2016-17 : 27η : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-4

27η αγωνιστική : ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-4 

5 Απριλίου 2017 

Scorers: 34' Ναζλίδης - 17', 30', 91 Μανιάς, 28' (πέν.) Μάσσα

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Κόντορ, Άντονι, Φάρκας, Μασαλέσα (81' Ευμορφίδης), Αγκάνοβιτς (75'  Καπός), Ντέλετιτς, Βαρέλα (54' Αναστασόπουλος), Ναζλίδης, Αβραάμ.
 
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς,  Ιγκλέσιας, Μάσα (90+2'Κώτσιρας), Ιωαννίδης (66'Χαμντανί), Μανιάς, Φαρίνια (81' Κυριακόπουλος).

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Επόπτες: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Παρασίου (Ημαθίας)
4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 1.266

Μαγική εικόνα, στρεβλός αντικατοπτρισμός, εξωπραγματική κατάληξη; Όποιον χαρακτηρισμό κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, δεν θα μπορέσει να αποτυπώσει με σαφήνεια το τραγικό για την ΑΕΛ απογευματινό της 5ης Απριλίου.
Σε έναν αγώνα που κρίνονταν σε μεγάλο ποσοστό η υπόθεση της οριστικής αποφυγής του υποβιβασμού, οι "βυσσινί" δεν ήταν ακριβείς στο ραντεβού τους με τη μεγάλη πρόκληση, πέφτοντας μάλιστα θύματα μιας ποδοσφαιρικής δυσαρμονίας που σπάνια συναντάται.
Με την έναρξη της αναμέτρησης και νέο τεχνικό τον κ. Αντρέα Πάους, οι παίκτες της ΑΕΛ ανέλαβαν την απόλυτη πρωτοβουλία και στην κυριολεξία έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Κι ενώ όλοι θεωρούσαν την επίτευξη του πρώτου λαρισινού τέρματος θέμα χρόνου, ήρθε η φάση του 16ου λεπτού, όπου ο Αστέρας στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή της ΑΕΛ, ευτύχησε να προηγηθεί με κεφαλιά του Μανιά. Και δεν έφτανε μόνον αυτό, δέκα λεπτά αργότερα ο διαιτητής Θάνος καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Ρέντζα, με αποτέλεσμα ο Μάσα να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
 Στο 30' ο εφιάλτης άρχισε να γιγαντώνεται, καθώς ο Μανιάς εκμεταλλευόμενος ασταθή απόκρουση του Ξενοδόχοβ έγραψε το 0-3, για να μειώσει η ΑΕΛ τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Ναζλίδη. Η μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς, χάθηκε για την λαρισινή ομάδα στο 38', όταν ο γκολκίπερ Ντοναρούμα με βίαιο χτύπημα ανέτρεψε τον Αβραάμ, όμως ο Ναζλίδης που ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, δεν κατάφερε να διευρύνει το μέχρι τότε απόλυτο σερί του.
 Η επανάληψη δυστυχώς δεν άλλαξε τα δεδομένα, η πίεση κατέβαλε τους γηπεδούχους και ο διασυρμός ολοκληρώθηκε στην εκπνοή του αγώνα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μανιά (1-4). Ένα πέναλτι που καταλογίστηκε με αυστηρότητα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος "κιτρίνισε" τον Μασαλέσα και τους Ντοναρούμα, Καλτσά και Μάσα.



Οι παίκτες της ΑΕΛ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια εις ένδειξη πένθους, της μητέρας, του Αντνάν Αγκάνοβιτς, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών. Λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του πρωταθλήματος, ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης που διεξήχθη στο AEL FC Arena, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της μητέρας του Αντνάν Αγκάνοβιτς, ενώ ο Κροάτης μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για 75 λεπτά και χειροκροτήθηκε την στιγμή της αλλαγής του. Ο Αντνάν Αγκάνοβιτς ζήτησε να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον Αστέρας Τρίπολης και στη συνέχεια να αναχώρησε για την πατρίδα του, προκειμένου να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων