2016-17 : 1η : ΑΕΛ - Βέροια 2-1

1η αγωνιστική : ΑΕΛ - Βέροια 2-1 

4 Ιανουαρίου 2017 

Scorers: 54' Γκαγιέχο, 82' (πέν.) Ναζλίδης - 45 + 8' Κάλβο

Αποβολή: 59' Ντοντό (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (46΄ Γκαγέχο), Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Φατιόν, Ντοντό, Ναζλίδης (88΄ Τικίτο), Ικάουνιεκς (46΄ Κουτσιανικούλης), Ντέλετιτς.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν (80΄ Μίλιεβιτς), Ασίγκμπα, Καλί, Χαροντάκης, Λινάρδος, Μπαλάφας, Αρτσε, Σαρπόνγκ (63΄ Βασιλαντωνόπουλος), Τόνι Κάλβο, Καπετάνος.

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Επόπτες: Νικόλαος Κωτούλας, Αντώνιος Δίπλαρης
4ος: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 1.852

Με ανατροπή και παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, η ΑΕΛ πέτυχε πολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Βέροιας στη Λάρισα, σε αναμέτρηση για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική της Super League.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου με τον Τόνι Κάλβο, αλλά ο Γκαγέχο (στο ντεμπούτο του) ισοφάρισε στο 54΄ και οι «βυσσινί» πήραν τη νίκη με πέναλτι του Ναζλίδη στο 82΄, αν και είχαν μείνει με δέκα παίκτες από το 59΄, λόγω αποβολής του Ντοντό.
Το ματς διεκόπη για περίπου 16 λεπτά, αμέσως μετά την έναρξή του, λόγω ρίψης καπνογόνων που δημιούργησαν πρόβλημα ορατότητας στο γήπεδο.
Η καθυστερημένη έναρξη της αναμέτρησης είχε επιπτώσεις στον ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες άργησαν να ζεσταθούν. Η Βέροια απείλησε πρώτη στο 21΄ με τον Τόνι Κάλβο, σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ξενοδόχοβ, ενώ η Λάρισα πλησίασε το γκολ στο 44΄, όταν ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως ήθελε και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.
Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Αρτσε τροφοδότησε τον Τόνι Κάλβο κι αυτός τελείωσε άψογα τη φάση, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα η «βασίλισσα του βορρά» θα μπορούσε λίγο αργότερα να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Καπετάνος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή μετά την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ.
Στο β΄ μέρος ο Σάκης Τσιώλης «επιστράτευσε» τον νεοαποκτηθέντα Γκαγέχο (ενώ αντίθετα απέσυρε τον Ικάουνιεκς που δεν βοήθησε) και ο Ισπανός τον δικαίωσε. Αφού πρώτα απείλησε στο 49΄, με σουτ που πέρασε μόλις άουτ, ισοφάρισε στο 54΄ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ρέντζα.
Ο Γκαγέχο είχε και δοκάρι (οριζόντιο) στο 57΄, σε σέντρα-σουτ που επιχείρησε, όμως δύο λεπτά αργότερα τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν, καθώς ο Ντοντό αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και αποβλήθηκε. Η Βέροια προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την αριθμητική της υπεροχή, αλλά ο Ξενοδόχοβ έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Τόνι Κάλβο στο 68΄, ενώ η κεφαλιά του Λινάρδου στο 76΄ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Αντ΄αυτού, η ΑΕΛ ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει την πολύτιμη νίκη (πρώτη στο πρωτάθλημα μετά από δύο μήνες), χάρη σε πέναλτι που κέρδισε (από τον Χαροντάκη) και αξιοποίησε ο Ναζλίδης στο 82΄. Η θεσσαλική ομάδα πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», καθώς ανέβηκε στην 11η θέση και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου αντίθετα παραμένει η Βέροια.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων