2015-16 : 31η : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 1-0

31η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανσερραϊκός 1-0

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Scorer: 68' Κουτσιανικούλης

Αποβολή: 89' Καψάλης (κόκκινη)

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Κομεσίδης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Βέρτζος, Μπανούσης (46' Μασούρας), Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Βαρέλα (46' Κουτσιανικούλης), Μαρουκάκης, Καπός (6' Πάτο).

Πανσερραϊκός (Κάκογλου):Μέλκας, Βοσκόπουλος, Παπατζίκος, Καρράς, Καψάλης, Σιάκκας (70’ Ρούτσης), Τσιμίκας, Τριανταφυλλάκος, Μπαρέττας, Δωματάς (81’ Ανδρέου), Γιάντσης (73’ Ντα Κόστα).

Διαιτητής: Παναγιώτης Κουλούδης (Λέσβου)
Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής)
4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 5.769

Μία μικρή, όσον αφορά στην έκταση του σκορ, νίκη, ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την επάνοδο στη Super League. Αυτό ήταν τελικά το επισφράγισμα των "βυσσινί" προσπαθειών στην αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, η οποία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον 4.000 περίπου φιλάθλων που βρέθηκαν στο AEL FC ARENA. Η δυνατή βροχόπτωση που προηγήθηκε του αγώνα ανάγκασε πολλούς οπαδούς της "βασίλισσας" να προτιμήσουν την τηλεοπτικη μετάδοση, οι αρχιπιστοί όμως ήταν εκεί. 'Οπως εκεί ήταν και οι παθιασμένοι για το τρίποντο παίκτες του Σάκη Τσιώλη, που τούτη τη φορά έδειξαν την μαχητικότητα που δεν ...είχαν πάρει μαζί τους στα Τρίκαλα.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανσερραϊκός απελευθερωμένος από το άγχος της βαθμοθηρίας αποδείχτηκε άξιος αντίπαλος και δικαιολογημένα απέσπασε τα εύσημα για την αγωνιστικότητά του. Αυτό είναι το καθαρό ποδόσφαιρο, που δυστυχώς όμως δεν συναντάται σε όλο το εύρος της Football League. Κατά τα λοιπά, οι καθοριστικές απουσίες υποχρέωσαν τον τεχνικό ηγέτη της ΑΕΛ να παρατάξει ένα σχήμα - μίνι έκπληξη, το οποίο ωστόσο χειροκροτήθηκε θερμά για την μαχητικότητά του και το πάθος για τη νίκη. Η οποία τελικά ήρθε μετά από επίπονες προσπάθειες, σμικραίνοντας ταυτόχρονα την απόσταση της "βασίλισσας" από τον στόχο της ανόδου στους 3 βαθμούς.

Το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση της 31ης αγωνιστικής στο Αrena, σημείωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στο 68'. 'Ηταν μία ολοκληρωμένη ενέργεια, ταχύτητας, ποδοσφαιρικής ευφυίας και άψογου τελειώματος. Ο Ματθαίος Μαρουκάκης με ένα δοκάρι (30') και μία άχαστη ευκαιρία (43') δεν κατάφερε αυτή τη φορά να χριστεί σκόρερ, ενώ ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος στο 88' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μέλκα από τα 11 μέτρα, παρατείνοντας την λαρισινή αγωνία για ένα ακόμη πεντάλεπτο. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε ανατροπή του Ροβίθη από τον Καψάλη, παράβαση η οποία επέφερε στον αμυντικό των Σερρών την κόκκινη κάρτα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν να παρουσιάσουν 2-3 αξιόλογες ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή του 44ου λεπτού, όταν ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ απογειώθηκε διώχνοντας σε κόρνερ το επικίνδυνο σουτ του Μπαρέττα, ενώ το ...όσκαρ ατυχίας όδευσε και πάλι προς τον Δημήτρη Καπό. Ο νεαρός φορ που επιλέχθηκε μετά από πολύ καιρό στο βασικό σχήμα, είχε σπουδαία απόδοση, όμως η ατυχία του χτύπησε πάλι την πόρτα και εγκατέλειψε τραυματίας τον αγωνιστικό χώρο στο 67'. Το κοντράστ πάντως της εναλλαγής των συναισθημάτων εμφανίστηκε αμέσως και μάλιστα σε ...HD, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Βασίλης Κουτσιανικούλης πέτυχε το πολύτιμο γκολ.

'Ολοι οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο τεχνικός της ΑΕΛ κατέθεσαν "σώμα και ψυχή" στον αγωνιστικό χώρο, υπήρξαν δε προσπάθειες που ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικές, δείγμα ότι οι "βυσσινί" είχαν εμπεδώσει απόλυτα την κρισιμότητα του αγώνα. Μοναδική παραφωνία, η διαιτητική παρουσία. Ο Μυτιληνιός ρέφερι Παναγιώτης Κουλούδης έχασε αρκετές φορές τον έλεγχο των φάσεων, δείχνοντας να ...ερωτοτροπεί με την αδικία σε βάρος της ΑΕΛ, ενώ ο β' βοηθός του Γιώργος Κελάζογλου από την Χαλκιδική άγγιξε τα όρια των τραγικών υποδείξεων. Υποφερτή έως καλή η παρουσία του Σαλονικιού α' βοηθού Κώστα Νικολαΐδη. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μονιάκης, Βέρτζος - Σιάκκας, Μπαρέττας και Παπατζίκος. 

Η βαθμολογία της 31ης αγωνιστικής
1.ΑΕΛ 69, 2.Κέρκυρα 66, 3.Απόλλων Σμύρνης 60, 4.Τρίκαλα 59, 5.Λαμία 48







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων