2020-21 : 24η : ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-0

24η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-0 

Κυριακή, 28 Φεβρουαριου 2021 

Scorer: 37' Πινακάς 

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87’ Στίφλερ), Νικολιάς (85’ Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67' Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Πινακάς. 

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (87’ Βέργος), Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντιγκά, Ταχάρ (67' Μάζουρεκ), Ντάλσιο (67' Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι, Καρέλης. 

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) 
Επόπτες: Νικολαΐδης (Mακεδονίας), Κολλιάκος (Αθηνών) 
4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) 
VAR: Μανούχος (Αργολίδας) 
AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου) 

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19

Πολύ μεγάλη νίκη που διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League, σημείωσε η ΑΕΛ επί του Παναιτωλικού με 1-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, μειώνοντας την απόστασή της από την ομάδα του Αγρινίου στους 4 βαθμούς. Ο Δημήτρης Πινακάς σημείωσε το «χρυσό» τέρμα της ΑΕΛ, φτάνοντας τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ η ΑΕΛ νίκησε μετά από 16 αγωνιστικές, σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη της στην εφετινή Super League.

Οι «βυσσινί» μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, όμως ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, όταν από γύρισμα του Ντάλσιο, ο Ταχάρ προσπάθησε με τακουνάκι να παραβιάσει την εστία της ΑΕΛ, όμως ο Νάγκι είχε πολύ καλή αντίδραση και μπλόκαρε.

Στο 37’, η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα στο σκορ με ένα υπέροχο τέρμα του πρώτου σκόρερ της Δημήτρη Πινακά. Ο Μπεν Χατίρα τροφοδότησε με το κεφάλι τον Ακούνια, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Πινακά, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Στο 63’, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, όταν από πολύ γρήγορη αντεπίθεση ο Νικολιάς γύρισε προς τον Ακούνια, ο οποίος δεν πρόλαβε για... εκατοστά να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία του Μελίσσα.

Στο 71’, ο Καρέλης βρήκε χώρο για να απειλήσει με ένα σουτ εκτός περιοχής, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στον αγώνα.

πηγή κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δηλώσεις 

Τζανλούκα Φέστα:
«Ήταν σημαντικό, η σεζόν ξεκινά από σήμερα, ήταν μεγάλη μάχη και κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Αν παίζαμε έται πάντα θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, δουλεύουμε λίγο καιρό μαζί, τα παιχνίδια είναι πολλά και είναι δύσκολο να δουλέψεις μέσα στην εβδομάδα, αλλά οι παίκτες αρχίζουν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Τις τελευταίες μέρες δοκιμάσαμε πολλά συστήματα, με τους παίκτες που έχουμε μπορούμε να παίξουμε 4-4-2 αλλά εξαρτάται από το παιχνίδι».

Δημήτρης Πινακάς:
«Δεν το πολυσκέφτηκα, ήρθε η μπάλα και σκόραρα. Σήμερα δείξαμε ότι έχουμε πολλα περιθώρια βελτίωσης, είμαστε μία καλή ομάδα. Από τα αποδυτήρα είπαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε, παλέψαμε, σκοράραμε και πήραμε τη νίκη, αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό έχουμε πολλές πιθανότητες. Το σύστημα είναι δουλειά του προπονητή, όμως σήμερα μας βγήκε το 4-4-2. Εγώ είμαι στη διάθεση της ομάδας, είτε παίζω ένα λεπτό είτε 90 θα κάνω τη δουλειά μου».

Μανώλης Μπέρτος:
«Τέτοια απόδοση πρέπει να έχουμε αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Σήμερα έτρεξαν όλοι, συνεχίζουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουν συμβεί πολλά στην ομάδα αλλά δε θέλω να σταθώ, κοιτάμε κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε και να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Δεν έχει χαθεί τίποτα, πηγαίνουμε για τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων