2015-16 : 22η : ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 1-0

22η αγωνιστική : ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης 1-0 

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Scorer : 73' (πέν.) Μπόγιοβιτς

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (64'Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο, Πάτο (46'Βαρέλα), Μαρουκάκης, Μπόγιοβιτς (86'Λαμπρόπουλος).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές):Αποστολίδης, Δεληζήσης, Πάνος, Κύργιας, Ψιάνος, Φατιόν, Στεργίδης (52'Φαρινόλα), Σουνάς (81'Μπουντόπουλος), Κονέ, Βάντερσον, Τζιώρας (65'Καμαρά).

Διαιτητής: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Σίπκας (Σάμου), Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής)
4ος: Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής)

Γήπεδο: AEL FC ARENA
Εισιτήρια: 11.623

Παρουσία 12.000 και πλέον φιλάθλων της, η ΑΕΛ  υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πρώτη του εκτός έδρας ήττα, ενώ ταυτόχρονα πήρε το πάνω χέρι στον κυνήγι της ανόδου έναντι του αντιπάλου της.

Tο μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Μίλαν Μπόγιοβιτς, αφού πρηγουμένως οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν για ένα τρίλεπτο περίπου να αμφισβητήσουν την ορθότητα της διαιτητικής απόφασης για καθαρά βέβαια επικοινωνιακούς λόγους.

Μάλιστα μετά την παραβίαση της εστίας τους, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εκμαιεύσουν την εσχάτη των ποινών, χωρίς βέβαια να κερδίσουν κάτι ουσιαστικό, καθώς η διαιτησία του συγκεκριμένου ντέρμπι άγγιξε το άριστα.

Ο Σάκης Τσιώλης στο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία των "βυσσινί", κατάφερε να εμφυσήσει στους παίκτες του τον αέρα του νικητή, ενώ ταυτόχρονα έγιναν δέκτες της κρισιμότητας του αγώνα καθώς και της αγωνιστικής τακτικής που θα τους χάριζε το -ουσιαστικά- τετράποντο.

Συνεπικουρούμενοι λοιπόν από τις απίστευτες εκδηλώσεις των χιλιάδων πιστών οπαδών τους έφτασαν στη νίκη, βάζοντας ένα ακόμη ακρογωνιαίο λίθο στο κυνήγι της ανόδου.

Η ομάδα της Ριζούπολης, ανεξάρτητα από την προκλητική στάση τεχνικών και παραγόντων της, ήταν ένας άξιος αντίπαλος, που όμως υποτάχθηκε δίκαια. Διέθετε καλούς χειριστές της μπάλας, όμως η ανωτερότητα της ΑΕΛ επιβραβεύτηκε από την δημιουργία περισσοτέρων φάσεων, αλλά και από την ευφυία του Σάκη Τσιώλη που με απρόσμενες κινήσεις τακτικής έφτασε στο ...ματ.

'Οσον αφορά στο αρχικό σχήμα, Νικολακάκης και Μονιάκης επανήλθαν δημιουργώντας μαζί με τους Ξενοδόχοβ, Γιοβάνοβιτς και Κομεσίδη την αμυντική γραμμή, Μπανούσης, Αναστασόπουλος και Ουρτάδο ήταν η τριάδα των μέσων, ενώ Πάτο, Μαρουκάκης και Μπόγιοβιτς σήκωσαν το βάρος των επιθετικών προσπαθειών.

Το παιχνίδι ευθύς εξαρχής απέκτησε τον αναμενόμενο αμφίρροπο χαρακτήρα του, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ενδιαφέρον και οι ...σκακιστικές κινήσεις των προπονητών. Δύο φορές ο Μπάμπης Τεννές ακολούθησε τον Σάκη Τσιώλη "απαντώντας" άμεσα στις αλλαγές του. Ξεκίνησε ο τεχνικός της ΑΕΛ με επιλογή ως πρώτη αλλαγή τον Βαρέλα στο 46', απάντησε ο κόουτς του Απόλλωνα με τον Φαρινόλα στο 51', στο 63' είχαμε την είσοδο του Κουτσιανικούλη που "απαντήθηκε" με τον Καμαρά δύο λεπτά αργότερα, ώσπου στο 71' ήρθε η πεντακάθαρη ανατροπή του Μπόγιοβιτς από τον Αποστολίδη και μετά από δύο λεπτά η εύστοχη εκτέλεση της εσχάτης των ποινών από τον Σέρβο φορ, ο οποίος επέδειξε καταπληκτική ψυχραιμία.

Από 'κει και πέρα τα πλάνα και των δύο ομάδων άλλαξαν, ασφαλώς επιστρατεύτηκε και η σκοπιμότητα, όμως οι φιλοξενούμενοι αδίκησαν τους εαυτούς τους απαιτώντας ένα κάλπικο πέναλτι και δημιουργώντας ένταση σε νεκρό σημείο του αγώνα, με πρωταγωνιστές παράγοντες του πάγκου τους.

Το τελικό σφύριγμα του Καστοριανού ρέφερι Φώτη Φωτιάδη, βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια και τους παίκτες της μαζί με τον νέο τους τεχνικό ηγέτη να αποθεώνονται από 12.000 παραληρούντες φιλάθλους τους.

'Αγγιξε το άριστα η διαιτησία του κ. Φωτιάδη, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν και οι υποδείξεις των βοηθών του κ.κ. Σίπκα (Σάμου) και Τζαφόλια (Αν. Αττικής).

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Μονιάκης, Μπανούσης, Ουρτάδο και Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα, Αποστολίδης, Κύργιας, Ψιάνος, Πάνος.








Ένταση δημιουργήθηκε στην συνέντευξη Τύπου όταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Σμύρνης, Μάνος Αποστολίδης έκανε δηλώσεις και ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Aντώνης Λεβεντογιάννης, που βρισκόταν στην αίθουσα Τύπου, προκαλούσε με τα λόγια του, τους ανθρώπους της ΑΕΛ. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, αποχώρησε ο παράγοντας του Απόλλωνα Σμύρνης από την αίθουσα και η συνέντευξη Τύπου συνεχίστηκε.

Ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ

1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους τουλάχιστον 12000 οπαδούς της οι οποίοι βοήθησαν τους παίκτες και τους προπονητές να πετύχουν αυτή τη μεγάλη νίκη και να επαναφέρουν την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Σε αυτό το γήπεδο με αυτό τον κόσμο η ΑΕΛ δεν παίζει με 14 παίκτες σε κάθε αγώνα αλλά με 20. Συγχαρητήρια όχι μόνο για τη φωνή τους αλλά και για τη συμπεριφορά τους.
Συγχαρητήρια γιατί δεν αντέδρασαν στις αλήτικες και αδικαιολόγητες προκλήσεις του γνωστού στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο Λεβεντογιάννη και του γνωστού από τη δράση του στην Ηλιούπολη, μαζί με τον Τσακογιάννη, Βελέντζα.
Συγχαρητήρια γιατί δεν αντέδρασαν στις προκλήσεις του προπονητή με το βαμμένο μαλλί που έκανε καριέρα με την "παράγκα"και μόνο σε ομάδες της "παράγκας".
2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρακαλεί τους οπαδούς, τους οποίους εξύβρισαν οι Λεβεντογιάννης-Βελέντζας και αυτούς στους οποίους έδειξε τα γεννητικά του όργανα ο Λεβεντογιάννης, να προσέλθουν στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ και να δώσουν τα στοιχεία τους ώστε το νομικό μας τμήμα να συντάξει μήνυση για τη διάπραξη αδικημάτων, τόσο του κοινού ποινικού δικαίου όσο και του νέου αθλητικού νόμου με τα ιδιώνυμα αδικήματα, γιατί αυτό αποτελεί απαίτηση των οπαδών μας αλλά και των εισαγγελικών αρχών της Λαρίσης.
3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα συντάξει καταγγελία την οποία θα καταθέσει τόσο στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ, για τα αδικήματα που διέπραξε ο Λεβεντογιάννης αφού κατέχει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Απόλλωνα, όσο και στους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κ. Σιμιτζόγλου και κ. Μπαξεβάνη αλλά και στον πρόεδρο της ΔΕΑΔ, γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, Νίκο Δαμασκόπουλο.
Ειδικά ο Λεβεντογιάννης που κατέχει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Απόλλωνα, άγνωστο πως, αφού είναι γνωστή η δράση του και οι συμπεριφορές από την εποχή του ΠΑΟ Ρουφ, που δίπλα από τον πάγκο εκτόξευαν και κάρφωναν τις φωτοβολίδες στην κοιλιά αντιπάλων ποδοσφαιριστών, με τελευταίο θύμα τον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Πάνο όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή, θα πρέπει να απολογηθεί και να τιμωρηθεί διότι απαγορεύεται ρητώς ο πρόεδρος να κάθεται στον πάγκο. Αυτός όχι μόνο παραμένει στον πάγκο αλλά προκαλεί συνεχώς επεισόδια και γίνεται ανεκτός από τους παρατηρητές που ορίζει η Football League.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων