2009-10 : 17η : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-1

17η αγωνιστική : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-1 

10 Ιανουαρίου 2010 

Scorers: 37' Μαρέσκα 40' Γκαλέτι - 81' Ρομέου

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ (72` Ντιόγκο), Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μήτρογλου (61` Ντάρμπισιρ), Λεονάρντο (83` Λεντέσμα), Μαρέσκα, Τοροσίδης.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κυριακίδης (78' Βλασόπουλος), Φλάβιο, Κάσας, Ρομέου, Βελάσκο, Πουρί, Ιγκλέσιας (65' Ζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός (46' Φερέιρα).

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Επόπτες: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρσιώτης (Κορινθίας) 

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Εισιτήρια: 19.327

Ο Ολυμπιακός, εκμεταλλευόμενος τις σημαντικές απουσίες της Λάρισας, χρειάστηκε να βάλει... φουλ τις μηχανές για μόλις πέντε λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ και να βάλει από νωρίς τις βάσεις για την κατάκτηση του «τριπόντου». Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν παθιασμένα και έχασαν δύο ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο για να ανοίξουν το σκορ. Στο 6` το πλασέ του Μήτρογλου απέκρουσε ο Βιέρα, ενώ στο 19` νέο σουτ του Μήτρογλου απέκρουσε ο Ουρουγουανός γκολκίπερ.
Η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε σε γκολ στο 37`. Από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Όσκαρ στον Μαρέσκα, ο Ιταλός βγήκε τετ-α-τετ με τον Βιέρα και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (1-0). Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκαλέτι να στεφθεί σκόρερ. Από το γύρισμα του Γκαλίτσιου από τα δεξιά, ο Γκαλέτι βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ και με γυριστό δεξί σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «κλειδώσουν» από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη, όμως στο 42` την κεφαλιά του Όσκαρ και στο 44` την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαλέτι απέκρουσε εντυπωσιακό σε κόρνερ ο Βιέρα.
Ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς και η Λάρισα βρήκε την ευκαιρία ν` αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις, στο 60ο και το 78ο λεπτό, έχασε ευκαιρίες για να μειώσει ή ακόμη και για να φέρει το ματς στα ίσα με πρωταγωνιστή τον Κάσας. Στην πρώτη περίπτωση το πλασέ του Κάσας απέναντι στον Νικοπολίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Έλληνα γκολκίπερ, ενώ στη δεύτερη το ψιλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των «ερυθρολεύκων». Τελικά, η υπεροχή των Θεσσαλών στο β` ημίχρονο μεταφράστηκε σε γκολ στο 81`, με δυνατό σουτ του Ρουμέου έξω από την περιοχή (2-1), το οποίο όμως δεν στάθηκε ικανό να τους χαρίσει κάποιον βαθμό.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων