2005-06 : 6η : ΟΦΗ - ΑΕΛ 3-2

6η αγωνιστική : ΟΦΗ - ΑΕΛ 3-2

16 Οκτωβρίου 2005

Scorers: 2', 20', 74' Μαχλάς - 64' Κυπαρίσσης, 85' Αλωνεύτης

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβιντσον, Γκονζάλες, Τομάς, Πίτσος, Κουνενάκης (87' Δέντσας), Σφακιανάκης, Ρουμπάκης, Ντεγιάνοφ, Μαχλάς, Νουαφόρ (70' Τριανταφύλλου)

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Σίμος, Φέρστερ (64' Καλατζής), Κατσιαρός (32' Γαβριλόπουλος), Διγκόζης, Βέλα Τζούνιορ, Μπαχράμης, Σπάσιτς, Κυπαρίσσης, Παπακώστας (46' Αλωνεύτης)

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθηνών)

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά, με σκοπό να αιφνιδιάσει την ΑΕΛ, κάτι που πέτυχε στο 2ο μόλις λεπτό. Ο Ντεγιάνοφ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Νίκος Μαχλάς με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στέφανου Κοτσόλη, γράφοντας έτσι το 1-0. Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον αιφνιδιασμό των «βυσσινί», ωστόσο, η κεφαλιά του Μαχλά στο 5ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ρουμπάκη, κατέληξε άουτ.

Οι βυσσινί προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, κάτι που πέτυχαν από το 10’ και μετά. Παρά το γεγονός πως είχαν τον έλεγχο του κέντρου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Σηφάκη, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν και να αναζητήσουν το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε στο 20’, όταν ο Σηφάκης έκανε το βολέ, ο Μαχλάς πήρε την κεφαλιά, έπαιξε το 1-2 με τον Νουαφόρ και με ωραίο τρόπο έγραψε το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν εκ νέου να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Γιώργο Δώνη να περνάει τον Γαβριλόπουλο στη θέση του Κατσιαρού, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της επιθετικής γραμμής της ομάδας του. Παρ’ όλα αυτά η κατάσταση δεν άλλαξε, καθώς οι αμυντικοί του ΟΦΗ «καθάριζαν» με ευκολία τις προσπάθειες των αντιπάλων τους ενώ σε ορισμένες στιγμές αναζητούσαν και την αντεπίθεση.

Στο 37’ ο Ντεγιάνοφ βρέθηκε μόνος του έξω από την περιοχή της ΑΕΛ, έπιασε το δυνατό σουτ και ο Κοτσόλης με διπλή προσπάθεια κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στην αγκαλιά του. Στα τελευταία λεπτά οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια καλή φάση, με τους 22 παίκτες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με σκορ 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Δώνης, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Στάθη Αλωνεύτη, ο οποίος από το πρώτο κιόλας λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο 46’ ο Κυπαρίσσης έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα αμυντικών, στρώθηκε στον Κύπριο επιθετικό, ο οποίος έπιασε το σουτ που κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Σηφάκη.

Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έπιασε ένα δυνατό σουτ όμως ο Σηφάκης ήταν σε ετοιμότητα και με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το 2-0. Στο 56’ ο Μπαχράμης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

* Στο 56ο λεπτό οπαδοί του ΟΦΗ κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς την μεριά των φίλων της ΑΕΛ, λόγω κάποιων υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν, ωστόσο, η παρουσία αστυνομικής δύναμης αποσόβησε τα χειρότερα.

Η πίεση της Λάρισας απέφερε καρπούς στο 64’, όταν ο Διγκόζης εκτέλεσε φάουλ, ο Σηφάκης έδειξε να ελέγχει, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του και ο Κυπαρίσσης, μέσα από πολλούς παίκτες, μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Κρητικών, γράφοντας το 2-1. Στο 71’ ο Κυπαρίσσης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Σηφάκη, όμως, ο πορτιέρο της κρητικής ομάδας με τα πόδια απέκρουσε την μπάλα.

Η Λάρισα με τέσσερις επιθετικούς στην ενδεκάδα της (Κυπαρίσσης, Γαβριλόπουλος, Καλαντζής και Αλωνεύτης) προσπάθησε να πετύχει την ισοφάριση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα τεράστια κενά στην αμυντική γραμμή. Στο 74’ ο Νίκος Μαχλάς βγήκε στην γρήγορα αντεπίθεση και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, κάνοντας το 3-1.

Στο 79’ ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Νίκος Μαχλάς, πέρασε ακόμα και τον πορτιέρο της Λάρισας, όμως, το πλασέ του κατέληξε άουτ, χάνοντας έτσι μια σπουδαία ευκαιρία να γράψει το 4-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 84’ με ένα εκπληκτικό γκολ του Στάθη Αλωνεύτη (βολ πλανέ μετά από σέντρα του Μπαχράμη) μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΟΦΗ προσπάθησε να θωρακίσει την αμυντική του γραμμή, προκειμένου να κρατήσει τη νίκη ενώ η ΑΕΛ πίεσε ασφυκτικά, θέλοντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 90’ ο Θωμάς Κυπαρίσσης μπήκε στην περιοχή, πέτυχε το 3-3, όμως, μετά από υπόδειξη του βοηθού διαιτητή το γκολ δεν μέτρησε ποτέ.


Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με γεμίσματα στην περιοχή να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις, ωστόσο, η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων λειτούργησε θετικά, κρατώντας τελικά την πρώτη νίκη του ΟΦΗ στη φετινή σεζόν.

Δηλώσεις 

Δώνης:
«Με τη σημερινή μας απόδοση δύσκολα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Τα δύο πρώτα γκολ του ΟΦΗ ήταν δώρα δικά μας. Βεβαίως μίλησε και η ικανότητα του Μαχλά. Μείναμε νωρίς πίσω στο σκορ, στη συνέχεια αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε ενώ ο διαιτητής θα μπορούσε να μας δώσει ένα πέναλτι».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων