2016-17 : 22η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0

22η αγωνιστική : ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-0 

26 Φεβρουαρίου 2017 

Scorers: 24' Πέκχαρτ, 81' Τσιγκρίνσκι, 90+2' Αλμέιντα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης (50΄ Τσιγκρίνσκι), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62΄ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70΄ Αλμέιδα)

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ (57΄ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουνάντζε, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73΄ Ρέγες).

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Επόπτες: Τρύφων Πετρόπουλος, Αθανάσιος Κολοσιώνης
4ος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 5.504

Στο ποδόσφαιρο μετρά η ουσία και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο πρώτο μέρος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου δεν είχε ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, αλλά να μην είναι απειλητικοί. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να μη δέχτηκε μεγάλη πίεση, παρ΄ όλα αυτά δεν φάνηκε καθόλου μεσοεπιθετικά και σε γενικές γραμμές απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι η έλλειψη συνοχής είναι το κυριότερο κομμάτι που της λείπει.
Η ΑΕΚ απείλησε στο 17΄ με την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, αλλά ο Ξενοδόχοβ ενήργησε εξαιρετικά κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Η ανωτερότητα των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 24΄. Από τη σέντρα του Ρόναλντ Βάργκας και την «καλοζυγισμένη» κεφαλιά του Τόμας Πέκχαρτ (6ο γκολ στο πρωτάθλημα) οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το προβάδισμα και μέχρι το 45΄ απείλησαν άλλη μία φορά με το σουτ του Μάνταλου που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ξενοδόχοβ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει δοκάρι μετά από σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 47΄, ωστόσο, από κει και πέρα οι «βυσσινί» ισορρόπησαν το ματς και στο 72΄ λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν. Ο Ανέστης, όμως, έκανε σπουδαία επέμβαση στο δυνατό σουτ του Αβραάμ. Όσο περνούσε η ώρα και η ΑΕΚ δεν «καθάριζε» το ματς το άγχος όλο και κυρίευε περισσότερο τους γηπεδούχους.
Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, όμως, συνδύασε την επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από 4 μήνες με γκολ κι έτσι όλα τελείωσαν. Ο Ουκρανός από το κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου στο 81΄ με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ούγκο Αλμέιδα έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» με νέα κεφαλιά (3-0).




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων