2015-16 : 34η : Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 1-2

34η αγωνιστική : Αχαρναϊκός - ΑΕΛ 1-2

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Scorers : 53' Παπατόλιος - 56' Γιοβάνοβιτς, 64' Βαρέλα

Αχαρναϊκός (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Σωτηράκος, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (61’ Χριστόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος, Μάρης (84’ Μακρίδης), Παβίσεβιτς, Μουστάκης (79’ Αναστασίου), Κωστόπουλος.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Δαμιανάκης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (57' Κουτσιανικούλης), Ροβίθης (46' Μπανούσης), Καπός, Βαρέλα, Πάτο (83' Χοτζάλι).

Διαιτητής: Βασίλης Παναγιωτόπουλος (Αιτωλοκαρνανίας)
Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτωλοκαρνανίας), Οικονόμου (Αχαΐας)
4ος: Σφακιανάκης (Αθηνών)

Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Αχαρνών
Εισιτήρια: 1.363

Στο γήπεδο του Μενιδίου έμελλε να γραφεί ο συγκλονιστικός επίλογος του φετινού μαραθωνίου της Football League, εκεί όπου η ΑΕΛ επικράτησε 2-1 του γηπεδούχου Αχαρναϊκού, την ίδια ώρα που η συμπρωτοπόρος μέχρι εκείνη την ώρα, Κέρκυρα, γνώριζε βαριά ήττα στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα. 'Ετσι οι "βυσσινί" ολοκλήρωσαν τις φετινές τους υποχρεώσεις κόβοντας πρώτοι το νήμα, με διαφορά 3 βαθμών από τους Φαίακες.
Οι πολλές απουσίες, (τραυματίες, τιμωρημένοι), έδωσαν την ευκαιρία στον Σάκη Τσιώλη να χρησιμοποιήσει ένα ...extreme σχήμα, το οποίο ωστόσο πέτυχε το στόχο του και δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του. 'Οπως φυσικά δικαιώθηκαν και οι προσδοκίες των χιλιάδων πιστών οπαδών της "βασίλισσας του κάμπου", τριακόσιοι από τους οποίους βρέθηκαν στο Μενίδι και αποθέωσαν τους Πρωταθλητές!
Από τη στιγμή που η πρωτιά και η κατάκτηση του τίτλου δεν εξαρτώνταν μόνο από την ΑΕΛ, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του Αχαρναϊκού με το ξεκίνημα του αγώνα ήταν κάπως παράξενη. Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ωστόσο προσπάθησαν να "χτυπήσουν" από την αρχή με στόχο το γρήγορο προβάδισμα, όμως έπεσαν πάνω σε έναν σπουδαίο πορτιέρο που έδειξε πως βρίσκονταν στη μέρα του. 'Ετσι οι προσπάθειες του Βαρέλα, του Ροβίθη και του Καπού δεν είχαν αποτέλεσμα.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να συνέρχονται με την εκπνοή του πρώτου 15λέπτου και για κάποιο διάστημα αντέστρεψαν τους ρόλους. Σε τρεις ωστόσο επικίνδυνες για την ΑΕΛ περιπτώσεις, ο Ζαχαρίας Καβουσάκης ήταν ...εκεί, δηλώνοντας βροντερό παρόν. Στο ημίωρο τον ...μιμήθηκε άψογα και ο Παγούδης, ο οποίος είπε "όχι" σε τρεις σπουδαίες "βυσσινί" προσπάθειες με πρωταγωνιστές τους Ροβίθη, Μονιάκη και Λαμπρόπουλο. Σκορ συνεπώς δεν είχαμε στο α' ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, πληροφορούμενες ωστόσο το ευρύ προβάδισμα του Αγροτικού Αστέρα επί της Κέρκυρας.
Κι ενώ όλοι περίμεναν με την έναρξη της επανάληψης οι παίκτες της ΑΕΛ να εκμεταλλευτούν το ...δώρο από τον Εύοσμο και να πάρουν κεφάλι στο σκορ, εκείνος που προηγήθηκε ήταν ο Αχαρναϊκός. "Δράστης" του ...αναπάντεχου, ο Παπατόλιος, που εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Παβίσεβιτς και μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καβουσάκη στο 54'. 'Αμεση ωστόσο ήταν η απάντηση της ΑΕΛ, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε στους ...αιθέρες και με κεφαλιά ισοφάρισε ύστερα από καλοζυγισμένο χτύπημα φάουλ του Βαρέλα. Ο τελευταίος πέτυχε και το νικητήριο γκολ για τους "πρωταθλητές" στο 64ο λεπτό, όταν με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, "αγαλμάτωσε" στην κυριολεξία τον Παγούδη.
'Αψογη στο σύνολό της η διαιτησία του Αγρινιώτη ρέφερι Βασίλη Παναγιωτόπουλου και ορθοί στις υποδείξεις τους οι βοηθοί του, Θανάσης Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας) και Σπήλιος Οικονόμου (Αχαΐας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε μόνον ο Ρέντζας.

Δηλώσεις

Σάκης Τσιώλης:

«Καταρχάς η ΑΕΛ πήρε το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη υπόθεση να παίρνεις το πρωτάθλημα. Αν το παίρνεις μένεις στην ιστορία. Η ομάδα που ήθελε το παιχνίδι το πήρε. Μας έδωσε κίνητρο το άλλο αποτέλεσμα. Η ομάδα αντέδρασε γρήγορα και μπορεί πλέον να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. 28 χρόνια ήταν πάρα πολλά από τότε που έφυγα. Πρέπει να οδηγήσουμε την ΑΕΛ εκεί που πρέπει».


Δημήτρης Καπός:
«Δίκαια βρεθήκαμε στην πρώτη θέση γιατί ήμασταν πρώτοι στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και καταφέραμε στο τέλος και πήραμε το πρωτάθλημα. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι προετοιμαστήκαμε κατάλληλα όλη την εβδομάδα και ήρθαμε εδώ με ένα στόχο μόνο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες είχαμε την υπεροχή του παιχνιδιού, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες άλλα δεν καταφέραμε να τις κάνουμε γκολ. Μπήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο και δεχτήκαμε ένα γκολ χωρίς ουσιαστικά να απειληθούμε από τον αντίπαλο, αλλά καταφέραμε αντιδράσαμε γρήγορα, βάλαμε ένα πολύ γρήγορο γκολ και αυτό ήταν πιστεύω πολύ σημαντικό. Στην συνέχεια βάλαμε ακόμα ένα γκολ και εκεί πιστεύω κλειδώσαμε το παιχνίδι. Για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια και τώρα πάμε να ξεκουραστούμε να γεμίσουμε μπαταρίες και να επιστρέψουμε την επόμενη χρονιά ακόμα ποιο δυνατοί»
Πριν από δύο μέρες ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου σου
«Είμαι πολύ χαρούμενος ευχαριστώ τον κ. Κούγια που με πίστεψε και εγώ θα κάνω τα πάντα έτσι ώστε να δώσω ότι καλύτερο έχω για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.»

Ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ

«H Βασίλισσα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να γυρίσει στη Super League παρά μόνο με τον τίτλο της Πρωταθλήτριας.
Συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές μας από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν γι'αυτή την από κάθε άποψη πεντακάθαρη κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Το κύπελλο θα απονείμει ο Σπύρος Καλογιάννης και θα είναι πολύ μεγάλο και πολύ βαρύ.
Όλοι εμείς στην ΑΕΛ αυτό το Πρωτάθλημα το αφιερώνουμε στους φανταστικούς οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο.
Από σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι να ξανακάνουμε την ΑΕΛ Πρωταθλήτρια Ελλάδος.»





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων