τον Ουζουνίδη,  ο οποίος είχε σοβαρά παράπονα από τους παίκτες του, ιδιαίτερα από το δίδυμο Νταμπίζα, Φεράρι που αντιμετώπισαν προβλήματα από τον κινητικό και μαχητικό  Αναστασάκο.
Ο ψηλόσωμος επιθετικός του ΠΑΟΚ, που σε ακόμα μία παρουσία του στην 11άδα πρόσφερε λύση,  ήταν και ο πρωταγωνιστής του 45λεπτου . Αφού αρχικά  στο 21′  προειδοποίησε για τις  προθέσεις του τον Σέρεμετ, ένα λεπτό αργότερα και μετά από κόρνερ του Σορλέν, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και από κοντά άνοιξε το  σκορ. Η καλύτερη και μοναδική ευκαιρία της Λάρισας ήρθε στο 39′, με τον Βέμπερ να κλέβει στο κέντρο και να απειλεί από το ύψος της περιοχής.
Στον Πάρα (46′) καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Χαλκιά όμως να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Στη συνέχεια όμως, ο ΠΑΟΚ  ανέλαβε εκ νέου τα ηνία, προσπαθώντας να αποζημιώσει με δεύτερο τέρμα τους φίλους του που έσπευσαν στην Τούμπα.
Ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι αργός, με τον Σάντος να περνάει στον αγώνα τον Μπακαγιόκο και να μετατρέπει το σύστημα σε 4-4-2 (από 4-3-3), θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη ώθηση. Πλησιάζοντας προς το τέλος, η διάθεση των 22 ποδοσφαιριστών μειωνόταν και ο Ουζουνίδης έδωσε χρόνο σε ακόμα δύο πιτσιρικάδες, τους Μπαλή και Μιούλερ.
Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, την τιμητική τους είχαν τα μηνύματα των φιλάθλων προς την διοίκηση, αναφορικά με τις προτιμήσεις τους. Ο Κονσεϊσάο, που ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν, αποθεώθηκε κατά την αντικατάστασή του και με την σειρά του  υποκλίθηκε προς τους οπαδούς. Την αποθέωση όμως γνώρισε και ο Πάμπλο Γκαρσία, που έχει προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια με συμπεριφορά του.
Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Μπακαγιόκο απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, ενώ μετά από αυτό, ακολούθησαν όμορφες στιγμές, με τους παίκτες να ευχαριστούν τους φιλάθλους τους και αυτοί να ανταποδίδουν, με χειροκροτήματα και συνθήματα. Εικόντες εκ διαμέτρου αντίθετες με όσες είχαν σημειωθεί κατά την περσινή αυλαία και την ήττα από την ΑΕΚ.


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και παρότι δεν πήραμε πολλούς βαθμούς, η παρουσία μας στα πλέι οφ ήταν αρκετά καλή. Σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από τι οποίες παίζουν συνήθως, ενώ είχαν ευκαιρία να πάρουν λεπτά συμμετοχής παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από αυτό που είδα. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πορεία του στο πρωτάθλημα, μπορεί να μην τα κατάφερε στα πλέι οφ, αλλά έκανε καλή σεζόν. Για μας αρχίζει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της νέας χρονιάς. Πρέπει γρήγορα να συμπληρώσουμε το ρόστερ μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και αισιοδοξώ ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε αρκετούς από τους παίκτες που θέλουμε»

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων