2015-16 : 30η : Τρίκαλα - ΑΕΛ 3-0

30η αγωνιστική : Τρίκαλα - ΑΕΛ 3-0 

Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Scorers : 20' Ριζογιάννης, 68', 77' Κουσκουνάς 

Αποβολή : 41' Ρέντζας (2η κίτρινη)

Τρίκαλα (Ψιμουλάκης):Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (81'Χαροντάκης), Παπαπαναγιώτου, Ζώνας, Ριζογιάννης, Μουμίν, Σερτζίνιο, Ναβάρο (86'Δουκάκης), Στεφάνοβιτς, Κουσκουνάς (81΄Βρούτσινα).

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης (66'Κοντοχρήστος), Κομεσίδης, Βέρτζος, Μπανούσης, Ναγιάρ (53'Μαρουκάκης), Κουτσιανικούλης, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης (46'Ζέρης), Μπόγιοβιτς.

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Θεοδώρου (Πιερίας), Τίκας (Καρδίτσας)
4ος: Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων
Εισιτήρια: 7.284

Για τη νίκη που θα της εξασφάλιζε μαθηματικά την άνοδο ταξίδεψε στα Τρίκαλα η ΑΕΛ, ωστόσο έφυγε με κάτω τα χέρια.Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν χειρότερη από ποτέ, έκανε μόνο μία ευκαιρία για γκολ, έμεινε από νωρίς με 10 παίκτες και γνώρισε τη συντριβή από τον πολύ καλό ΑΟ Τρίκαλα με 3-0.
 

Μεγάλη νικήτρια του θεσσαλικού ντέρμπι της 30ής εμβόλιμης αγωνιστικής της Football League ήταν η ομάδα των Τρικάλων. Οι ποδοσφαιριστές του Σταύρου Ψιμουλάκη έριξαν στο καναβάτσο την ΑΕΛ, την οποία συνέτριψε 3-0 (20' Ριζογιάννης, 68', 77' Κουσκουνάς), έχοντας και τρία δοκάρια. Δύο γκολ σημείωσε ο Νίκος Κουσκουνάς, που έφτασε τα 18 στην κατηγορία.Με την θεαματική αυτή επικράτηση ο ΑΟΤ ψαλίδισε τη διαφορά του από τις δύο πρώτες θέσεις στους επτά βαθμούς, ενώ αν σκεφτεί κανείς ότι από τον Απόλλωνα Σμύρνης είναι να αφαιρεθούν έξι βαθμοί, οι Θεσσαλοί είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την 3η θέση, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε άνοδο.Το 3-0 αποτελεί την πιο βαριά εφετινή ήττα της ΑΕΛ στη Football League, ενώ είναι το πρώτο παιχνίδι κατά τη θητεία του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο που η ομάδα δέχεται γκολ. Οι "βυσσινί" δεν κατάφεραν να μπουν σε κανένα σημείο του αγώνα στο κλίμα του ντέρμπι και αποδιοργανώθηκαν εντελέως με την αποβολή του Ρέντζα στο 42' (δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ναβάρο). Μόλις στο 14' ο Στεφάνοβιτς έπειτα από... σόλο ενέργεια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ξενοδόχοφ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 18', όταν γέμισμα του Ροβίθη ο Μπόγιοβιτς έκανε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.Τα Τρίκαλα συνέχισαν να πιέζουν την ΑΕΛ και η υπεροχή τους απέδωσε καρπούς στο 20'. Από βαθιά μπαλιά που δέχτηκε ο Ριζογιάννης, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ξενοδόχοφ (1-0). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους "κυανέρυθρους" να έχουν διπλάσιες τελικές (6-3), αλλά και κατοχή 60% - 40%. Ο Σάκης Τσιώλης δεν θέλησε να πετάξει λευκή πετσέτα και με την έναρξη του δεύτερου μέρους προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στον αγώνα τον Μαρουκάκη.Υπήρχαν ωστόσο κενά στα μετόπισθεν και η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 49' από τον Κουσκουνά, ο οποίος αστόχησε από κοντινή προβολή. Στο 63' ο Στεφάνοβιτς είχε και δεύτερο δοκάρι, αλλά πέντε λεπτά μετά ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΤ και της Football League έκανε σε ένα ακόμα ματς τη δουλειά του. Ο Μουμίν τροφοδότησε τον Κουσκουνά και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Ξενοδόχοφ (2-0). Ο κεφάτος Στεφάνοβιτς στο 77' έδωσε στον Κουσκουνά, ο οποίος με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0, που έμεινε μέχρι τέλους. Στο 90' θα μπορούσε να γίνει το 4-0, αλλά ο νεοεισελθών Δουκάκης σημάδεψε το δοκάρι.
 
Η βαθμολογία της 30ης αγωνιστικής
1. ΑΕΛ 66, 2. Κέρκυρα 66, 3. Απόλλων Σμύρνης 60, 4. Τρίκαλα 59, 5. Λαμία 48




Ο αγώνας επισκιάστηκε από επεισόδια που σημείωσαν κάποιοι οπαδοί της ΑΕΛ. Ενώ αρχικά δημιούργησαν φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο καθώς τα συνθήματά τους ακούγονταν πιο πολύ από αυτά της ομάδας των Τρικάλων, μετά το 2ο γκολ κάποιοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ και για πολλή ώρα προσπαθούσαν να πλησιάσουν τους Τρικαλινούς στη γειτονική εξέδρα. Oι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ένα δακρυγόνο.
Στο τέλος μάλιστα έβαλαν φωτιά έξω από το γήπεδο.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων