2009-10 : 3η : ΑΕΛ - Ατρόμητος 2-2

3η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ατρόμητος 2-2 

12 Σεπτεμβρίου 2009 

Scorers: 24' Μετίν, 38' Ρομέου - 45' Καλαντζής, 49' Φαβάλι

Αποβολή: 68' Μπλένχιο (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (58’ Μελίσσης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Φερέϊρα, Ντε Νίγκρις (60’ Κάσας), Τουάμα (65’ Γιαννακόπουλος), Μετίν, Ααράμπ, Ρομέου, Αμπουχατζίρα. 

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Περόνε (60’ Αναστασάκος), Φαβάλι, Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (53’ Σφακιανάκης), Τάτος (68’ Μπρίτο), Ολιβέιρα. 

Διαιτητής:  Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου) 
Επόπτες: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)
4ος: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - εισπράξεις: 2.580 - 22.916 €

Σε ένα ματς με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, τέσσερα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, μία αποβολή και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, Λάρισα και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Αλκαζάρ. Το ματς που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που «διψούσαν» για την πρώτη εφετινή τους νίκη τους και έφτασαν αρκετές φορές στην… πηγή.
Τόσο η Λάρισα με το 2-0 που προηγήθηκε στο 38, αλλά και το δοκάρι του Μετίν 10 λεπτά πριν το τέλος, όσο και ο Ατρόμητος με το πέναλτι που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ στο 63 και ενώ είχε ήδη ισοφαρίσει σε 2-2.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άργησαν να βρουν ρυθμό και να πλησιάσουν στο γκολ, όταν όμως το έκαναν πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χάνοντας αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το ματς.
Σε μία από αυτές, ο Τουμέρ Μετίν «σημάδεψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη, κάτι το οποίο δεν του στοίχισε όμως καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο Τούρκος άνοιξε το σκορ, έπειτα από προσπάθεια του Αμπουχατζίρα.
Ολα αυτά στο 24ο λεπτό της συνάντησης, με τους βυσσινί να αγγίζουν το δεύτερο γκολ στα επόμενα λεπτά, να σταματούν όμως πάνω στον εντυπωσιακό Μιχαηλίδη.
Ο Έλληνας πορτιέρο πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, η οποία πάντως δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ παθητικό, καθώς το σουτ του Ρομέου στο 38, κατέληξε εκεί που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης, σε κανέναν -σχεδόν- τερματοφύλακα.
Ο Βραζιλιάνος μέσος βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, δοκίμασε ένα δυνατό χαμηλό σουτ με το αριστερό και η μπάλα αφού προσέκρουσε στο έδαφος, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μιχαηλίδη.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Λάρισα είχε το πάνω χέρι και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη, ο Ατρόμητος μπήκε και πάλι γερά στο «κόλπο» της διεκδίκησης βαθμού ή βαθμών, μειώνοντας σε 1-2 στην εκπνοή του πρώτου μέρους.
Δράστης ένας πρώην «βυσσινί», ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μάλαρζ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πλασάροντας ιδανικά για τη μείωση του σκορ, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του ημιχρόνου στο 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι, ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσαν το πρώτο, καθώς στο 49ο λεπτό και τέταρτο της επανάληψης, ο Φαβάλι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 2-2.
Το γκολ αυτό εξανέμισε πλήρως το προβάδισμα που πήρε η ΑΕΛ σχετικά νωρίς, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σημαντική ευθύνη για αυτό φέρει και ο Αρκάντιους Μάλαρζ.
Ο Πολωνός γκολκίπερ αν και φαινόταν να ελέγχει την πορεία της μπάλας, δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα να τη μαζέψει τελικά από τα δίχτυα του.
Ο Ατρόμητος μάλιστα είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή, αλλά ο Ολιβέιρα αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, βλέποντας τον Μάλαρτζ να τον νικάει, στο 63ο λεπτό.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπλένχιο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ στο 69 αποχώρησε και ο Τάτος από το ματς, τραυματίας, αντικαθιστάμενος από τον Μπρίτο.
Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, η Λάρισα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Μετίν σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
Στα εναπομείναντα λεπτά η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, κλείνοντας τον Ατρόμητο στα καρέ του, χωρίς πάντως να καταφέρει να φτάσει στο πολυπόθητο τρίτο τέρμα, με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κουκουλάκη να βρίσκει το σκορ στο 2-2.

Αποδοκιμασίες στα πρώτα λεπτά από τους περίπου 5.000 οπαδούς της Λάρισας προς τον προπονητή του Ατρομήτου, Γιώργο Δώνη, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια στην ΑΕΛ, πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στην ΑΕΚ και φέτος είναι στην ομάδα του Περιστερίου.


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν είναι αυτό που επιθυμούσαμε. Μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό θέλαμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο εμείς ήμασταν πάρα πολύ καλοί κι ενώ μπορούσαμε να πάμε στα αποδυτήρια με ένα καθαρό σκορ υπέρ μας, δεχτήκαμε ένα γκολ χωρίς λόγο και από δικό μας λάθος,  βάλαμε τον αντίπαλο ξανά στο παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος από εμάς ακόμη και στο σημείο που έπαιζε με δέκα παίκτες. Βέβαια ευτύχησε να ισοφαρίσει με ένα γρήγορο γκολ και να αποκτήσει το ψυχολογικό αβαντάζ, έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στους αντιπάλους μας. Αντίθετα,  δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη με εμάς σε εκείνο το διάστημα και σταματήσαμε να παίζουμε. Και ιδίως όταν ο Ατρόμητος έπαιζε με δέκα παίκτες, εμείς αντί να βάλουμε την μπάλα κάτω, να την κυκλοφορήσουμε και να φανεί η αριθμητική υπεροχή, προσπαθούσαμε ανορθόδοξα – με βαθιές μπαλιές από την άμυνα – να πετύχουμε κάτι. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα. Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο και αδυναμίες στο δεύτερο. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μέσα από τους επίσημους αγώνες. Είναι ακόμη αρχή. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό το αποτέλεσμα, σήμερα (σ.σ. σήμερα)  έξι - επτά - παίκτες έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Δεν γίνεσαι εύκολα ομάδα μέσα σε μια μέρα. Εμείς δυστυχώς μέσα από τα επίσημα ματς προσπαθούμε να μονταριστούμε ως ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα». 
Τα παραπάνω δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην εισαγωγή της συνέντευξης Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.- Γιατί η Α.Ε.Λ. ενώ προηγήθηκε δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ; «Έπαιξαν ρόλο τα δύο γκολ που δεχτήκαμε από δικά μας λάθη. Δεν αντιδράσαμε καλά, αλλά δυστυχώς μόνο μέσα από τα ματς μπορούμε να δούμε τα μειονεκτήματά μας. Ήμασταν καλοί στο πρώτο και άλλη ομάδα στο δεύτερο». 
- Υπάρχει πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ με δεδομένο ότι και ο Μπουκουβάλας και ο Μελίσσης αντιμετώπισαν προβλήματα; «Έχω εμπιστοσύνη και στους δύο παίκτες και στον Μιχάλη και στον Χρήστο. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με συγκεκριμένα πρόσωπα ή με συγκεκριμένη θέση. Σε κακή μέρα μπορεί να βρεθεί ο οποιοσδήποτε. Δε με προβληματίζουν τα άτομα, με προβληματίζει η ομαδική λειτουργία». 
- Πότε υπολογίζετε ότι η ομάδα θα είναι σε θέση να λειτουργήσει έτσι όπως θέλετε; «Πολύ θα ήθελα να το ξέρω, αλλά δεν μπορώ. Υπάρχουν παιδιά όπως ο Κάσας και ο Ντε Νίγκρις, που μπαίνουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μέσα από τα επίσημα παιχνίδια κι αυτό είναι πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Μέσα από προπόνηση και καλή διάθεση που πρέπει να δείξουν, μέσα από ηρεμία θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε. Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη φάση και πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία μας, δουλεύοντας κυρίως ως προς τη συνοχή». 
- Ποιου παίκτη ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα πέρσι το κενό δεν έχει καλυφθεί; «Δε νομίζω ότι το πρόβλημα είναι αυτό. Ήρθαν καλοί παίκτες. Είμαι αισιόδοξος για την ποιότητα του ρόστερ μας. Δεν μπορείς να παρουσιάσεις ομάδα από τη μια στιγμή στην άλλη». 
- Μήπως το πρόβλημα είναι στην άμυνα; «Η αλήθεια είναι ότι δεχόμαστε εύκολα γκολ, αλλά μπορεί το πρόβλημα να μην οφείλεται μόνο στους παίκτες της αμυντικής γραμμής. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις τα μαρκαρίσματα παικτών σε άλλες γραμμές να μην είναι αυτά που πρέπει». Είπε επίσης ότι «μετά από την ισοφάριση χαθήκαμε από το γήπεδο χωρίς λόγο», 
ενώ ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με το ιατρικό επιτελείο απάντησε: «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Το θέμα έχει λήξει. Θα υπάρξει αλλαγή. Είναι κάτι που θα το χειριστούμε στο εσωτερικό της ομάδας».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων