2009-10 : 22η : Ξάνθη - ΑΕΛ 0-1

22η αγωνιστική : Ξάνθη - ΑΕΛ 0-1 

13 Φεβρουαρίου 2010 

Scorer: 41' Μπλάζεκ

Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (75’ Ζίεντσουκ), Κωστούλας, Τζάγκι, Μπούγκα (46’ Στρμπα), Στίνγκα, Ελινγκτον, Πόι, Βάλλας, Σουάνης (61’ Μαρσελίνιο). 

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν (70’ Ααράμπ), Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο, Ρομέου (81’ Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (87’ Ρικάρντο Ζεσούς), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) 
Επόπτες: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά)
4ος: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)

Γήπεδο: Ξάνθης ΑΚ Πηγαδιών
Εισιτήρια - εισπράξεις: 1.064 - 11.557 €

Ο παράδεισος από την κόλαση απέχει ελάχιστα και ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε με το δικό του τρόπο στην βδομάδα του «Γολγοθά» που διένυσε και ξεκίνησε με τις αποδοκιμασίες εναντίον του στον αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟ την περασμένη Κυριακή από μεγάλη μερίδα φιλάθλων και συνέχισε λίγο πριν το χθεσινό παιχνίδι με την Ξάνθη με δημοσιεύματα που έχριζαν αντικαταστάτη του τον Παπακώστα κάτι που δείχνει ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει γίνει βορά του αθηναϊκού αθλητικού Τύπου. Καμία προστασία δεν υπήρξε αλλά ο προπονητής απέδειξε ότι στα δύσκολα είχε το καθαρό μυαλό να οδηγήσει την ομάδα στη νίκη με 1- 0 μέσα στην Ξάνθη επί της τοπικής ομάδας και 1.200 φίλαθλοι των γηπεδούχων να χάσουν το κέφι που έφεραν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην ακριτική πόλη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Μπλάζεκ, τον Σκάτσελ, τον Κατσιαρό και τον Νταμπίζα ήταν οι πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης χάρη στο τέρμα του Γιαν Μπλάζεκ στο 41’ σε ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να αναβληθεί και έγινε σε ένα βαρύ αγωνστικά χώρο ή για να ακριβολογούμε σε βούρκο... Έκανε δύο κινήσεις που ήταν αρκετές για την επιτυχία. Η πρώτη να προτιμήσει τον Μπλάζεκ (καλύτερος παίκτης χθες) αντί του Μετίν που ως τεχνίτης παίκτης δεν έχει αποτελεσματικότητα σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και η δεύτερη να παίξει με τρία αμυντικά χαφ από το 60 περίπου και μετά για να κρατήσει η ομάδα το 0-1. Η νίκη αυτή έφερε χαμόγελα που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα μόλις ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα στα Γιάννινα με το ίδιο σκορ και πλέον η λαρισινή ομάδα με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια στο Αλκαζάρ πετυχαίνει την παραμονή στην κατηγορία (ίσως και με τρεις και μία ισοπαλία). Αν η ΑΕΛ κερδίσει και την Κυριακή εντός έδρας τον Πανθρακικό (χρειάζεται προσοχή) τότε η ομάδα με καλή ψυχολογία μπορεί να πάρει πολλούς βαθμούς και να ανέβει σημαντικά στη βαθμολογία. Την έβγαλε... Καθαρή (σαν την... Καθαρά Δευτέρα) η ΑΕΛ από την κρίση που είχε δημιουργηθεί (και τεχνητή από αρκετούς...) ενώ ο Ουζουνίδης στην πατρίδα του τη Θράκη δείχνει να ξέρει καλά τα μονοπάτια και να πετυχαίνει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αφού και οι δύο επιτυχίες μακριά από το Αλκαζάρ φέτος σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή (προηγήθηκε της Ξάνθης η νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού). Τώρα πλέον όλοι μπορούν να έχουν άνεση κινήσεων, σκέψεων αλλά και η ομάδα να βρει την ηρεμία της ενώ κάτι που βοήθησε σημαντικά είναι ότι τη βδομάδα που πέρασε οι προπονήσεις έγιναν «κεκλεισμένων των θυρών» ενώ αν η ομάδα σωθεί μπορεί να δούμε αγωνιζόμενους και κάποιους... παραπονούμενους. Γενικά οι Αποκριές επιφύλαξαν μια ευχάριστη νότα για τους Λαρισαίους.

Το παιχνίδι που παρά τις προβλέψεις ότι δεν θα γινόταν λόγω του άσχημου αγωνιστικού χώρου από τις βροχοπτώσεις των δύο τελευταίων ημερών ξεκίνησε με τους παίκτες της ΑΕΛ να μπαίνουν με απίστευτο πάθος στο παιχνίδι αλλά ο Σουάνης ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 11’ του παιχνιδιού. Στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συντριπτική κατοχή μπάλας αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφθαναν πιο κοντά στο γκολ (Βάλλας στο 37’) εκμεταλλευόμενοι το ανοιχτό παιχνίδι των «βυσσινί». Και στο 41’ ο Σκάτσελ εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά, ο Ρομέου κάνει κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μπλάζεκ κάνει το 0-1. Αμέσως μετά πάλι ο 21χρονος νεαρός ταλαντούχος Τσέχος που ταλαιπωρούσε όλη την άμυνα των γηπεδούχων έχασε ευκαιρία να τελειώσει ουσιαστικά το παιχνίδι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης έδωσε εντολή να προσέχουν οι παίκτες τα μετόπισθεν και στις αντεπιθέσεις να τροφοδοτούν τον Μπλάζεκ και τον Κουζέν. Πραγματικά με άμυνα απροσπέλαστη καθώς ο Κατσιαρός έδωσε σημαντική πνοή και φάνηκε πόσο έλειπε, ο Νταμπίζας με τον Μελίσση έδειξαν ότι είναι ένα «δεμένο» δίδυμο κατάφεραν να κρατάνε τους παίκτες της Ξάνθης μακριά από την εστία του Βιέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο μόνο δύο φορές απείλησαν οι γηπεδούχοι τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα ενώ η ΑΕΛ πάλι με τον Μπλάζεκ που ήταν πανταχού «παρών» δημιούργησε ευκαιρία για το 0-2. Ο Ουζουνίδης έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι περνώντας τρίτο αμυντικό χαφ τον Ααράμπ στη θέση του Κουζέν και ξεκουράζοντας τον Ρομέου βάζοντας στο παιχνίδι τον Κυριακίδη. Αλλαγές που ήταν ασφαλώς πολύ μελετημένες από τον προπονητή της λαρισινής ομάδας. Η ΑΕΛ κράτησε εύκολα τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη, που όπως και η πρώτη έγινε στη Θράκη (με τον Πανθρακικό) δείχνοντας ότι η περιοχή αυτή δεν αποτελεί φόβητρο για τη λαρισινή ομάδα.


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Είναι μια πολύ σπουδαία νίκη για εμάς, την οποία χρειαζόμασταν πολύ. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες λόγω του αγωνιστικού χώρου, ήταν σημαντικό να παρουσιαστούμε δυνατοί και αποφασιστικοί και από τη στιγμή που τα παιδιά το έκαναν, στο τέλος φεύγουμε δίκαιοι νικητές. Σίγουρα, σε τέτοιο γήπεδο, όποια ομάδα έβαζε το πρώτο γκολ θα είχε πλεονέκτημα, μιας και από τη μία θα ήταν δύσκολο για τον αντίπαλο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει κι από την άλλη η ομάδα που θα πετύχαινε το γκολ, θα είχε περισσότερους ανοικτούς χώρους. Κοιτάμε τον Πανθρακικό πλέον, γιατί ναι μεν κάναμε ένα σημαντικό βήμα, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε και την άλλη Κυριακή για να πούμε ότι όντως αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας για παραμονή. Εύχομαι καλή συνέχεια στην Ξάνθη και καλή επιτυχία στο Κύπελλο».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων