2009-10 : 26η : ΑΕΛ - Εργοτέλης 1-0

26η αγωνιστική : ΑΕΛ - Εργοτέλης 1-0 

14 Μαρτίου 2010 

Scorer: 12' Ρομέου

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μετίν (71’ Πούρι), Τζέσους (85’ Ααράμπ), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (57’ Τουάμα), Μπλάζεκ. 

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μπούντιμιρ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (73’ Καρέλης), Σασιασβίλι, Μπέτο (82’ Χρυσοφάκης), Μπαλάφας, Φραγκουλάκης (65’ Λεάλ), Ορφανός. 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης (Αθηνών) 
Επόπτες: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος: Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας).

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.866 - 4.1475 €

Ο Βραζιλιάνος Ρομέου ήταν ο παίκτης που έβαλε τη «σφραγίδα» του στη χθεσινή νίκη της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Εργοτέλη καθώς με δικό του γκολ στο 12ο λεπτό η λαρισινή ομάδα κέρδισε με 1-0 και πλέον βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού κατά πέντε βαθμούς. Ο συγκεκριμένος παίκτης που αυτή τη στιγμή αν και αμυντικό χαφ είναι ο πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ ειδικά στο πρώτο μέρος έκανε το καλύτερό του φετινό παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που η λαρισινή ομάδα σε κανένα χρονικό σημείο δεν τον άφησε να γίνει απειλητικός. Στο Αλκαζάρ είχαμε το ίδιο σκηνικό όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ (ούτε το τελικό σκορ δεν άλλαξε...). Αρκετός κόσμος (περίπου 8.000), παίκτες με πάθος από το πρώτο λεπτό και διαρκής πίεση ψηλά ώστε να δημιουργούνται ευκαιρίες. Και σ’ αυτό το παιχνίδι η ΑΕΛ έδειξε αναποτελεσματικότητα καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά έβαλε μόνο ένα τέρμα ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η άμυνα δεν απειλήθηκε. Και βέβαια δεν ήταν μόνο ο Ρομέου πρωταγωνιστής αλλά και ο Γιάν Μπλάζεκ καθώς και το αμυντικό δίδυμο των Νταμπίζα, Μελίσση που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση. Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα η ΑΕΛ κρατάει την τύχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα στα... πόδια της και χρειάζονται στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ισάριθμοι βαθμοί για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της. Χθες η ΑΕΛ αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα που θα έπρεπε να είχε πάρει μεγαλύτερη διάσταση υπέρ της ενώ ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας στην παρουσία του στο Αλκαζάρ έχει το απόλυτο των πόντων σαν προπονητής. Από δω και πέρα παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες δεν χρειάζεται εφησυχασμός μια και το πρόγραμμα της λαρισινής ομάδας μόνο εύκολο δεν είναι αφού ακολουθούν παιχνίδια δύσκολα με Καβάλα(εκτός έδρας), ΠΑΟΚ (εντός), Πανιώνιο (εκτός) και Λεβαδειακό (εντός). Η διοίκηση της ΑΕΛ δεν δείχνει διατεθειμένη στα τελευταία παιχνίδια να χαλάσει και τη συνταγή της παρουσίας του κόσμου που δημιούργησε στο Αλκαζάρ καθώς θα ισχύσει η πολιτική των φθηνών εισιτηρίων μια και δεν προέχουν τώρα τα έσοδα της ομάδας αλλά η παραμονή της στην κατηγορία. Και δυστυχώς όλα ακόμα είναι ρευστά με την ψυχολογία για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν να είναι... «βυσσινί». 

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε αμέσως την εδαφική υπέροχή απέναντι στον Εργοτέλη που έδειξε να έχει σοβαρά προβλήματα στη μεσαία γραμμή με τις πολλές απουσίες(Τζούνιορ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, Ρομάνο) αλλά μέχρι το 12’ δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Δασκαλάκη αφού ακόμα και τα τρία κόρνερ που κέρδισε σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο λεπτό αυτό ο Ρομέου κάνει μια ωραία προσπάθεια και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (και αφού ο Ρικάρντο Τζέσους φέρθηκε έξυπνα και δεν ακούμπησε την μπάλα καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ) έκανε το 1-0 και λίγο αργότερα ο Δασκαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Βενετίδη. Από το ‘20 και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Εργοτέλη να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΛ μια και έλειπαν πολλοί παίκτες από τη μεσαία γραμμή και δεν υπήρχε κάποιος να οργανώσει το παιχνίδι. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υπήρχε «βυσσινί καταιγίδα» και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα, καθώς τουλάχιστον τέσσερις φορές σε δέκα λεπτά έφθασαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος από το Αλκαζάρ. Από το 55’ και μετά η λαρισινή ομάδα είχε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Εργοτέλη να έχει παθητικό ρόλο και γενικά το εύθραυστο 1-0 παρέμεινε μάλλον λόγω της αναποτελεσματικότητας των παικτών τής ΑΕΛ με αποτέλεσμα στο 89’ στη μία και μοναδική ευκαιρία που έκανε η κρητική ομάδα σ’ όλο το παιχνίδι να «καρδιοχτυπήσουν» οι φίλαθλοι όταν το σουτ του Καρέλη απέκρουσε ο Βιέρα. Το τελικό 1-0 μπορεί να χάρισε στην ΑΕΛ τους τρεις βαθμούς αλλά αδικεί ως αποτέλεσμα την αγωνιστική εικόνα των «βυσσινί» που δικαιούτο τουλάχιστον δύο ή τρία ακόμα τέρματα. Πάντως οι νίκες αρχίζουν και γίνονται συνήθεια


Δηλώσεις

Γιάννης Παπακώστας:
«Πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Το τελικό σκορ αδικεί την ομάδα μας γιατί για άλλη μία φορά – για την ακρίβεια για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι – όχι μόνο δεν δέχεται γκολ, αλλά καταφέρνει να μην απειλείται από τον αντίπαλο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δημιουργήσαμε φάσεις ειδικά στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, όμως, η αποτελεσματικότητα δεν ήταν αυτή που θέλαμε, για να μην μπούμε σε διαδικασία άγχους στα τελευταία λεπτά. Η πίεση όμως των αγώνων βαραίνει τα πόδια των παικτών και αυτό είναι λογικό. Είδα, όμως, και πάλι μια ψυχωμένη και παθιασμένη ομάδα. Όλοι προσπάθησαν και γενικά είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Η συνέχεια είναι δύσκολη. Θέλει μεγάλη συγκέντρωση, δουλειά, ηρεμία για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Αυτές οι δύο νίκες μάς γέμισαν αυτοπεποίθηση, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέλλον. Όλοι οι παίκτες έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κάποιοι από αυτούς που αντιμετώπιζαν προβλήματα έσφιξαν και τα δόντια, ακόμα και ο Κατσιαρός που θα πάει στο νοσοκομείο για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος. Όλοι βοήθησαν για να πάρουμε μια σημαντική νίκη και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός για μία ακόμη φορά». Τα παραπάνω δήλωσε ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, ο Γιάννης Παπακώστας, στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τον Εργοτέλη και σε σχετική ερώτηση για το «πόσους βαθμούς θέλει ακόμη η ΑΕΛ για να σωθεί;», απάντησε:«Σας είχα πει ότι με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, θα μπορούσα να πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Το θέμα είναι να παίρνουμε τα αποτελέσματα και αν τα συνδυάζουμε και με καλό ποδόσφαιρο ακόμα καλύτερα».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων