2009-10 : 30η : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2

30η αγωνιστική : ΑΕΛ - Λεβαδειακός 1-2 

18 Απριλίου 2010 

Scorers: 58' Κυριακίδης - 22' Σερτζίνιο, 85' Αγκάλι

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Σωτηρίου, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μετίν, Σίμιτς (79’ Πούρι), Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος (76’ Τουάμα), Σιατραβάνης (46’ Κουζέν), Αμπουχατζίρα. 

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Βαγέχο, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Ταραλίδης (76’ Σόλα), Ζερζίνιο, Μπεγκόνια, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι (84’ Βασιλείου), Αγκάλι (85’ Αλεξίου).

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης) 
Επόπτες: Δημήτρης Σαραϊδάρης (Θεσ/νίκης), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - εισπράξεις: 2.770 - 19.800 €

Βέβαια η ΑΕΛ μπορεί να κερδίζει την αγάπη των Λαρισαίων έχασε όμως τον χθεσινό αγώνα, τερμάτισε στην 8η θέση και παράλληλα έχασε και 301.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται ως πριμ 250.000 ευρώ για την κατάκτηση της καλύτερης θέσης επαρχιακής ομάδας και 51.000 ευρώ για το «τρίποντο» της νίκης. Η ουσία είναι ότι ο κόσμος αισθάνθηκε μια λύπη για την ήττα της ΑΕΛ από τον Λεβαδειακό αλλά μάλλον μεγαλύτερη ήταν η λύπη του από τη... σωτηρία της Ξάνθης αν αντιληφθούμε με πόση θέρμη έγινε δεκτός ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης από Λαρισαίους, αλλά και κάποια συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου της Ξάνθης (η ομάδα της Λιβαδειάς πέτυχε νίκη χωρίς αντίκρισμα). Πάντως ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κωστής Πηλαδάκης γύρισε και είπε μετά το τέλος του αγώνα ότι ακόμα και με τους νέους που παίξαμε θέλαμε να κερδίσουμε και στεναχωρεθήκαμε. Αγωνιστικά η ΑΕΛ είχε χθες λίγες ελπίδες να κερδίσει, μπορεί να είχε πάθος αλλά ήταν μια ομάδα ασύνδετη με πολλούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα αλλά σίγουρα το γεγονός ότι αποφάσισε να αρχίσει τις δοκιμές για τη νέα χρονιά από νωρίς δείχνει ότι η επόμενη σεζόν έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σχεδιάζεται νωρίς και θέλει η διοίκηση να τη συνδυάσει με μια δυνατή ομάδα στο γήπεδο που κατασκευάζει. Το μεγάλο κέρδος της ομάδας ήταν ο 23χρονος τερματοφύλακας Δημήτρης Σωτηρίου, που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, ο Κολοβέτσιος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» (δεν ήταν κακό σε μια άμυνα που δεν ήταν στα καλύτερά της χθες) ενώ Σίμιτς και Αμπουχατζίρα θέλουν χρόνο για να φθάσουν στο επίπεδο της αξίας τους. Πάντως ότι πήραν επίσημο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είχε περισσότερο πάθος απόρροια του βαθμολογικού ενδιαφέροντος είναι κέρδος. Τελικά η ΑΕΛ φέτος τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μετά από μια δύσκολη χρονιά παρέμεινε στην κατηγορία και αυτός ο στόχος μπορεί να μην αρμόζει στην ιστορία της ομάδας αλλά πάντα υπάρχουν και απρόβλεπτες δυσκολίες... Τέλος καλό, όλα καλά... 

Η ΑΕΛ παρά τις αλλαγές στη ενδεκάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι στο 6’ ο Κολοβέτσιος σημάδεψε το δοκάρι και στο 8’ ο Ααράμπ από κοντά αστόχησε. Οι δύο φάσεις αυτές φάνηκαν να αφυπνίζουν τους φιλοξενούμενους που πήραν τα ηνία του αγώνα και με ηγέτη τον Ταραλίδη και επιθετική αιχμή τον Μπάρκογλου άρχισαν να απειλούν την εστία του Σωτηρίου. Και στο 23’ μια εκπληκτική πάσα του Ταραλίδη στον Σερτζίνιο ο παίκτης του Λεβαδειακού κάνει το 0-1 ανεβάζει την ψυχολογία και απειλεί με ένα δεύτερο τέρμα. Αλλά μάλλον τα νέα από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να έφθασαν στους παίκτες του Φαράντου καθώς η Ξάνθη κέρδιζε με 2-0 τον Ηρακλή και οι «βυσσινί» άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους αλλά το ημίχρονο τελείωσε με …0-1. Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν η ίδια εικόνα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛ να κυριαρχεί και στο 57’ ο Κυριακίδης να ισοφαρίζει, για να δώσει άλλη τροπή στο παιχνίδι η ισοφάριση του Ηρακλή σε 2-2 με αντίπαλο την Ξάνθη. Τότε ο Φαράντος, τεχνικός του Λεβαδειακού έδωσε εντολή να βγει μπροστά η ομάδα του και πράγματι άρχισαν να απειλούν την εστία του Σωτηρίου. Και η πίεση ήταν ασφυκτική από τους φιλοξενούμενους και στο 84’ «καρποφόρησε» με τον Αγκάλι καθώς ο πάγκος του Λεβαδειακού δεν ειδοποίησε τους παίκτες που αγωνίζονταν ότι κέρδιζε η Ξάνθη με 4-2 τον Ηρακλή και ακόμα και με νίκη θα υποβιβάζονταν. Τελικά ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη, έχασε την κατηγορία αλλά η ΑΕΛ δεν έχασε την αγάπη των φιλάθλων που με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Καλόπουλου 1000 περίπου άτομα εισήλθαν στο γήπεδο και ήθελαν μια φανέλα των παικτών δείγμα της αγάπης που υπάρχει προς αυτή την ομάδα.


Δηλώσεις

Γιάννης Παπακώστας
«Όλη την εβδομάδα κι από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία η φιλοσοφία μας ήταν να μπουν νέα παιδιά και να πάρουν τη δυνατότητα της συμμετοχής. Έμεινα ευχαριστημένος πάρα πολύ και από τον Σωτηρίου και από τον Κολοβέτσιο, ο οποίος βγήκε λόγω τραυματισμού και από τον Σιατραβάνη, ο οποίος ήταν λίγο «κομπλαρισμένος», αλλά είναι σπουδαίο ταλέντο για την ομάδα μας. Χτύπησαν την πόρτα πολύ δυνατά. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σιμιτς, που έκανε τεράστια προσπάθεια όλο το μήνα ενώ είχε και κάποιο χρόνο συμμετοχής με τον Πανιώνιο και ο Αμπουχατζίρα. Είναι παίκτης που τον είχα δει μόνο σε DVD, αλλά είναι σπουδαίος παίκτης για το μέλλον αυτής της ομάδας. Θα δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την αγωνιστικότητά τους σε όλο το διάστημα. Ήταν φυσιολογικό να μην είχαμε τον ίδιο ρυθμό, σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν μια ομάδα που προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι και πιστεύω ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Καθοριστική ήταν η φάση του Τουάμα στο 1-1. Τελειώνει μια δύσκολη χρονιά για την ΑΕΛ, όμως το συμπέρασμά μου είναι ότι αυτή τη ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες. Έχουμε ενάμιση μήνα όπου θα δώσουμε τέσσερα πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια για να βγάλουμε συμπεράσματα ασφαλή για το υλικό και για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ φέτος και για παιδιά από την ομάδα Νέων. Υπάρχει ένα διάστημα μέχρι τέλη Μαΐου για να βγάλουμε συμπεράσματα και να ξεκινήσει παράλληλα ο σχεδιασμός. Για επιλογές όσον φορά θέσεις, θα μιλήσουμε στην επόμενη συνέντευξη Τύπου. Υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά και το μέλλον είναι εδώ. Πιστεύω ότι η ΑΕΛ δεν θα παρουσιάσει ξανά είμαι σίγουρος, ποτέ τέτοια εικόνα. Θα μιλάμε για πιο υψηλούς στόχους, για άλλα πράγματα από εδώ και στο εξής. Θα κάνουμε πράγματα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τη διοίκηση και φυσικά και εμάς τους ίδιους. Ευχαριστώ τον κόσμο για μια ακόμη φορά. Ήρθαν σήμερα (σ.σ. χθες) στο γήπεδο λες και πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Αξίζει μια τεράστια προσπάθεια. Αυτή η ομάδα έχει σπουδαίο μέλλον, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις και όχι λόγια». 
-Για τα φιλικά; «Από Δευτέρα θα ξέρουμε σίγουρα. Να φιξαριστούν πρώτα. Το σίγουρο είναι ότι τον επόμενο 1,5 μήνα θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να βγάλουμε συμπεράσματα για νεαρούς παίκτες και για ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων». 
-Για τις ανανεώσεις; «Έχουμε ξεκινήσει αρχικές συζητήσεις και είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Σε ενάμιση μήνα θα γίνουν αυτά που είναι να γίνουν για να έχω πλήρη εικόνα από όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ θα προχωρήσουμε και σε κάποιες δοκιμές. Θα μιλήσουμε στο μέλλον και για στόχους, όσον αφορά θέσεις που ψάχνει η ομάδα για να ενισχυθεί, ώστε να παρουσιαστεί πάρα πολύ δυνατή στο επόμενο πρωτάθλημα. Αν οι στόχοι που είναι πρώτης επιλογής και δεχτούν νωρίς να ανανεώσουν τότε θα είναι το ιδανικό για εμάς. Του χρόνου θα εμφανιστεί μια διαφορετική ΑΕΛ». 
-Σας μένει πικρία για την ήττα; «Από τη μία φυσικά και την ήττα δεν τη θέλει κανένας Από την άλλη όμως όταν βλέπει ένα παίκτη όπως τον Σωτηρίου που του δίνεται η ευκαιρία και την αρπάζει, δείχνει «παρών» φυσικά και αυτόν τον παίκτη θα τον υπολογίζω. Όταν βλέπω επίσης ένα στόπερ σαν τον Κολοβέτσιο, επίσης χτυπάει την πόρτα. Ο Σιατραβάνης τον γνωρίζουμε όλοι, δεν έπρεπε να είναι τόσο τρακαρισμένος γιατί είχε συμμετοχές και έπρεπε να ήταν πιο έτοιμος. Επίσης έχω μείνει ευχαριστημένος από τον Σίμιτς και τον Αμπουχατζίρα, οι οποίοι είναι παίκτες που θα συμμετάσχουν δυνατά στη νέα προσπάθεια. Την ήττα δεν τη θέλει κανείς. Ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα πάμε γι’ άλλα. Ενάμιση μήνα δουλεύουμε πολύ σκληρά, βγάζουμε άποψη για όλους και μετά αποφασίζουμε. Μας δίνεται το περιθώριο, όλο αυτό το διάστημα».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων