2016-17 : 5η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0

5η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0


25 Σεπτεμβρίου 2016

Scorer: 90 + 2' Γκόλιας

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος (74' Λαμπρόπουλος), Φατιόν, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντοντό (81' Βαρέλα), Αβραάμ (88' Ντέλετιτς).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63' Φορτούνης), Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (76' Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε, Καρντόσο (62' Πασιένσια).

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Επόπτες: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 5507

Εντυπωσιακή απόδοση, εκπληκτική νίκη έστω και στην εκπνοή του αγώνα. Μία ΑΕΛ βγαλμένη από τις χρυσές σελίδες της δεκαετίας του '80 και στημένη αριστοτεχνικά στον αγωνιστικό χώρο από τον Άγγελο Αναστασιάδη, επιβλήθηκε πανάξια του "μόνιμου" τα τελευταία χρόνια πρωταθλητή Ολυμπιακού με 1-0. Ταυτόχρονα οι "βυσσινί" κατέρριψαν σενάρια, έκλεισαν στόματα, έδωσαν πειστικές για τις ικανότητές τους απαντήσεις και ανέστρεψαν το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την τραγική εμφάνιση στην Κέρκυρα.
Δεκατέσσερις μαχητές που κλήθηκαν να καταθέσουν ψυχή και ποδοσφαιρικό τάλαντο στον αγωνιστικό χώρο του ΑΕL fc Arena, το έκαναν με εξαιρετικό τρόπο απέναντι στους διάσημους και ακριβοπληρωμένους "ερυθρόλευκους". Δίκαια δε μετά την λήξη της αναμέτρησης αποθεώθηκαν από τους 10.000 και πλέον οπαδούς τους που βρέθηκαν στο "στολίδι" της Νεάπολης.    
Τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις του Καπίνο σε σουτ των Ρέντζα, Αναστασόπουλου και κεφαλιά του Φάρκας, καθώς και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ναζλίδη, ήταν οι λαρισινές "προειδοποιήσεις" του α' ημιχρόνου, στο ίδιο διάστημα που ο Ολυμπιακός απείλησε με τους Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς, σε φάσεις που ο Ξενοδόχοφ έδειξε την μεγάλη του κλάση.
Στην επανάληψη οι μάχες ήταν συνεχείς αλλά κυρίως εκτός περιοχών, με τους δύο γκολκίπερς να δηλώνουν "παρών" σε ισάριθμες επικίνδυνες για τις ομάδες τους καταστάσεις. Έτσι φτάσαμε στο 90+2, όταν σε ένα πλάγιο άουτ - φωτοβολίδα του Κοντόρ, δημιουργήθηκε σύγχυση στην περιοχή των φιλοξενουμένων και ο προωθημένος Γκόλιας άδραξε την ευκαιρία. Φοβερό σουτ, κόντρα σε ερυθρόλευκο σώμα και η μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Καπίνο. Η χρυσή σελίδα είχε πλέον και υπογραφή.
Κανείς από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ο τεχνικός ηγέτης της "βασίλισσας" δεν υστέρησε. Όλοι κατέθεσαν και την τελευταία τους ικμάδα και η αποθέωση ήταν το λιγότερο που δικαιούνταν. Γι' αυτό οι παραληρούντες οπαδοί τους, τους την πρόσφεραν απλόχερα.
Άψογη η διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος ωστόσο θα μπορούσε να στείλει πρόωρα στα αποδυτήρια, Σεμπά και Μιλιβόγεβιτς. Παρόλα αυτά, ο Θεσσαλονικέας ρέφερι δικαιούται θετικότατα σχόλια. Το ίδιο ισχύει και για τους βοηθούς του Κυριάκο Μερκενίδη και Κώστα Νικολαΐδη. Κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Γιοβάνοβιτς, Αβραάμ, Φάρκας και Σεμπά, Μιλιβόγεβιτς, Φιγκέιρας.
Αξίζει να σημειωθούν οι σοβαροί τραυματισμοί του Άντονι Φατιόν, (έπαιξε ένα ολόκληρο ημίχρονο με σπασμένη μύτη) και του Γενάδιου Ξενοδόχοφ (εξάρθρωση ώμου).

Δηλώσεις

Νίκος Γκόλιας:
«Όταν έφτασε μπροστά μου η μπάλα, θέλησα να σουτάρω αμέσως, τελικά κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Ήταν η πρώτη νίκη της σεζόν, μια σπουδαία νίκη ψυχολογίας κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και στο προπονητικό επιτελείο, το οποίο μας προετοίμασε άψογα για αυτή την αναμέτρηση».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα: «Από εδώ και πέρα πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη επί του Ολυμπιακού και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό το Σάββατο. Παίζαμε εντός έδρας, η ΑΕΛ είναι πάντα τεράστια ομάδα και διεκδικεί τη νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Προερχόμαστε από μια εκτός έδρας ήττα με πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στην Κέρκυρα και έπρεπε να αντιδράσουμε», ενώ αναφέρθηκε ξανά στο προπονητικό τιμ:  «Θέλω να επαναλάβω ότι μεγάλο μερίδιο για την επιτυχία έχει το προπονητικό επιτελείο μας, τώρα πρέπει να δούμε τα θετικά και να μη μείνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί αν κάνουμε αυτό το λάθος θα πέσει πάλι η απόδοσή μας. Αξίζαμε τη νίκη και με τον Ηρακλή, δεν  την πήραμε, αποπροσανατολιστήκαμε και ακολούθησε αυτή η κακή εμφάνιση και ήττα κόντρα στην Κέρκυρα».
Κατόπιν πρόσθεσε: «Μετά από αυτό το ματς μιλήσαμε πολύ μεταξύ μας, είδαμε τα λάθη μας, δουλέψαμε καλά και συνειδητοποιήσαμε ότι αν τα επαναλάβουμε κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός, θα το πληρώσουμε ακριβά. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Οι βασικοί, τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή, όσοι έμειναν εκτός αποστολής ήθελαν πολύ τη νίκη, πίστευαν σε αυτή και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο».






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων