1995-96 : 3η : ΑΕΛ - ΟΦΗ 2-6

3η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΟΦΗ 2-6

17 Σεπτεμβρίου 1995

Scorers : 34′ Χόνι, 84′ Έμπε - 2′ Μαχλάς, 22′, 30′ Ρίζνιτς, 45′ Μίτιτς, 73′, 90′ Μούτας

ΑΕΛ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γεωργίου (25' Παπαγιαννόπουλος), Μουρατίδης, Τζότζος, Μητσιμπόνας, Νασιάκος, Νεμπεγλέρας, Στόικα, Παπαδόπουλος, Τσανάκας (25' Τσιμπίνης), Εμπε, Χόνι (46' Παππάς).

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κωνσταντινίδης, Κιάσος, Παπαδόπουλος, Κουτσουμπιάς, Πατεμτζής, Πραζένιτσα, Ρίζνιτς (85' Σαμαράς), Μαχλάς (85' Κοζανίτης), Φραντζέσκος (59' Μούτος), Μίτιτς.

Διαιτητής : Σωτήρης Βοργιάς (Αθηνών)
Επόπτες : Φωστέρης (Αθηνών), Κωνσταντέλος (Θεσσαλίας).

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις : 2.843 - 4.430.500 δρχ.

Απόσπασμα εφημερίδας "Μακεδονία":Πατατράκ χωρίς προηγούμενο, χθες, στο Αλκαζάρ. Έξι γκολ δεν είχε δεχθεί στο γήπεδό της η Λάρισα, από την ημέρα που έγινε η συγχώνευση. Μόνο μια φορά είχε χάσει με 5-1 από τον Παναθηναϊκό, στην περίοδο 1972-'73 και ήταν επόμενο να ξεσπάσουν σε διαμαρτυρίες οι φίλαθλοι και να φθάσουν μέχρι το σημείο να χειροκροτούν τους παίκτες του ΟΦΗ και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου κ. Παπανικολάου.
Κοντράστ, λοιπόν, συναισθημάτων, πριν τη λήξη και μετά απ' αυτή. Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες συνθέτουν την εικόνα του παιχνιδιού, που παρουσίασαν για λογαριασμό τους οι δύο αντίπαλοι. Οι γηπεδούχοι ανεπιτυχώς προσπάθησαν να βάλουν τα χρώματα εκείνα, που θα άλλαζαν τις εντυπώσεις που είχαν αφήσει στη Ριζούπολη. Με την έναρξη κινήθηκαν απειλητικά προς την εστία του Χανιωτάκη και φάνηκε ότι θα τα έπαιζαν όλα για όλα, πριν περάσουν δυο λεπτά δέχονται γκολ και έρχονται τα πάνω κάτω. Χάνουν τον προσανατολισμό τους και γίνονται παιχνιδάκι των αντιπάλων τους. Οι σπασμωδικές κινήσεις στο κέντρο και οι προσπάθειες στην επίθεση δεν δημιουργούν καμιά κατάσταση στους φιλοξενούμενους, με εξαίρεση την περίπτωση του δοκαριού στο 13.
Η Λάρισα, χθες, δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με την ομάδα που γνώρισε ο κόσμος, αλλά και το φίλαθλο πανελλήνιο. Βέβαια, είχε να "σταυρώσει" νίκη από τις αρχές Μαρτίου, στο Αλκαζάρ. Αυτό όμως, δεν λέει τίποτα. Όμως, μετά το χθεσινό λέει πολλά. Κανένας τελικά, φίλαθλος, δεν κατάλαβε τι έπαιζε η ομάδα του. Με ένα μικτό σύστημα (ζώνη και μαν του μαν) ταυτόχρονα, σε δύο αντιπάλους, ήταν αδύνατο να κρατηθεί ο χθεσινός ΟΦΗ εκτός περιοχής. Έτσι, το σύστημα έγινε θηλιά για την ΑΕΛ που την έπνιξε. Ο Μαντζουράκης ξεκίνησε με το νεαρό Τσανάκα, αφήνοντας στον πάγκο τον Τσιμπίνη. Οι δύο πλευρές της άμυνας ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Τα πέντε από τα έξι γκολ ξεκίνησαν από τα πλάγια. Οι αδυναμίες ήταν χτυπητές και ο προπονητής στο 25 μετά το 0-2, αποφάσισε να βάλει τον Τσιμπίνη. Η ζημιά βέβαια, είχε γίνει. Ο ΟΦΗ έπαιζε με τον αέρα του νικητή και έσπρωχνε προς την πανωλεθρία τους γηπεδούχους, όπως και τελικά έγινε.
Χωρίς πρόσωπο η Λάρισα με την εμφάνιση που έκανε, μετέφερε μαύρα μαντάτα. Το μέλλον της αν δεν συνέλθει, διαγράφεται αβέβαιο πλέον.
Ο ΟΦΗ αντίθετα, ήρθε αποφασισμένος να εκμεταλλευτεί την ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση των γηπεδούχων (τραυματισμοί και τιμωρίες παικτών). Τα γνώριζε αυτά ο Γκέραλντ και τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο και πήρε ουσιαστικά μια μεγάλη νίκη.
Ο Αθηναίος διαιτητής κ. Βοργιάς είχε μερικά αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα και αρκετές φορές συγκέντρωσε διαμαρτυρίες παικτών και φιλάθλων. Πηγή δε κινδύνων για τη Λάρισα ήταν ο α επόπτης (Φωστέρης), ο οποίος άφησε τρεις φορές τους παίκτες του ΟΦΗ να κινηθούν από θέση οφσάιντ.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων