2009-10 : 27η : Καβάλα - ΑΕΛ 3-3

27η αγωνιστική : Καβάλα - ΑΕΛ 3-3 

21 Μαρτίου 2010 

Scorers: 10',47' Ντιέ, 70' Ρινκόν - 31' (πέν.),39' Μετίν, 86' Ζέσους

Αποβολή: 84' Γκβοζντένοβιτς (2η κίτρινη)

Καβάλα (Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Ντουκρόκ (58' Ντομπρασίνοβιτς), Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Παβίτσεβιτς, Ονουάτσι, Σόσιν (81' Σιόντης), Σμολάρεκ (46' Ρινκόν), Ορούμα.

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης (73' Σκάτσελ), Τριποτσέρης, Μετίν, Ρομέου (79' Ζέσους), Κουζέν, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (64' Ραντοσάβλιεβιτς), Μπλάζεκ.

Διαιτητής: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Επόπτες: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών)
4ος

Γήπεδο: Στάδιο "Ανθή Καραγιάννη"
Εισιτήρια: 1.616

Ο βαθμός που πήρε χθες η Α.Ε.Λ. στην Καβάλα, με αντίπαλο την τοπική ομάδα (3-3), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, ήταν σημαντικός για τη μάχη της παραμονής, αλλά θα μπορούσε να υπάρχει... «τρίποντο», αν τις «φωτιές» που έβγαζε ο Μετίν (πέτυχε δύο γκολ, το άλλο ο Ρικάρντο Ζέσους) στην επίθεση (μαζί με Μπλάζεκ, Ρικάρντο Τζέσους, Κουζέν) δεν έσβηνε η άμυνα με τα... «νερά» που έκανε όλη η αμυντική γραμμή της λαρισινής ομάδας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντιέ (10’), Κατσιαρός (48’-αυτογκόλ) και Ρινκόν (70’), ενώ για την Α.Ε.Λ. δύο φορές σκόραρε ο Τουμέρ Μετίν (31’ με πέναλτι, 39’) και μία ο Ρικάρντο Ζέσους (86’). Μετά το βαθμό αυτό, η Α.Ε.Λ. συνεχίζει να έχει μια απόσταση ασφαλείας τριών βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά σίγουρα για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται ακόμα τρεις βαθμούς στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Π.Α.Ο.Κ. και Λεβαδειακό και εκτός με Πανιώνιο. Το όριο της παραμονής «παίζει» και το γεγονός να κριθεί στους 33 βαθμούς αλλά όχι παρακάτω είναι πιθανά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα όπου κέρδισαν Γιάννενα, Ξάνθη και Λεβαδειακός. Πάντως το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια μοναδική ευκαιρία για την Α.Ε.Λ. να πάρει τους τρεις βαθμούς αφού οι αντίπαλοί τους είχαν το μυαλό στη ρεβάνς του αγώνα κυπέλλου με τον Άρη (έχασε στο πρώτο παιχνίδι με 31) αλλά και η ατμόσφαιρα δεν ήταν «καυτή». Αν κάποιοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους αυτοί ήταν οι τριακόσιοι περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στη μακεδονική πόλη. Η Α.Ε.Λ. χθες είχε την αποτελεσματικότητα που της έλειπε σε άλλα παιχνίδια αλλά δεν είχε την άμυνα των δυο τελευταίων αγώνων που ο Βιέρα κράτησε κόντρα σε ΑΕΚ και Εργοτέλη το απόλυτο μηδέν. Πάντως το σίγουρο είναι ότι όλοι είδαν ένα «Χ»ορταστικό παιχνίδι με έξι γκολ, ένα χαμένο πέναλτι (απέκρουσε ο Βιέρα στο 1-1), μια αποβολή (Γκβοζντένοβιτς 84’), ένα δοκάρι (Ρομέου στο 2-2) και αρκετές ευκαιρίες. Η ισοπαλία κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα αν και οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα κατοχή μπάλας. Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. θα πρέπει να συνεχίσει με την αγωνία της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι με ένα δώρο του Βιέρα προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντιέ και μέχρι το ημίωρο φαινόταν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι με μια Α.Ε.Λ. ασύνδετη που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία παρά τα κέφια του Μετίν και του Μπλάζεκ. Στο 30’ λοιπόν ο Μπλάζεκ κέρδισε πέναλτι και ο Μετίν έκανε το 1-1 δίνοντας άλλη τροπή στον αγώνα και λίγο αργότερα ο Ονουάτσι σε αυστηρό πέναλτι που κέρδισε ο Ορούμα από τον Τριποτσέρη δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα τη λαρισινής ομάδας. Και με τον αέρα που απέκτησε η Α.Ε.Λ. και με τους οπαδούς της να την παροτρύνουν κατάφεραν να προηγηθούν με 1-2 πάλι με τον Μετίν στο 39’, ύστερα από ωραία πάσα του Κουζέν. Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν άσχημο για τους «βυσσινί» αφού στο 47’ με αυτογκόλ ο Κατσιαρός έκανε το 2-2 και η Καβάλα άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι το 56’, που ο Ρομέου σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Και μετά από ένα τέταρτο όπου η Α.Ε.Λ. προσπαθούσε να προσέξει την αμυντική της λειτουργία ήρθε μια αδράνεια της άμυνας της Α.Ε.Λ. και στο 70’ από κοντά ο Ρινκόν κάνει το 3-2. Τότε ο Παπακώστας βλέποντας τον κίνδυνο να φύγει χωρίς βαθμό η Α.Ε.Λ. από την Καβάλα αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα βάζοντας τον Σκάτσελ στη θέση του Κατσιαρού και πέρασε τον Βενετίδη αριστερό μπακ ενώ λίγο αργότερα «έριξε» στον αγώνα και τον Ρικάρντο Τζέσους στη θέση του Ρομέου. Και στο 86’ δικαιώθηκε αφού ο Τζέσους με απευθείας εκτέλεση φάουλ και αφού η μπάλα «βρήκε» στο κεφάλι του Ντουγκλάο κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ. Λίγο νωρίτερα είχε αποβληθεί άδικα με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκβοζντένοβιτς για φάουλ στον Μπλάζεκ που έκανε όμως ο Σιόντης (ο μοναδικός Έλληνας που χρησιμοποίησε ο προπονητής των γηπεδούχων). Για να ισοφαρίσει το λάθος του λίγο αργότερα ο Κωνσταντινέας στο 89’ αγνόησε καθαρό φάουλ του Ιτάνζ (που ήταν και κόκκινη κάρτα) πάνω στον Κουζέν. Το τελικό 3-3 βρήκε και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες με την Α.Ε.Λ. να έχει δρόμο για την παραμονή και την Καβάλα να δείχνει να έχει εξασφαλίσει την έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. 



Δηλώσεις

Γιάννης Παπακώστας: 
"Ξέραμε καλά ποια είναι η Καβάλα. Έχει φτάσει τόσο ψηλά, πράγμα που περίμεναν οι άνθρωποί της από την αρχή. Για εμάς ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα παιχνίδι ωραίο για τον κόσμο, όχι όμως για τους προπονητές. Δεν είναι δυνατόν να βάζεις τρία γκολ σε μια τέτοια ομάδα και σε τέτοια δύσκολη έδρα και να μην κερδίζεις. Το ματς ήταν ανοιχτό και από τις δύο πλευρές. Ο ένας έκανε ευκαιρίες κι ο άλλος έβαζε γκολ. Δεχτήκαμε τρία γκολ από έλλειψη συγκέντρωσης. Στο 2-2 είχαμε δοκάρι και αντί να προηγηθούμε, βρεθήκαμε να χάνουμε. Έγινε ωραίο παιχνίδι. Κρατάμε τον πόντο, ο οποίος ίσως αποδειχθεί πολύτιμος για εμάς. Είναι δύσκολη η συνέχεια, χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Για την Καβάλα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συνέχεια και να φτάσει στον τελικό".









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων