2016-17 : 12η : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 1-1

12η αγωνιστική : Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 1-1 

26 Νοεμβρίου 2016 

Scorers: 18' (πέν.) Ιωαννίδης - 77' (πέν.) Ναζλιδης

Αποβολή: 17' Γιοβάνοβιτς (κόκκινη)

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (81' Στανισάβλιεβιτς), Τσιλιανίδης (62' Μάσα), Καλτσάς, Φερνάντες (69' Ιγκλέσιας), Ιωαννίδης.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης, Ρέντζας (65’ Καπός), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Αναστασόπουλος, Αντονι, Αβραάμ (31’ Ντέλετιτς),Ναβάρο,  Ναζλίδης, Μαρουκάκης (46’ Ντοντό). 

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας (Δράμας) 
Επόπτες: Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου) 
4ος: Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας)

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Εισιτήρια: 1.322

Oι δύο ομάδες ξεκίνησαν με παρόμοια διάταξη, με 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Ντοναρούμα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ιγκόρ, Χαμντανί, Μπέρτο, Γιαννούλη στην άμυνα, τους Δημούτσο, Τσουκαλά στον άξονα, τον Τσιλιανίδη σε ρόλο «οργανωτή», τους Καλτσά, Νίκο Φερνάντες στα άκρα και τον Ιωαννίδη προωθημένο επιθετικό.  
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον  Ξενοδόχοφ πορτιέρο, τους Μονιάκη. Ρέντζα, Γιοβάνοβιτς, Φάρκα στην άμυνα, τους Αναστασόπουλο, Αντονι στον άξονα και τους Αβραάμ,Ναβάρο,  Ναζλίδη πίσω από τον Μαρουκάκη. Ετσι για πρώτη φορά ξεκίνησαν μαζί οι Ναζλίδης, Μαρουκάκης, αλλά όχι σε «κλασικό» 4-4-2, αλλά με τον πρώτο ένα κλικ πίσω από τον δεύτερο. 
Το ματς ξεκίνησε με εμφανή στόχο των Αρκάδων να «φορτώσουν» τον άξονά τους. Το «δίδυμο» των Τσουκαλά, Δημούτσο είχε ήδη τρεις τελικές στα πρώτα λεπτά, ενώ και ο Τσιλιανίδης έπαιρνε πρωτοβουλίες. Η ΑΕΛ όμως έδειχνε επικίνδυνη στην κόντρα και το ματς έδειχνε ντερμπάκι. Στο 15’ όμως άλλαξαν όλα. Ο Ιωαννίδης τότε προσπάθησε να μπει ανάμεσα στους Γιοβάνοβιτς, Μονιάκη, ο δεύτερος φαίνεται να τον ανατρέπει – υπάρχει επαφή – και ο ρέφερι Κύζας καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Σε μεγάλο βαθμό σωστή. Μετά όμως αποβάλει τον Γιοβάνοβιτς. Ο οποίος και δεν είναι εκείνος που κάνει την παράβαση, ενώ και η φάση δεν «σηκώνει» κόκκινη. Πρόθεση από μέρους των παικτών της Λάρισας δεν υπάρχει – ο κανονισμός για την «τριπλή τιμωρία» έχει αλλάξει από το καλοκαίρι άρα δεν  «υφίσταται» το «προφανή θέση για γκολ» - και το μαρκάρισμα του Μονιάκη σε καμία περίπτωση δεν δείχνει πρόθεση, Αρα ο Κύζας ξέχωρα ότι «έχασε» τον παίκτη που έκανε το πέναλτι, έδωσε και μία λανθασμένη κόκκινη.
Λίγο αργότερα ο Ντοναρούμα έκανε μία εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Ναζλίδη κα μετά το 25’ οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως. Εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, πίεσαν, είχαν δοκάρι με τον Δημούτσο, αρκετές φάσεις και το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου τους βρήκε με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 70%. 
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και ο Αστέρας μπήκε ξανά πολύ δυνατά. Ομως ο Ξενοδόχοφ ήταν σε καλή ημέρα, ενώ οι Αρκάδες δεν εκμεταλλεύτηκαν τις στημένες μπάλες που  κέρδισαν. Μάλιστα στο 54’ και για μερικά λεπτά, είχαν έξι σερί κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Την ίδια στιγμή η βροχή δυνάμωνε και ο αγωνιστικός χώρος γίνονταν όλο και πιο «βαρύς».  
Ετσι ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, στον Αστέρα έδειξαν να… επαναπαύονται και περίπου στο 70’ έγινε η κίνηση-ματ. Μέχρι τότε ο Τσιώλης είχε ανακατέψει πολύ την τράπουλα. Τίποτα όμως δεν του έβγαινε. Κάπου εκεί όμως πέρασε τον Ντοντό στην κορυφή της επίθεσης και τον Ναζλίδη πίσω του, σε ένα τρόπο τινά 4-4-1, αλλά με τον τελευταίο να έχει ελεύθερο ρόλο. Με αυτή την εσωτερική αλλαγή, το παιχνίδι γύρισε… τούμπα.  Οι γηπεδούχοι σταμάτησαν να απειλούν, δέχθηκαν φάσεις, ισοφαρίστηκαν και μόνο μετά το 1-1 και με την είσοδο του Στανισάβλιεβιτς έγιναν και πάλι επιθετικοί (είχαν μεταξύ άλλων και δεύτερο δοκάρι). Αλλά το… τρένο τους είχε προσπεράσει.  






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων