Κύπελλο 2018 : Φάση των 16 : ΑΕΛ - Ξανθη 3-0

1ος αγώνας : ΑΕΛ - Ξανθη 3-0

21 Δεκεμβρίου 2017

Scorers: Ναζλίδης 29' (πεν.), 32', Λεοζίνιο 90'

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (77' Περόνε), Ντέλετιτς (89' Λεοζίνιο), Κριζμάν (84' Μασούρας), Ναζλίδης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας, Λουσέρο (61' Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83' Κίκε).

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Γρεβενης (Χαλκιδικής), Χατζηνάκος (Δράμας)
4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: "AEL FC ARENA"

Η ΑΕΛ έκανε ό,τι ήθελε στον χιονισμένο αγωνιστικό χώρο της "AEL FC ARENA" και "σκόρπισε" με 3-0 την Ξάνθη, κάνοντας άλμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Δυο γκολ ο Ναζλίδης και ένα ο Λεοζίνιο. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν ιδανικές για ποδόσφαιρο, με το χιόνι να πέφτει συνεχώς, αφού πρώτο και κύριο μέλημα των 22 ποδοσφαιριστών ήταν η σωματική τους ακεραιότητα, εντούτοις εκείνοι της ΑΕΛ δεν είχαν καμία διάθεση να παίξουν απλά για το μηδέν στην άμυνα και "καθάρισαν" από το πρώτο ημίχρονο την Ξάνθη. Ένα εκρηκτικό τρίλεπτο από το 29' ως το 32' έφτανε και περίσσευε για τους "βυσσινί" του Ηλία Φυντάνη (δεν ήταν στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του), για να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, προτού έρθει ο Λεοζίνιο να βάλει το "κερασάκι στην τούρτα" στο φινάλε του αγώνα. Δήμιος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος πέτυχε δυο γκολ για την ΑΕΛ. Το πρώτο από την άσπρη βούλα του πέναλτι και το δεύτερο με κοντινό πλασέ έπειτα από ασθενή επέμβαση του Ζίβκοβιτς. Το τρίτο ήρθε από τον Λεοζίνιο δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Πλέον, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους ακρίτες του Μίλαν Ράσταβατς ενόψει της ρεβάνς στα "Πηγάδια".





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων