2009-10 : 10η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-1

10η αγωνιστική : ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-1 

9 Νοεμβρίου 2009 

Scorers: 18' Μαστόροβιτς, 51' (πέν.) Μπλανκο, 64' Νέμεθ - 45' Ρομέου

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Γκέντσογλου, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Γιαχάγια (46' Νέμεθ), Χέρσι (67' Γεωργέας), Σκόκο (77' Γκερέιρο ), Μαντούκα, Μπλάνκο

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός (63' Γιαννακόπουλος), Νταμπίζας, Μελίσσης, Ιγκλέσιας, Σίμιτς (40' Κυριακίδης), Φερέιρα (39' Μετίν), Βενετίδης, Ρομέου, Αμπουχατζίρα.

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Επόπτες: Σ. Τρύφωνα (Κέρκυρας), Α. Καρατζίκα (Αθηνών)
4ος: Λ. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 

Γήπεδο: OAKA
Εισιτήρια: 8.295

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πιέζει και να μοιάζει αποφασισμένη να μην μπλέξει σε ακόμη ένα δραματικό ματς. Στο 11ο λεπτό ο Μπλάνκο έπιασε καλό σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Μάλαρτζ. Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 18ο λεπτό. Ο Μαντούκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαϊστόροβιτς με μία ακόμη από τις “φονικές” κεφαλιές του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ είχε την πρώτη της καλή στιγμή, με τον Αμπουχατζίρα να ξεπερνά τον Καράμπελα και τον Μαϊσόροβιτς στο σπριντ, αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση ήταν απογοητευτικό. Στο 37ο λεπτό, οι φίλοι της ΑΕΚ θυμήθηκαν το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ όταν ο Μπλάνκο έπιασε εντυπωσιακό γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Χέρσι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Λάρισα ισοφάρισε στο 35' , όταν σε σέντρα του Βενετίδη, η μπάλα κόντραρε στον Αραούχο και ο Ρομέου από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Σάχα.

Στο ημίχρονο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διόρθωσε το λάθος του και πέρασε στο παιχνίδι τον Κρίστιαν Νέμεθ. Με την είσοδό του ο νεαρός Ούγγρος άλλαξε τις ισορροπίες και έκανε πιο επιθετική και πιο απειλητική την ΑΕΚ. Η “Ένωση” ξαναπήρε προβάδισμα στο 50ό λεπτό, όταν ο Μπουκουβάλας ανέτρεψε τον Σκόκο και ο Παμπορίδης υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπλάνκο ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-1. Στο 64' ο Νέμεθ “κλείδωσε” τη νίκη. Ο εξαιρετικός σε όλο το ματς Γκουστάβο Μαντούκα εκτέλεσε φάουλ και ο Ούγγρος με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 3-1. Στο 93' η ΑΕΚ είχε και δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά του Παντελή Καφέ από το ύψος του πέναλτι.





40 άτομα του Athens Club βρεθήκανε στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσουν από κοντά την ΑΕΛ. Αν και αγόρασαν κανονικά εισιτήρια και περάσανε τον πρώτο έλεγχο, τελικά εμποδιστήκανε να εισέλθουν στο γήπεδο τόσο από την αστυνομία όσο και από την παε αεκ. Παραμείνανε έξω από τις θύρες ως το 1-1 το οποίο και πανηγυρίσανε ώσπου οι αστυνομικές δυνάμεις τους ανάγκασαν να απομακρυνθούν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων