2009-10 : 7η : ΑΕΛ - Ξάνθη 2-0

7η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ξάνθη 2-0 

18 Οκτωβρίου 2009 

Scorers: 52' Μετίν, 87' Αμπουχατζίρα

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (63’ Ιγκλέσιας), Τουάμα (74’ Αμπουχατζίρα), Μετίν (80’ Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Κατσιαρός. 

Ξάνθη (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι (82’ Κουκιέλκα), Φαμπιανέσι (77’ Σουάνης), Μαρσελίνιο (61’ Στίβαρ).

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Επόπτες: Γ. Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Χ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Δ. Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας) 

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - εισπράξεις: 2.633 - 21.158 €

Αυτή η νίκη έδωσε βαθμολογική ώθηση στην ομάδα (ανέβηκε κατά μία θέση ξεπερνώντας τον Λεβαδειακό και φεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού), αλλά η πιο σημαντική ώθηση ήταν ψυχολογική καθώς οι ποδοσφαιριστές είχαν αρχίσει να αμφισβητούν τις δυνατότητές τους. Η νίκη στηρίχθηκε στην πολύ καλή παρουσία των Λαρισαίων φιλάθλων, που ακόμα και όταν το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς η ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, αυτοί στήριζαν τους παίκτες (με εξαίρεση κάποιους που έψαχναν εξιλαστήρια θύματα), αλλά και στο καθαρό μυαλό του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη που έκανε πολύ καλές αλλαγές. Καταλαβαίνοντας το άγχος που είχαν οι παίκτες έβαλε και τρίτο αμυντικό χαφ στο 1-0, βγάζοντας τον Ντε Νιγκρις, ενώ στο 80’ και αφού η Ξάνθη είχε ξοδέψει πολλά αποθέματα ποδοσφαιρικά έβαλε δύο «φρέσκους» επιθετικούς τον Κάσας και τον Αμπουχατζίρα που ήταν οι πρωταγωνιστές στο δεύτερο τέρμα που έδιωξε και το άγχος από τους «βυσσινί». Το τελικό 2-0 σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο και θα μπορούσε να είναι και 3-0 αν ο βοηθός Σωτηρόπουλος δεν είχε υποδείξει λανθασμένα οφσάιντ τον Ντε Νίγκρις στο 61’.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό με την ομάδα της Ξάνθης να έχει κατά διαστήματα και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής «παγώνοντας» τον ενθουσιασμό των Λαρισαίων φιλάθλων, αλλά και των παικτών της Α.Ε.Λ. που περίμεναν οι φιλοξενούμενοι να έχουν πιο αμυντικές βλέψεις. Από το 15’ και μετά «ζωήρεψαν» οι «βυσσινί» και αυτό που κατάφερε η λαρισινή ομάδα ήταν να δημιουργήσει δύο φάσεις με αποδέκτη τον Ντε Νίγκρις, αλλά ο Μεξικάνος δεν έδειξε καλός στο ψηλό παιχνίδι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Από κει και πέρα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν τον αγώνα και με τους Μαρσελίνιο και Κιντάνα στα πλάγια να κάνουν πολύ καλή δουλειά προσπάθησαν να «πατήσουν» την περιοχή της Α.Ε.Λ. Αυτά μέχρι το 38’, γιατί το τελευταίο επτάλεπτο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ανήκε στην Α.Ε.Λ., που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την υπεροχή της. Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου πρόσφερε ένα ανοιχτό παιχνίδι και στο 51’ από δώρο του Κωστούλα ο Μετίν με την ποδοσφαιρική του εμπειρία κάνει το 1-0 και αλλάζει τα δεδομένα του αγώνα. Παράλληλα, η Ξάνθη χάνει με τραυματισμό τον καλύτερό της παίκτη, τον Μαρσελίνιο, ενώ στο 61’ ακυρώνεται κανονικό γκολ του Ντε Νίγκρις (υποδείχθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από το βοηθό Σωτηρόπουλο) που θα έδινε την ευκαιρία στη λαρισινή ομάδα να «καθαρίσει» το παιχνίδι, αλλά το άγχος, παρότι η Α.Ε.Λ. είχε το «πάνω χέρι» στον αγώνα, ήταν φανερό και ο Ουζουνίδης θέλοντας να διαφυλάξει την πολύτιμη νίκη έβγαλε και το μοναδικό επιθετικό, τον Ντε Νίγκρις και έβαλε τον Ιγγλέσιας. Η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα και άσκησε πίεση, αλλά με εξαίρεση μία κεφαλιά του Βάλλα στο 70’ ουδέποτε απειλήθηκε η εστία του Μάλαρτζ παρά τα βαριά πόδια που είχαν οι παίκτες της λαρισινής ομάδας που έψαχναν διακαώς την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.
Και κει που πίεζε η Ξάνθη, ο Ουζουνίδης «φρέσκαρε» την ομάδα και δύο παίκτες που μπήκαν
αλλαγή, ο Κάσας και ο Αμπουχατζίρα, ήταν οι πρωταγωνιστές του δεύτερου τέρματος που πέτυχε ο Ισραηλινός δίνοντας τέλος στο άγχος και φέρνοντας μετά από οκτώ μήνες χαμόγελα στο Αλκαζάρ. Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα..








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων