1995-96 : 24η : ΑΕΛ - Αθηναϊκός 1-1

24η αγωνιστική : ΑΕΛ - Αθηναϊκός 1-1

10 Μαρτίου 1996

Scorers 47’ Ταξιάρχης - 90+3' Τσιρώνης 

Αποβολή: 82' Νασιάκος (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Ανδρέας Μιχαλόπουλος) : Γεωργίου, Γκουζιώτης, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Νασιάκος, Ταξιάρχης (88' Βελετάνης), Στόικα, Τζιότζιος, Νικολάου, Έμπε (51' Γ.Παπαδόπουλος), Μίλετιτς (60' Παππάς).

Αθηναϊκός (Μπάμπης Τεννές) : Μπακόπουλος, Τέπιτς, Κόλτσος (51’ Σπίνουλας), Χατζηαγγελής, Θεοδωράκος, Τασιόπουλος, Τσιρώνης, Βελής (74’ Ντάμπιτς), Κακλαμάνος, Κουρσέγια (22’ Ζώταλης), Σιδηρόπουλος.

Διαιτητής Θανάσης Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες : Κατσάρας, Λουλουδιάδης (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις : 679 - 1.078.500 δρχ.

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα μπορούσε να το συμπεριλάβει κανείς, ίσως, στα πέντε πιο άδικα αποτελέσματα στην ιστορία της ΑΕΛ. Ουσιαστικά η ισοπαλία σε εκείνο τον αγώνα, με τον τρόπο που ήλθε, καταδίκαζε την ΑΕΛ στον υποβιβασμό, έστω κι αν υπήρχαν ακόμη δέκα παιχνίδια. Και βλέποντας την τελική βαθμολογία εκείνης της σεζόν συμπεραίνει απλοϊκά κανείς πως αν είχαν κατακτηθεί οι τρεις βαθμοί σε εκείνη την αναμέτρηση η ΑΕΛ μπορεί και να είχε σωθεί. Η ΑΕΛ είχε πάθος αλλά και άγχος στο παιχνίδι της. Πάθος καθώς οι παίκτες της κέρδισαν σχεδόν κάθε μονομαχία στο γήπεδο, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους και να απειλήσουν, πλην μιας φάσης στο 28' όταν ο Σιδηρόπουλος νικήθηκε από τον Γεωργίου σε τετ-α-τετ. Άγχος αφού αδυνατούσε να ολοκληρώσει με επιτυχία μια τελική προσπάθεια και να τελειώσει το παιχνίδι. Σημαντικός ο ρόλος της διαιτησίας του Ζαχαριάδη ο οποίος άφησε με σοβαρά παράπονα τους βυσσινί. Κράτησε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, χρόνος στον οποίο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, ενώ στη φάση του τέρματος της ισοφάρισης έγιναν δύο επιθετικά φάουλ -ειδικά το πρώτο, σπρώξιμο του Ντάμπιτς στον Μητσιμπόνα ήταν εξώφθαλμο- τα οποία ο Ζαχαριάδης αγνόησε προκλητικά.Οι βυσσινί προηγήθηκαν στο 47' με γκολ του Ταξιάρχη μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια που κατέληξε σε ασίστ με τακουνάκι του Εμπέ στον σκόρερ. Έχασαν όμως σωρεία ευκαιριών, μεταξύ των οποίων τρία ανεπανάληπτα τετ-α-τετ. Δύο φορές ο Στόικα και μία φορά ο Εμπέ δεν μπόρεσαν μόνοι τους απέναντι στον Μπακόπουλο να σκοράρουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (τότε δεν υπήρχαν καθορισμένες καθυστερήσεις που υποδεικνύονταν από 4ο διαιτητή), μετά από γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΛ. ο Ντάμπιτς έκανε διαδοχικά φάουλ σε Μητσιμπόνα και Τζιότζιο, η μπάλα σαν να μην ήθελε να φύγει από την περιοχή, κι ο Τσιρώνης με γυριστό σουτ σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής ισοφάρισε. Στο 82' αποβλήθηκε ο Νασιάκος με 2η κίτρινη κάρτα.


Οι δύο αρχηγοί των ομάδων Γιώργος Μητσιμπόνας και Τάσος Χατζηαγγελής ποζάρουν μαζί με το διαιτητικό τρίο πριν την έναρξη της αναμέτρησης ΑΕΛ-Αθηναϊκού.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων