Οράσιο Μοράλες (27/6/1946 - 26/2/2021)


Μεταξύ των υπολοίπων παικτών, ο Οράσιο Μοράλες στο τελευταίο και νικητήριο παιχνίδι για την 38η αγωνιστική στο Αλκαζάρ κόντρα στην Καλλιθέα.
38η αγωνιστική : 23/6/1973 : ΑΕΛ - Καλλιθέα 3-0





Συλλυπητήρια ανακοίνωση απο την Ερασιτεχνική ΑΕΛ.

Ημέρα θλίψης και πένθους για την ΑΕΛ. Ο Οράσιο Μοράλες δεν είναι πια μαζί μας, καθώς υπέκυψε μετά στα προβλήματα υγείας του μετά από σύντομη νοσηλεία. Η ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο της πόλης μας χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο. Ο Οράσιο ήταν ο πρώτος ξένος που φόρεσε τη βυσσινί φανέλα το 1972 μαζί με τον Ντάνιελ Χιλλ. Ό,τι και να γράψουμε για την προσφορά του στην ομάδα μας θα είναι λίγο. Υπηρέτησε την ΑΕΛ ως ποδοσφαιριστής, ως προπονητής (1975-76, 1987-88, 2002-03). Ήταν μέλος της χρυσής ομάδας του 1988 ως βοηθός προπονητής του Γιάτσεκ Γκμοχ. Ήρθε στην πόλη μας από την Αργεντινή και έγινε Λαρισαίος. Σχεδόν 50 χρόνια άοκνης προσφοράς στο ποδόσφαιρο του Νομού από όλα τα πόστα. Έφερε μαζί με τους συμπατριώτες του (Χιλλ, Ντάους, Καβόλι, Βαγιέχο) λάτιν αέρα και παραστάσεις στο Αλκαζάρ, επαγγελματική νοοτροπία, πρωτοποριακές μεθόδους προπόνησης, μεράκι. Αναρίθμητοι πραγματικά οι Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές που έχει προπονήσει, αμέτρητα τα ταλέντα που εντόπισε και ανέδειξε. Απαράμιλλη η αγάπη του για τα τμήματα υποδομής, όταν ελάχιστοι ακόμα γνώριζαν τι είναι και πως να τα αναπτύξουν. Ο Οράσιο είχε μόνο φίλους, μαθητές και θαυμαστές. Οι δεκαετίες προσφοράς του στην ΑΕΛ, στον Απόλλωνα, στις Ακαδημίες του Νομού, τον κατέταξαν οριστικά ως ευεργέτη του Λαρισαϊκού ποδοσφαίρου. Με το θάνατό του, χάνεται ένα κομμάτι της Ιστορίας, παραμένει όμως στη σκέψη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Οράσιο, η αγάπη μας και η ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερες θα μας συντροφεύει και θα μείνεις ως Πρωταθλητής αθάνατος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λάρισας που θα σε σκεπάσει.


Συλλυπητήρια ανακοίνωση των βετεράνων της ΑΕΛ

« ...δεν υπάρχουν λέξεις... για όλους εμάς που ασχοληθήκαμε με το ποδόσφαιρο , επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, υπήρξες ο μεγαλύτερος δάσκαλος, εσύ μας ξεκίνησες, εσύ μας άντρωσες, εσύ μας έμαθες. Το μέγεθος σου στην προπονητική ήταν τεράστιο, αλλά μικρό μπροστά στην ανθρωπιστική σου στήριξη, ήσουν πάντα εκεί να μας συμβουλέψεις, να μας μαλώσεις, να μας κρατάς όρθιους..!! Η προσφορά σου στην ΑΕΛ και όχι μόνο, θα αποτυπωθεί ιστορικά με χρυσά γράμματα και στην μνήμη μας θα έχεις μια ξεχωριστή θέση, με διάφορους ρόλους για τον καθένα μας, προπονητής , συμπαίκτης, πατέρας, φίλος, αδελφός, θα σε κουβαλάμε πάντα με απόλυτο σεβασμό..!!! Με αυτό το γλυκό χαμόγελο, γεμάτο καλοσύνη, ήρθες μια μέρα και έμεινες για πάντα, μας αγάπησες και σ αγαπήσαμε και ήρθε η σημερινή μέρα που μας αφήνεις, φτωχότερους σίγουρα, αλλά τυχερούς που συμπορευτήκαμε δίπλα σου... Ευχόμαστε όλοι μας καλό ταξίδι, κουράγιο στην οικογένεια σου και να δώσεις χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά σου και στους φίλους σου που θα βρείς εκεί πάνω.. 
ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ..!!!»


Συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ

Ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας, ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας μας, "φτερούγισε" για το βυσσινί club του Παραδείσου!
Οράσιο Μοράλες, δεν θα φύγεις ποτέ από τις καρδιές μας.
ΑΕΛ και στην αιωνιότητα, αιώνιος στις σκέψεις και στους λογισμούς μας!!!




Παρακάτω τα επίσημα παιχνίδια του Οράσιο Μοράλες με τη βυσσινί φανέλα.






Την αγωνιστική περίοδο 1974-75 ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ  Οράσιο  Μοράλες ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και επίβλεψη της εφηβικής ομάδας. 



Ορασιο Μοράλες και Γιάτσεκ Γκμόχ.
13 Μαρτίου 1988 : 23η αγωνιστική 1987-88 : Πανιώνιος-ΑΕΛ 1-0



Παρακάτω τα 40 επίσημα παιχνίδια της ΑΕΛ όπου στον πάγκο, προπονητής ήταν ο Οράσιο Μοράλες.
 











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων