2020-21 : 8η : ΑΕΛ - Λαμία 0-1

8η αγωνιστική : ΑΕΛ - Λαμία 0-1 

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 

Scorer: 41' Αραμπούλι 

ΑΕΛ (Τζιανούκα Φέστα): Νάγκι, Καρανίκας (46’ Νικολιάς), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Γκράουρ, Στίφλερ (63’ Ντουρμισάι), Μουκαντζό (76’ Πινακάς), Χουσίνο, Χατίρα, Κολομπίνο (89’ Σπαρ), Ακούνια. 

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνες, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ντέλετιτς (88’ Τζέιμς), Καραμάνος (88’ Μπιάρνασον), Αραμπούλι, Μπα (69’ Γκαζαριάν). 

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσων)
Επόπτες: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας), Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας) 
AVAR: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19

Το ματς της ΑΕΛ με τη Λαμία ήταν ένας τελικός για την παραμονή. Το δόγμα, όμως, το ασπάστηκε η Λαμία. Η ΑΕΛ πλέον σώζει τη παρτίδα της παραμονής μόνο με θαύμα!
Η ομάδα της Φθιώτιδας με γκολ του Αραμπούλι στο 41′ απέδρασε με σπουδαία νίκη από το Αλκαζάρ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ομάδα, είχε το γκολ και τις καλύτερες φάσεις και ο πρώην τεχνικός της Λάρισας Μιχάλης Γρηγορίου, οδηγεί με φοβερή πορεία το 2021 τη Λαμία στην παραμονή, ενώ η ΑΕΛ πλέον θέλει ένα θαύμα.
Με την ήττα οι Θεσσαλοί είναι στο -8 από τη Λαμία κι έχουν να παίξουν στην έδρα της και στο -7 από τον προτελευταίο πλέον Παναιτωλικό. Δεν είναι και το πιο απλό για τους «βυσσινί» σε τέσσερα παιχνίδια να καλύψουν αυτές τις διαφορές και να βρεθούν έστω σε θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με τον Νάγκι στο τέρμα, στόπερ τους Χουσίνο, Μιχαήλ, Ζίζιτς, δεξί μπακ χαφ ήταν ο Γκράουρ κι αριστερό ο Καρανίκας. Στα χαφ οι Στίφλερ, Κολομπίνο και στην επίθεση οι Ακούνια, Μουκάντζο, Μπεν Χατίρα.
Η Λαμία είχε τον Επασί στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σκόνδρας κι αριστερό ο Μαρτίνεθ. Στόπερ οι Τζανετόπουλος, Αντέτζο, στα χαφ οι Μπεχαράνο, Τζανδάρης, στα άκρα οι Μπα, Ντέλετιτς και στην επίθεση Αραμπούλι, Καραμάνος.
Το ματς ξεκίνησε με φάση στα 19 δευτερόλεπτα για την ΑΕΛ. Από πάσα του Καρανίκα έκανε το σουτ ο Μπεν Χατίρα κι απομάκρυνε ο Επασί στη κλειστή γωνία σε κόρνερ.
Η Λαμία απάντησε στο 3’. Ο Καραμάνος πάσαρε στον Αραμπούλι, ο οποίος πλάσαρε άουτ, ενώ και οι δύο επόμενες φάσεις ανήκουν στους φιλοξενούμενους. Στο 11’ μακρινό σουτ του Μαρτίνεθ κατέληξε στα χέρια του Νάγκι. Στο 19’ πάσα του Καραμάνου στον Μπα, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χουσίνο και μπλόκαρε ο πεσμένος Νάγκι.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Οι δύο ομάδες, λόγω της σημασίας του αγώνα είχαν νευρικότητα και άγχος. Ειδικά οι γηπεδούχοι, αφού τη Λαμία θεωρητικά την βόλευε και η ισοπαλία. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ενώ η ΑΕΛ δεν έβρισκε χώρους για να κάνει φάσεις.
Το ημίχρονο έδειχνε να οδεύει στο 0-0, αλλά η Λαμία βρήκε γκολ. Στο 41’ έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Μαρτίνεθ και με πολύ ωραία κεφαλιά ο Αραμπούλι νίκησε τον Νάγκι και σημείωσε το 0-1!
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Ο Φέστα πέρασε τον Νικολιά στο ματς, οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν, αλλά η Λαμία είχε τις καλύτερες φάσεις. Στο 49’ σέντρα του Μπα, απομακρύνθηκε από τον Χουσίνο πάνω στον Αραμπούλι, ο οποίος πλάσαρε κι έδιωξε σε κόρνερ ο Νάγκι.
Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 54’, αλλά το σουτ του Μουκάντζο από καλή θέση έφυγε άουτ. Η Λάρισα συνέχισε την πίεση και στο 68’ σουτ του Χουσίνο, ο Επασί έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Φέστα έριξε στη μάχη και τους Ντουρμισάι, Πινακά, έπαιξε φουλ επίθεση, όμως, πάλι η Λαμία είχε την καλύτερη φάση. Στο 77’ ο Ντέλετιτς έδωσε στον Γκαζαριάν, αυτός έστρωσε στον Μπεχαράνο και απέκρουσε σε κόρνερ ο Νάγκι.

Δηλώσεις

Φέστα:
«Δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί ήταν πολύ σημαντικό. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για την ήττα. Χάσαμε όλες τις δεύτερες μπαλιές. Είναι η δεύτερη φορά που δεν ξεκινάμε καλά το παιχνίδι και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό όπως και για κάποιες επιλογές. Τώρα είναι πιο δύσκολα για εμάς αλλά σέβομαι πολύ την ομάδα και την πόλη και πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε». 
Τι θα άλλαζε:
«Θα μιλήσω με τους παίκτες και θα δούμε το επόμενο παιχνίδι».
Για τη συνέχεια:
«Ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να το χάσουμε. Πρέπει να παλέψουμε για την πόλη την ομάδα και τον πρόεδρο, πιστεύω ότι ακόμα μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία».

Ντουρμισάι:
«Ήταν "η ζωή μας - ο θάνατος τους". Νομίζω όλο το ματς κρίθηκε στη στιγμή που φάγαμε το γκολ, όπου ένας παίκτης τους ήταν αν δεν κάνω λάθος ολομόναχος στην περιοχή, ενώ είχαμε περισσότερα άτομα μέσα σε αυτή. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά νομίζω πως δεν αξίζαμε κάτι καλύτερο».
Για το που οφείλεται η κακή εικόνα της ΑΕΛ στην αποψινή αναμέτρηση:
«Εφόσον μπήκε το γρήγορο γκολ γι' αυτούς, δεν είχαμε... όχι τα ψυχικά αποθέματα, αλλά είναι πολύ δύκσολο να βάλεις γκολ όταν σε ένα τέτοιο must win ματς βάζει γκολ ο αντίπαλος πρώτος. Εμείς θα έπρεπε να κυνηγήσουμε περισσότερο το παιχνίδι. Είμαστε οι μοναδικοί υπαίτιοι».
Για το πώς θα αλλάξει η τύχη της ΑΕΛ πλέον:
«Ελπίζουμε να αλλάξουμε πρόσωπο εμείς, οι παίκτες, η ομάδα. Και να χάσουν οι από πάνω. Αλλά εμείς δεν πρέπει να κοιτάμε τους άλλους, αν έφερε ισοπαλία ο Παναιτωλικός ή αν έχασε η Λαμία. Πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Πρέπει να μπαίνουμε και να τελειώνουμε το παιχνίδι».

Πινακάς:
«Ήταν ένα ματς ζωής και θανάτου. Προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα για να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Στα πρώτα λεπτά μπήκαμε αρκετά δυνατά, χάσαμε δύο ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Μετά η Λαμία ανέβηκε, μας πίεσε,κατάφερε να σκοράρει. Μετά ο ρυθμός έπεσε, έγιναν λίγες ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε και έτσι τελείωσε το ματς».
Για το που οφείλεται η έλλειψη σπουδαίων ευκαιριών:
«Δεν κάναμε αρκετές ευκαιρίες, ούτε και η Λαμία. Πιστεύω ήταν το παιχνίδι έτσι που και οι δυο ομάδες ήταν δύσκολο να βγάλουν φάσεις. Τι να πω; Μπορεί να φταίει ότι είναι και καινούριοι οι παίκτες, ίσως είναι νωρίς ακόμη, ίσως δεν έχουν χημεία. Και χωρίς να κάνουμε ευκαιρίες, χάσαμε το ματς».
Για την επιπλέον βαθμολογική απόσταση που κέρδισε σήμερα η Λαμία εις βάρος της ΑΕΛ:
«Σίγουρα άνοιξε η ψαλλίδα. Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια».











Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων