Κύπελλο 2018 : Προημιτελική φάση : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

2ος αγώνας : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2

7 Φεβρουαρίου 2018

Scorers: 11' Κριζμάν, 99' Μασούρας, 108' (πεν.) Φατιόν - 22', 82' Κόντε

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65' Γκόλιας), Ναζλίδης (73' Λεοζίνιο), Κρίζμαν (111' Περόνε)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70' Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης (89' Γιάκος), Κόντε, Μπετρά (59΄Σολτάνι).

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Αλέξανδρος Γρεβένης (Χαλκιδικής)
4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: AEL FC arena

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν από νωρίς τις προθέσεις τους. Πίεση ψηλά και πρεσάρισμα στην πρώτη μπάλα των γηπεδούχων. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν έξω από τα καρέ των «βυσσινί» (χωρίς κάποια ουσιαστική φάση), αλλά εκείνοι ήταν που άνοιξαν το σκορ. Οταν στο 11' ο Μπέριος έκανε «τσαφ» σε εκτέλεση φάουλ του Γουάλας, η μπάλα έφτασε στον Γιοβάνοβιτς που έκανε την παράλληλη και ο Κριζμάν από κοντά την έστειλε στα δίχτυα του Περιστερίδη. Αυτή η εξέλιξη έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Ηλία Φυντάνη, που άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Αλλά στο 22' ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ (ο Μπόζοβιτς έκανε κακό υπολογισμό στην πορεία της μπάλας) ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον όλα άρχισαν να κρέμονται σε μία κλωστή.
Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα «κόπηκε» και οι 2 ομάδες άρχισαν να ρίχνουν βάρος στην ανασταλτική τους λειτουργία. Αλλωστε ήταν νωρίς και δεν υπήρχε λόγος το παιχνίδι να γίνει... ροντέο από τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παρόλα αυτά όμως, στο 43' ο Μανθάτης «άγγιξε» το γκολ, που αν πετύχαινε θα έφερνε το ζευγάρι στα... ίσα.
Στο δεύτερο μισό η ΑΕΛ έδειξε διάθεση να παίξει με το ρολόι και οπισθοχώρησε (μετά το 65' έπαιζε με τριάδα στα στόπερ). Και το «πλήρωσε». Από την αρχή ο ΠΑΣ έγινε το «αφεντικό» και μετά την είσοδο του Σολτάνι, κυριάρχησε. Στο 56' απείλησε με τον Κόντε, στο 64' άγγιξε το γκολ με τον Μανθάτη και τελικά, στο 82' το βρήκε με νέα (ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ) εκτέλεση φάουλ του Ισπανού. Ο οποίος στο 89' παραλίγο να κάνει χατ τρικ και να μην στείλει το ζευγάρι στην παράταση. Σε αυτό το διάστημα οι «βυσσινί» είχαν μόλις 1 τελική με τον Γουάλας και είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.
Ετσι φτάσαμε στην παράταση. Οπου οι «βυσσινί» επέστρεψαν στην... κανονικότητα. Αλλαξαν τη διάταξή τους σε τετράδα και αμέσως φάνηκε η αλλαγή. Ισορρόπησαν και στο 99' ο Μασούρας (από μπακ και μπακ-χαφ, πέρασε στην παράταση χαφ), με πλασέ (φέρει ευθύνη ο Περιστερίδης), ισοφάρισε. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου αγώνα, έφερε ξανά την ΑΕΛ σε τροχιά πρόκρισης και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να... αδειάζουν ψυχολογικά. Αυτό φάνηκε στο 107', όταν ο Λεοζίνιο βρήκε ωραία τον Κριζμάν, εκείνος μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή, ο Μιχαήλ τον ανέτρεψε και λίγο αργότερα ο Φατιόν ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Έτσι οι «βυσσινί» πήραν την πρόκριση με 2 νίκες.

 




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων