2005-06 : 9η : ΑΕΛ - Ατρόμητος 2-1

9η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ατρόμητος 2-1

5 Νοεμβρίου 2005

Scorers: 69', 79' Κυπαρίσσης - 63' Κατεμής

Αποβολή: 91' Σίσιτς (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Δώνης): Κοτσώλης, Σίμος, Αλωνεύτης (77' Σίσιτς), Γαβριλόπουλος (66' Καλατζής), Σέρμπαν, Διγκόζης, Γκαλίτσιος (58' Σπάσιτς), Κυπαρίσσης, Βέλα Τζούνιορ, Μπαχράμης, Νταμπίζας.

Ατρόμητος (Παράσχος): Μιχαηλίδης, Παππάς, Κορακάκης, Γεωργίου, Σκαρμούτσος, Δήμος (64' Μανίκας), Σωτήρχος (79' Ζαχαρόπουλος), Κούτσης, Κατεμής, Καραδήμος, Μικές (87' Ντοέ).

Διαιτητής: Νικολαΐδης (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 7.953

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Λάρισα νίκησε στο «Αλκαζάρ» 2-1 τον Ατρόμητο και χάρη στα γκολ του Κυπαρίσση έφτασε στους 12 βαθμούς μετά από εννέα αγωνιστικές στην Α εθνική.
Στο πρώτο ημίχρονο, η Λάρισα διατήρησε την υπεροχή στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως οι παίκτες του Δώνη δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Ατρόμητου. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, καθώς στο 17` ο Καραδήμος έβγαλε ωραία την μπάλα στον Κορακάκη που πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Μιχαηλίδης μπλόκαρε με άνεση την κεφαλιά του Γραβριλόπουλου, ενώ η επόμενη αξιόλογη φάση στο πρώτο 45λεπτο, σημειώθηκε στο 34`, όταν ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βέλα Τζούνιορ. Λίγο πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια, ο Κοτσόλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Δήμου, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.
Η Λάρισα μπήκε πιό δυνατά στο β` μέρος και στο 50` έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Μπαχράμη, που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε δεν βρήκε στόχο. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς οι παίκτες του Παράσχου ισορρόπησαν την εικόνα και μάλιστα ευτύχησαν να προηγηθούν στο 63ο λεπτό.
Ο Καραδήμος έκανε την σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Κατεμή, που από το ύψος της περιοχής έπιασε έναν «κεραυνό» στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτσόλη.
Παρά το «σοκ» οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και στο 69ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με τον Κυπαρίσση, που με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κοτσόλης επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Κατεμή που δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Λάρισας.
Λίγο νωρίτερα, ο Μιχαηλίδης είχε κρατήσει το 1-1, όταν απεσώβησε τον κίνδυνο από το πλασέ του Σέρμπαν. Η «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε στο 79ο λεπτό, όταν ο Κυπαρίσσης με εκπληκτικό τρόπο, διαγώνια και από το ύψος της μικρής περιοχής, πέρασε την μπάλα από την «τρύπα της βελόνας» και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Λάρισα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καθυστερήσεις του αγώνα ήταν οκτώ (!) λεπτά (εν μέρει δικαιολογημένα, μετά την τρίλεπτη διακοπή στο 68' για ελλειπή φωτισμό), ενώ στο 91` η Λάρισα έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς στα 15 λεπτά που αγωνίσθηκε, ο Σίσιτς …πρόλαβε να αντικρίσει δύο φορές την κίτρινη κάρτα του Θεσσαλονικέα Νικολαΐδη.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων