2009-10 : 8η : Πανθρακικός - ΑΕΛ 1-3

8η αγωνιστική : Πανθρακικός - ΑΕΛ 1-3 

25 Οκτωβρίου 2009 

Scorers: 85' (πέν.) Ρομπέρ - 29' Μελίσσης, 32' Αμπουχατζίρα, 41' Σίμιτς

Αποβολές: 38' Ντιαλό (2η κίτρινη) - 65' Αμπουχατζίρα (2η κίτρινη)

Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Βελάσκο (68’ Κωνσταντινίδης), Κλεμέντ, Τροΐζι, Τζόκιτς, Οράκ (66’ Καζάκης), Μαρσελάο, Ρομπέρ, Φαγιάρδο (68’ Μίτου), Ντιαλό, Μπουβάλ.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Μελίσσης, Τουάμα (75’ Ντέλσον), Ααράμπ, Ρομέου (75’ Ιγκλέσιας), Αμπουχατζίρα, Ντε Νίγκρις (61’ Κάσας), Σίμιτς.

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Επόπτες: Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών), Φ. Ελευθερίου (Αθηνών)
4ος: Ν. Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Γήπεδο: Κομοτηνής
Εισιτήρια: 2.719 - 19.475 €

Στο πρώτο ημίωρο παίχθηκε εκπληκτικό ποδόσφαιρο καθώς η ΑΕΛ μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο μετά από έμπνευση του Μαρίνου Ουζουνίδη και όχι να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο παρά το γεγονός ότι ήξεραν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιζαν τις τελευταίες ελπίδες για την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι έφθασαν ισάριθμες φορές κοντά στα δίχτυα με πιο χαρακτηριστικές το δοκάρι του Φαγιάρδο και το τετ-α-τετ του Μπουβάλ από πλευράς Πανθρακικού και τα δύο πολύ καλά σουτ του Ντε Νίγκρις (το ένα μόνος με τον Ρόκα). Στο μεταξύ στο 21’ ο διαιτητής Τσινιάρης δεν απέβαλε τον Όρακ όταν χτύπησε τον Ααράμπ αλλά αυτό δεν πτόησε τους «βυσσινί» που στο 30’ άνοιξαν το σκορ με τον Μελίσση όταν νίκησε όλους τους αντιπάλους του μέσα στη μικρή περιοχή. Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στην ΑΕΛ και δύο λεπτά αργότερα έπειτα από έναν εκπληκτικό συνδυασμό ο Αμπουχατζίρα έκανε το 0-2. Στο 38’ δείχνουν όλα να τελειώνουν όταν αποβάλλεται ο Ντιαλό και ο Πανθρακικός μένει και πίσω στο σκορ αλλά και σε παίκτες. Το τραγικό λάθος του Τροΐζε δίνει την ευκαιρία στον Σίμιτς να κάνει το 0-3 στο 41’ και η παράσταση λαμβάνει τέλος.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Καζάκηςπου μπήκε στη θέση του Όρακ δείχνει να προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι τον Πανθρακικό ενώ από την άλλη οι «βυσσινί» έδειχναν να κρατούν δυνάμεις για το μεγάλο ντέρμπι του κυπέλλου στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου την Τετάρτη και με αντεπιθέσεις να προσπαθούν να διευρύνουν τη νίκη της. Όμως ο Αμπουχατζίρα σε λιγότερο από πέντε λεπτά (ορθά...) δέχεται δύο κίτρινες κάρτες και παίρνει στο 65’ την άγουσα για τα αποδυτήρια και οι δύο ομάδες μένουν από δέκα παίκτες. Η αριθμητική ισορροπία στη συνέχεια δεν έφερε τίποτα άλλο παρά ένα δοκάρι στο 69’ του Μίτου γιατί από κει και πέρα η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε ένα απογοητευμένο και κουρασμένο, όπως έδειξε, Πανθρακικό. Πάντως στη μοναδική καλή επιθετική ενέργεια η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε πέναλτι με τον Καζάκη που μετέτρεψε σε τέρμα ο Ρομπέρ και ήταν το «κύκνειο άσμα» του παιχνιδιού. Το τελικό 1-3 βρήκε τους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη και του Πανθρακικού να σκέφτονται τη Β’ εθνική κατηγορία.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων