2020-21 : 22η : ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4

22η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΑΕΚ 2-4

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Scorers: 70' Νικολιάς, 80' Ακούνια - 14', 43' Ολιβέϊρα, 90' Αλμπάνης, 90 + 7' Σιμάνσκι

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63' Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63' Μουκαντζό), Στίφλερ (53' Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87' Χουσίνο).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (55' Νταντσένκο), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74' Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (74' Σιμόες), Ανσαριφάρντ.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας) 
Επόπτες: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Αϊνάλης (Μακεδονίας)
4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)
AVAR: Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19 

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο 20λεπτο πίεζε με αποτέλεσμα να μπει μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, στο 11′ ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι από τον Μπάγιτς, το εκτέλεσε ο ίδιος και άνοιξε το σκορ για το 0-1 της ΑΕΚ.
Η ΑΕΛ μετά το 20λεπτο αντέδρασε, αλλά αδυνατούσε να φτιάξει μία καλή φάση στην εστία του Αθανασιάδη.
Η Ενωση είχε τον έλεγχο, δημιουργούσε τις προυποθέσεις, αλλά όχι και την μεγάλη φάση. Τελικά αυτή έγινε στο 43′ με σέντρα του Γκαρσία και την κεφαλιά του Ολιβέιρα από κοντά για το 0-2.
Και έτσι έληξε το ημίχρονο στο Αλκαζάρ, με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με τα 2 γκολ του Πορτογάλου σέντερ φορ.
Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε αποφασισμένη. Και τα πήγε καλά μετά το 60′. Στο 71′ ο Νικολιάς μείωσε σε 1-2, ενώ στο 80′ ο Ακούνια με λάθη της άμυνας της ΑΕΚ εκτέλεσε τον Αθανασιάδη με εντυπωσιακό σουτ για το 2-2!
Σε ένα 10λεπτο η ΑΕΛ σόκαρε την ΑΕΚ και έφθασε κοντά στο θετικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε «ροντέο», αλλά αυτό που έζησαν άπαντες στο φινάλε δύσκολα περιγράφεται! Η ΑΕΚ ανέβηκε μπροστά για να βρει τρίτο γκολ κι έτσι η ΑΕΛ βρήκε χώρους κι αναζήτησε με τη σειρά της το γκολ της ολικής ανατροπής. Μάλιστα, στο 86′ τρεις παίκτες της βγήκαν απέναντι σε έναν αμυντικό των φιλοξενούμενων, αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν.
Ο Αλμπάνης με γκολ στο 90ο λεπτό φάνηκε να λυτρώνει την Ένωση, αλλά η αελ κέρδισε πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μουκαντζό ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αθανασιάδης το έπιασε και στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι σκόραρε για το 2-4.


Δηλώσεις:

Τζανλούκα Φέστα: 
Για το ματς με την ΑΕΚ: 
"Αξίζαμε περισσότερα από την ήττα, είχαμε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και ήμασταν άτυχοι. Δεν μπήκαμε πολύ καλά στο ματς, στο πρώτο 20λεπτο δεν παίξαμε και μπορούσε να αρχίσουμε με καλύτερο τρόπο, όμως το πνεύμα που έδειξε η ομάδα στο δεύτερο μέρος είναι πολύ καλό και μπορούμε να "χτίσουμε" τα επόμενα παιχνίδια μας με αυτό το δεύτερο ημίχρονο". 
Για τις αλλαγές που έγιναν στο παιχνίδι: 
"Οι παίκτες που μπήκαν στο δεύτερο μέρος μας βοήθησαν πολύ, κάποιοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι και χρειάζονται χρόνο, όμως χρειαζόμαστε βαθμούς το συντομότερο δυνατό και είμαι ακόμα αισιόδοξος για το μέλλον αυτής της ομάδας". 
Για το χαμένο πέναλτι στο φινάλε: 
"Στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί. Ο Μπέντζαμιν θα σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να σκεφτούμε τα επόμενα ματς". 

Μανώλης Μπέρτος:
Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:
"Μας αφήνει μια πικρία, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, μπορούσαμε να πάρουμε κάτι θετικό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, η συνέχεια πολύ δύσκολη και θέλει υπομονή και δουλειά για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται επιμονή, πολλή δουλειά και μαχητικότητα για να βγούμε από το αδιέξοδο που βρίσκεται η ομάδα".
Για την προσαρμογή των νέων παικτών:
"Είναι πάρα πολύ δύσκολο, είναι θέμα του προπονητή, οι παλιοί βοηθάμε τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα για να μπουν στο κλίμα και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας".

Αλέξανδρος Νικολιάς
"Σκόραρα, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό. Η ομάδα μου έδειξε στο δεύτερο μέρος σημάδια βελτίωσης, πιέσαμε και τα καταφέραμε εν μέρει, έγινε ροντέο στο τέλος από τις δύο μεριές, όποιος σκόραρε θα έπαιρνε το παιχνίδι, ευτύχησε η ΑΕΚ να σκοράρει. Το πέναλτι έτσι είναι, όταν έχεις τέτοια ψυχολογική πίεση στα τελευταία λεπτά, δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορεί να βρεθείς από νικητής - ηττημένος. Κρατάμε την εικόνα μας, τη βελτίωση που είχαμε στο δεύτερο μέρος, την πίεση και το πάθος που βγάλαμε στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δεν μπήκαμε τόσο καλά, στις προπονήσεις δουλεύουμε όλοι μαζί και οι νέοι παίκτες νιώθουν ότι είμαστε ένα σώμα, μια γροθιά. Πολύ γρήγορα θα αφομοιώσουν το παιχνίδι και θα βοηθήσουν. Το δύσκολο είναι ότι δεν παίρνουμε βαθμούς, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός έδρας. Έχουμε πολλά παιχνίδια, τα ντέρμπι με τη Λαμία με την οποία δεν έχουμε παίξει και έχουμε και άλλα παιχνίδια στα πλέι άουτ που μπορούμε να κοντράρουμε τους αντιπάλους μας αν κρατήσουμε την εικόνα που είχαμε στο δεύτερο μέρος και το πάθος των παιδιών". 












Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων