2009-10 : 13η : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0

13η αγωνιστική : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0 

5 Δεκεμβρίου 2009 

Scorer: 3' (πέν.) Ιβιτς

Αποβολές: 90' Μουσλίμοβιτς (2η κίτρινη) - 54' Κάσας (Κόκκινη)

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Φωτάκης (66' Παπάζογλου), Ίβιτς, Βιεϊρίνια (90' Σαβίνι), Κουτσιανικούλης (82' Μουν), Μουσλίμοβιτς

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός, Κυριακίδης (64' Μετίν), Ιγκλέσιας, Τουάμα (77' Βενετίδης), Γιαννακόπουλος (63' Ρομέου), Αμπουχατζίρα, Κάσας.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης (Αθηνών)
Επόπτες: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Γήπεδο: Τούμπα
Εισιτήρια: 16.539

Με τον Ίβιτς να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ, συμπλήρωσε έξι νίκες στις 8 τελευταίες αγωνιστικές και διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Η φάση που έκρινε το ματς σημειώθηκε μόλις στο 4', με τον Βιερίνια να "κερδίζει" το πέναλτι από τον Μάλαρτζ (ο τηλεοπτικός φακός έδειξε πως ο Πολωνός γκολκίπερ δεν τον ανέτρεψε), ενώ το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις και θέαμα, απογοητεύοντας τον πολύ κόσμο που συνέρρευσε για μία ακόμα φορά σε εντός έδρας ματς της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Στο 55' οι "βυσσινί" έμειναν με 10 παίκτες, με τον διαιτητή Παπασταμάτη να εξαντλείει την αυστηρότητά του και να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κάσας για φάουλ εκτός φάσης στον Χαλκιά, ενώ στο 90' την άγουσα για τα αποδυτήρια είδε και ο Μουσλίμοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά την όχι και τόσο καλή απόδοση, οι Θεσσαλονικείς πήραν ένα πολύτιμο "τρίποντο" (έκτη εντός έδρας νίκη σε 7 ματς) και εξακολουθούν να έχουν αέρα από τους διώκτες τους για την 3η θέση, ενώ στον αντίποδα η ΑΕΛ έχει στο ενεργητικό της ότι δεν παράτησε το παιχνίδι αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, και στα μείον της ότι έχει μόλις 1 νίκη σε 7 ματς μακριά από το "Αλκαζάρ".


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
Μόλις πέντε λεπτά κάθισε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ 1-0, ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς δεν είχε όρεξη να κάνει δηλώσεις, εκνευρισμένος από τη διαιτησία του κ. Παπασταμάτη, που ευνόησε τους γηπεδούχους με πιο χαρακτηριστική απόφαση τον καταλογισμό ενός πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ (ανατροπή του Βιερίνια από τον Μάλαρτζ, ευστόχησε στη συνέχεια ο Ίβιτς) έχοντας όμως προηγηθεί επιθετικό φάουλ του παίκτη που κέρδισε το πέναλτι στον Μπουκουβάλα.
Ο Ουζουνίδης αφού ηρέμησε για καμιά ώρα στο λεωφορείο της ομάδας, είχε όρεξη να πει περισσότερα στη στάση που έκανε η αποστολή για φαγητό στο «Olympus Plaza» στο οποίο συνέφαγε μαζί με τον γενικό διευθυντή διοίκησης Γιάννη Τζήμα (μάλιστα η αποστολή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το φαγητό αφού αναγκάστηκε να φύγει γρήγορα μια και ειδοποιήθηκε ότι εκεί θα σταματούσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού επιστρέφοντας από την Ξάνθη μετά τον αγώνα που έδωσε στην ακριτική πόλη η ομάδα τους).
Ρωτήσαμε τον Ουζουνίδη πού οφείλεται η αγωνιστική άνοδος της ομάδας και η απάντηση αφοπλιστική: «Τα παιδιά τα δίνουν όλα, σε έξι μέρες δώσαμε τρία παιχνίδια, υπερέβαλαν εαυτούς αλλά τι να το κάνουμε. Δεν φθάνει που χάνουμε βαθμούς με τον τρόπο ειδικά που χάσαμε σήμερα χάνουμε και παίκτες.
Με ποιον να παίξουμε σέντερ φορ την Κυριακή με τον Πανιώνιο; Έχουμε χάσει τρεις επιθετικούς, τον αδικοχαμένο Αντόνιο, τον Κάσας που αποβλήθηκε και τον Σίμιτς που έκανε εγχείρηση. Τώρα έχουν μείνει ο Αμπουχατζίρα με τον Γιαννακόπουλο και το νεαρό τον Λύτρα. Σε λίγο δεν θα κάνουμε και προπόνηση μην χάνουμε και κανέναν ακόμα από τραυματισμό.
Σε κάθε παιχνίδια θα μας λείπουν παίκτες αν δείτε και τις κίτρινες κάρτες θα καταλάβατε ότι μπορεί να επιδεινωθεί αυτό το φαινόμενο».
Για μεταγραφές ο Ουζουνίδης δεν ήθελε να πει πολλά λέγοντας απλά ότι γίνονται συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί και περιμένουν απαντήσεις.
Στο μεταξύ τον ρωτήσαμε για τη δήλωση του Γιαννακόπουλου που είπε ότι η αποβολή του Κάσας ήταν δίκαιη σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές (τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Κώστα Χαλκιά και τον Ουρουγουανό σέντερ φορ της ΑΕΛ), είπε δε ότι θα έπρεπε να του γίνει και ερώτηση για τη φάση του πέναλτι κάτι στο οποίο ο Γιαννακόπουλος τοποθετήθηκε χθες λέγοντας ότι υπήρχε νωρίτερα επιθετικό φάουλ.

Στέλιος Γιαννακόπουλος:
«Δεν έχω άποψη (σσ. για διαιτησία αλλά για την φάση της αποβολής) ρώτησα και τον Κώστα (σσ. Χαλκιά) μου είπε ότι τον κλώτσησε, ρώτησα και τον συμπαίκτη μου (σσ. Κάσας) και μου είπε ότι τον κλώτσησε, οπότε είναι καθαρή κόκκινη. Είναι λάθος του συμπαίκτη, μέσα στην ένταση της στιγμής έγινε κάποιο λάθος, αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων