2009-10 : 28η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1

28η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1 

28 Μαρτίου 2010 

Scorers: 16' Κουζέν, 90' + 3' Πούρι - 83' Κοντρέρας

Αποβολή: 90' Κατσιαρός (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84' Ραντοσάβλιεβιτς), Βελάσκο (40' Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Πούρι).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75' Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60' Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ (60' Μουν)

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαϊας)
Επόπτες: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)
4ος: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2.533

Με δραματικό τρόπο, αλλά απ’ αυτούς που πολύ δύσκολα θα ξεχαστούν απ’ όσους βρέθηκαν την Κυριακή στο «Αλκαζάρ», η ΑΕΛ κρατά στα δικά της χέρια πλέον την υπόθεση παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Οι «βυσσινί» επικράτησαν του ΠΑΟΚ με 2-1 χάρη σε τέρμα του Σάντορ Πούρι στην τελευταία φάση, γκολ που γιορτάστηκε σαν αυτό που είχε πετύχει ο Αντσουέ στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Επεισόδια πριν την έναρξη του ματς, το οποίο άργησε σχεδόν 5 λεπτά να ξεκινήσει μια και χρειάστηκε αρχικά να «κατέβει» πανό με υβριστικό περιεχόμενο που είχαν κρεμάσει οι φίλαθλοι των γηπεδούχων.
Πιο αποφασισμένη η γηπεδούχος ομάδα -που άλλωστε «καιγόταν» για τους βαθμούς-, ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε. Ηταν το 16ο λεπτό, όταν ο Τουμέρ Μετίν έπιασε ένα «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή, ο Χαλκιάς δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα και ο Κουζέν που καιροφυλακτούσε δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο 36΄ ο Βιέρα εξουδετέρωσε το ωραίο φάουλ του Λίνο, ενώ στο 44΄ το γυριστό σουτ του Βιεϊρίνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ.
Η Λάρισα έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 54΄, όταν ο Χαλκιάς απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ρομέου, αλλά και στο 72΄, όταν η κεφαλιά του Κουζέν από καλή θέση δεν βρήκε το στόχο. Οι φιλοξενούμενοι, με την «επιστράτευση» του Μουσλίμοβιτς δίπλα στον Εντίνιο (ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Κουτσιανικούλη), προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, είχαν δοκάρι στο 80΄ σε σουτ του Ιβιτς και έφτασαν στην ισοφάριση στο 83΄, όταν ο Βιτόλο εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Κοντρέρας με κεφαλιά νίκησε τον Βιέρα.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, στο 93΄ (ένα λεπτό μετά την αποβολή του Κατσιαρού) ο Πούρι σε μία αντεπίθεση εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών του ΠΑΟΚ και πλάσαρε τον Χαλκιά, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.


Δηλώσεις 

Γιάννης Παπακώστας
"Τεράστιας σημασίας νίκη. Θέλαμε το αποτέλεσμα, το δείξαμε. Αγχωμένοι μεν, παθιασμένοι δε και στον τελευταίο λεπτό πήραμε μία πολύτιμη νίκη για τη δύσκολη συνέχεια. Η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά έκανε μια από τις πρώτες φάσεις της, γκολ πάλεψε όλο το πρώτο ημίχρονο. Παρότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες, απειληθήκαμε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 43ο λεπτό. Στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ και φυσιολογικά πίεσε για να μπει ξανά στο παιχνίδι. Εμείς, όμως, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την αναγκαστική αλλαγή του Βελάσκο από το πρώτο ημίχρονο, αλλά και του Μπλάζεκ. Μάλιστα ο τελευταίος παραπονιόταν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, αλλά παρόλα αυτά έσφιξε τα δόντια όσο μπορούσε γιατί είχε μεγάλη θέληση να παίξει και να βοηθήσει. Το ίδιο και ο Βελάσκο. Του Μπλάζεκ ήταν μια σημαντική απουσία λόγω της ταχύτητας και της ικανότητας του στο ανοιχτό παιχνίδι. Όμως όλοι όσοι κλήθηκαν να αγωνιστούν έκαναν τα πάντα για να κερδίσουμε. Σαφώς και ο ΠΑΟΚ έχει ποιοτικούς παίκτες και όσοι μπήκαν αλλαγή ήταν ισάξιοι αν όχι καλύτεροι αυτών που αντικατέστησαν. Εμείς προσπαθήσαμε να μειώσουμε τον κίνδυνο και σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την κατοχή, αλλά εμείς κάναμε τις τρεις ευκαιρίες. Το ξαναλέω. Αγχωμένοι, αλλά παθιασμένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο, διότι παίξαμε μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό. Πρέπει να συνεχίσουμε τις δουλειά αυτές τις δύο εβδομάδες για το επόμενο ματς ώστε να οριστικοποιήσουμε την παραμονή μας".










Η ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο Αλκαζάρ κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΟΡΘΙΟΙΚουζέν, Βελάσκο, Μελίσσης, Νταμπίζας, Βιέρα, Κατσιαρός.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Μετίν, Κυριακίδης, Βενετίδης, Ρομέου, Μπλάζεκ.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων