2016-17 : 26η : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0

26η αγωνιστική : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 2-0 

2 Απριλίου 2017 

Scorers: 37' Κάνιας, 87' Κίτσιου

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ερνίκε (63′ Κίτσιου), Μυστακίδης (80′ Κάτσε), Αθανασιάδης (56′ Κουλούρης)

ΑΕΛ (Θοδωρής Βουτυρίτσας): Ξενοδόχοφ, Ναβάρο (77′ Καπός), Γιοβάνοβιτς (41′ Κόντορ),Ρέντζας,Φατιόν, Μασαλέζα, Αβραάμ (63′ Ικάουνιεκς), Ντέλετιτς, Βαρέλα, Ναζλίδης.

Διαιτητής: Βαγγέλης Κιοτζένης (Ξάνθης)
Επόπτες: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου) 
4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Γήπεδο: Τούμπας
Εισιτήρια: 12.847

Το παιχνίδι της Τούμπας ξεκίνησε υποτονικά για τις δυο ομάδες χωρίς φάσεις και με ένα αναξιοποίητο κυνηγητό της μπάλας. Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε με δύναμη και πάθος εξασφαλίζοντας την νίκη από μια «ζωντανή» και απαιτητική Λάρισα.
Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 26′ όταν ο Ενρίκε έκανε ωραία προσπάθεια εντός περιοχής και σουτ, που έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Ξενοδόχοφ. Η Λάρισα περιορισμένη σε ρόλο ανασταλτικό και περισσότερο αμυντικό, έφτασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία του Μπρκιτς στο 32′ αλλά το σουτ του Φατιόν ήταν ακίνδυνο.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ανεβάζει τους ρυθμούς του και στο 37′ άνοιξε το σκορ με μακρινό εύστοχο γωνιακό σουτ του Κάνιας, που πέρασε την μπάλα «από την τρύπα της βελόνας» για να παραβιάσει την εστία του Ξενοδόχοφ και να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ «ακούμπησε» το δεύτερο γκολ, αλλά δεν το εξασφάλισε. Ο Βραζιλιάνος Μάτος από θέση εξτρεμ μέσα στην περιοχή, έκανε ντρίμπλα και σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Ξενοδόχοφ και να περνά έξω.
Στην επανάληψη η Λάρισα μπήκε με περισσότερες βλέψεις και αξιώσεις στο γήπεδο και άρχισε να κερδίζει χώρους στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ αναίτια οπισθοχώρησε και η εικόνα δεν άλλαξε ούτε και όταν ο Κουλούρης αντικατέστησε τον αρνητικό για μια ακόμα φορά Αθανασιάδη. Στα μισά του δεύτερου μέρους ο Ιβιτς αντικατέστησε ανεξήγητα τον καλύτερο ως εκείνη τη στιγμή επιθετικό του Ενρίκε και ενίσχυσε τη μεσαία γραμμή με έναν επί πλέον ανασταλτικό.
Στο 68′ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Γκόλια, σε συρτή σέντρα του Κίτσιου, που ο Θρακιώτης ρέφερι ορθά δεν καταλόγισε. Η Λάρισα πλησίασε στην ισοφάριση στο 75′ όταν ο Ντέλετιτς σούταρε από πλάγια θέση ελάχιστα άουτ δίπλα από την εστία του Μπρκιτς και συνέχισε να απειλεί, τον μέτριο και κάποιες στιγμές υποτονικό ΠΑΟΚ ο οποίος θεωρώντας πως με το γκολ που σημείωσε από το πρώτο ημίχρονο, εξασφάλισε και τη νίκη, συνεχίζοντας με αδιάφορη αγωνιστική τακτική στο παιχνίδι και σπαταλώντας τον χρόνο για να φθάσει ως την λήξη.
Λίγα λεπτά πριν από το τέλος του 90λέπτου, στο 87′ ο ΠΑΟΚ οριστικοποίησε τη νίκη του με ένα δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Στέλιος Κίτσιου με κοντινό εύστοχο πλασαριστό σουτ κι ενώ δευτερόλεπτα πριν από αυτό ο Κουλούρης είχε χάσει την ευκαιρία να το σημειώσει αυτός και να χριστεί σκόρερ στο παιχνίδι.
Η εξέλιξη και ως την λήξη του αγώνα, είχε έναν ΠΑΟΚ ορμητικό και δυνατό και αυτό το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το πιο θεαματικό για τον Δικέφαλο, που έστω και αργά έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του.


Δηλώσεις

Θοδωρής Βουτυρίτσας: 
«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη που έκανε. Εμείς περιμέναμε μετά το τέλος του αγώνα να έχουμε πάρει κάτι, γιατί βάση της απόδοσης είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε τουλάχιστον ένα γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο συντηρητικοί αλλά ήμασταν πάνω στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, είχαμε εντοπίσει τα δυνατά του σημεία. Θεωρώ ότι παίξαμε αρκετά καλά τακτικά αλλά δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί, πλην μια φάσης που θα μπορούσε, από υπόδειξη του επόπτη αν νομίζω ότι είναι σωστό, να αφήσει την εξέλιξη της φάσης, που ίσως δημιουργούταν μια κατάσταση επιθετική για εμάς. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο δυνατά, ασκήσαμε περισσότερη πίεση στον ΠΑΟΚ, ενώ ήμασταν άτυχοι στην φάση του Ντέλετιτς. Γενικά βγάλαμε κάποιες προϋποθέσεις για να βγάλουμε γκολ, τουλάχιστον έπρεπε η ομάδα μου να σκοράρει μια φορά.
Για το αν το πρώτο παιχνίδι στη Λάρισα ήταν οδηγός για το σημερινό:
«Μας προβλημάτισε εκείνο το παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ όπως είπατε ίσως έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα εκεί, μας τρόμαξε πραγματικά. Σήμερα δεν ήταν τόσο πιεστικός και φρέσκος, ίσως έχει τους στόχους στο κύπελλο για τη συνέχεια. Η θέση που είμαστε απαιτεί σε κάθε αγώνα να διεκδικούμε να πάρουμε κάτι, ήμασταν προσεκτικοί και διαβασμένοι πάνω στον ΠΑΟΚ. Όπως είπα πριν, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο επιθετικοί».
Για τις αλλαγές προπονητή στην ΑΕΛ: 
«Εγώ αυτό δεν μπορώ να το κρίνω γιατί ήμουν 4-5 μήνες με τον κ. Τσιώλη, σήμερα ως υπηρεσιακός επιτέλεσα το έργο που έπρεπε να κάνω. Σίγουρα οι πολλές αλλαγές σε μια ομάδα δεν μπορούν να φέρουν την καλύτερη εικόνα αλλά εκ των πραγμάτων έπρεπε να οδηγηθούμε εκεί και να τελειώσει η φετινή χρονιά με την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, για να χτίσουμε την ομάδα για του χρόνου με καλύτερες βάσεις».
Για τον ρόλο του στην ομάδα, καθώς αύριο θα αναλάβει ο Αντρέ Πάους: 
«Θα συνεχίσω μέχρι το καλοκαίρι με τον κ. Πάους και από το καλοκαίρι θα δούμε τι ρόλο και αν θα έχω στην ομάδα. Έχουμε συζητήσει με τον κ. Κούγια αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι του παρόντος. Το γεγονός ότι κάθομαι μια φορά, αυτό για μένα είναι τιμητικό, γιατί ασχολούμαι χρόνια με το ποδόσφαιρο αλλά στις ακαδημίες. Αυτό προέκυψε και έπρεπε να το υπερασπίσω. Νομίζω ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά σήμερα και ήταν ένα θετικό βήμα γιατί τα παιδιά ήταν απελευθερωμένα και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».
Για το πόσο απέχει η ΑΕΛ ώστε να βγάλει νέους ταλαντούχους παίκτες: 
«Την εποχή που αγωνιζόμουν εγώ από το ’80 έως το ’93 στην ΑΕΛ και λίγο νωρίτερα, είχε ξεκινήσει αυτό το χτίσιμο με γηγενής παίκτες. Εκείνη την εποχή οι μετακινήσεις των ξένων παικτών ήταν δυο, άρα εκ των πραγμάτων ήταν περισσότεροι οι Έλληνες παίκτες. Αυτή η φουρνιά προέκυψε γιατί ήταν μια συγκύρια να υπάρχουν αρκετά ταλέντα τα οποία αξιοποιήθηκαν και με πολύ δουλειά και διάθεση, έγινε αυτό που έγινε. Σήμερα για να χτιστεί μια ομάδα όπως η ΑΕΛ, θα πρέπει να δημιουργηθούν άλλες προϋποθέσεις. Να ξεκινήσει από τις μικρές ομάδες μια πολύ καλή δουλειά, να κρατήσει τα ταλέντα στην ομάδα η ΑΕΛ και από κει και πέρα να ανέβουν στην μεγάλη ομάδα ώστε να κάνουμε την ομάδα όπως την φανταζόμαστε όλοι οι Λαρισαίοι».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων