2005-06 : 23η : ΑΕΛ - Ξάνθη 3-1

23η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ξάνθη 3-1 

14 Μαρτίου 2006 

Scorers: 9' Γαβριλόπουλος, 23' Μπαχράμης, 80' Αλωνεύτης - 45' Φλίσκας

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Χέλντερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Διγκόζης, Μπαχράμης (56΄ Καλαντζής), Γκίκας (75΄ Βέλα Τζούνιορ), Σέρμπαν (82΄ Φέρστερ), Αλωνεύτης, Γαβριλόπουλος.

Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Μαχράτζε (85΄ Ντε Ματία), Ζουέλα, Άντζας, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (71΄ Καζάκης), Μάνσο, Τσικίνιο (61΄ Μπάρκογλου), Κιντάνα, Λαμπριάκος.

Διαιτητής: Κώστας Παπασταμάτης (Αθηνών)
Επόπτες: Τσολακίδης, Καραπαναγιώτης

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.855 

Ενα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο, βρέθηκε η Λάρισα, μετά τη μεγάλη νίκη της επί της Ξάνθης με 3-1 στο «Αλκαζάρ». To συγκρότημα του Γιώργου Δώνη, σημείωσε την 9η νίκη στο Αλκαζάρ και πλέον το... άλογο καλπάζει.
ΑΕΛ για Ευρώπη
Το «Αλκαζάρ» παραληρούσε. Οι οπαδοί της Λάρισας ώθησαν την θεσσαλική ομάδα ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο. Στιγμές ένδοξες, ανάλογες με αυτές της χρυσής δεκαετίας του ‘80 ξύπνησαν με τη νίκη της ΑΕΛ επί της Ξάνθης με 3-1, στο παιχνίδι, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής. Το ντέρμπι είχε τέσσερα γκολ, δοκάρι, πάθος, αποβολή και αγωνία και με την νίκη της Λάρισας και τους 33 βαθμούς της, το όνειρο της Ευρώπης μοιάζει πιο κοντινό από ποτέ για την ομάδα του Δώνη.
Το «Αλκαζάρ» παραληρούσε. Οι οπαδοί της Λάρισας ώθησαν την θεσσαλική ομάδα ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή έξοδο. Στιγμές ένδοξες, ανάλογες με αυτές της χρυσής δεκαετίας του ‘80 ξύπνησαν με τη νίκη της ΑΕΛ επί της Ξάνθης με 3-1, στο παιχνίδι, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 23ης αγωνιστικής. Το ντέρμπι είχε τέσσερα γκολ, δοκάρι, πάθος, αποβολή και αγωνία και με την νίκη της Λάρισας και τους 33 βαθμούς της, το όνειρο της Ευρώπης μοιάζει πιο κοντινό από ποτέ για την ομάδα του Δώνη.Μια ομάδα που δείχνει να στηρίζεται πολύ στην δυνατή της έδρα και πάνω σε αυτή θα στηριχτεί για το ευρωπαϊκό της όραμα...Η εξέδρα του Αλκαζάρ, πήρε φωτιά νωρίς, μόλις στο 9ο λεπτό όταν ο δραστήριος Αλωνεύτης έκανε κάθετη μπαλιά στον Γαβριλόπουλο που βρέθηκε (νόμιμα) μόνος απέναντι στον Πιζανόφσκι κάνοντας το 1-0. Η Ξάνθη αντέδρασε και απείλησε, αλλά στο 13’ και στο 20’ ο Κοτσόλης δεν ανησύχησε. Ανησύχησε όμως ο Πιζανόφσκι στο 23’ όταν ο Χέλντερ έκανε άλλη μια κάθετη πάσα στον Μπαχράμη, με τον τελευταίο να κάνει το 2-0 από πλάγια θέση. Δευτερόλεπτα πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο ο Κοτσόλης έκανε μια λάθος έξοδο και ο Φλίσκας δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη, μειώνοντας σε 2-1. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, τα νεύρα ήταν τεντωμένα και γι’ αυτό ο Γιάννης Ματζουράκης που διαμαρτυρόταν διαρκώς , αποβλήθηκε από τον νέο διαιτητή Α’ εθνικής Παπασταμάτη. Η Ξάνθη όμως έστω και χωρίς προπονητή συνέχισε να πιέζει χάνοντας εκπληκτικές ευκαιρίες με τον Φλίσκα (54’), τον Λαμπριάκο (65’) και το δοκάρι του Καζάκη (76’). Η πρώτη και η τελευταία κουβέντα όμως άνηκε στη Λάρισα που με τον εκπληκτικό Αλωνεύτη έκανε στο 80’ το 3-1 και άρχισε τα νόμιμα ευρωπαϊκά όνειρα...



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων