2009-10 : 29η : Πανιώνιος - ΑΕΛ 0-3

29η αγωνιστική : Πανιώνιος - ΑΕΛ 0-3 

11 Απριλίου 2010 

Scorers: 27' Μετίν, 38' Τουάμα, 60' Κουζέν

Πανιώνιος (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Γιόνσον (63’ Αναστασόπουλος), Ομο, Κουμορτζί, Κούκετς (46’ Μπαρόνι), Γουνδουλάκης, Μπουβάλ (46’ Λουκινας), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας. 

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Κυριακίδης, Κουζέν (73’ Ρικάρντο Τζέσους), Τουάμα (80’ Μπουκουβάλας), Μετίν, Φλάβιο, Ρομέου, Τριποτσέρης, Πουρί (85’ Σίμιτς), Μελίσσης.

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Επόπτες: Γενναίος (Αθηνών), Σωτηρόπουλο (Αχαΐας)

Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ
Εισιτήρια: 2.553 - 7.836 €

Με ηγέτη τον Τούρκο Τουμέρ Μετίν η ΑΕΛ δεν κατάφερε απλά να πάρει μόνο τον ένα βαθμό χθες στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο που θα της έδινε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία αλλά να διαλύσει τον αντίπαλό της με 3-0 (τα γκολ Μετίν 27’, Τουάμα 38’, Κουζέν 60’) και όχι απλά να σωθεί αλλά να διεκδικεί με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό στο Αλκαζάρ και την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα που πριν μερικές αγωνιστικές αποτελούσε όνειρο «θερινής νυκτός». Μια αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ απέδειξε ότι δεν άξιζε απλά να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία. Η χθεσινή επιτυχία εξόργισε τους ένθερμους φιλάθλους του Πανιωνίου «Πάνθηρες» που αποχώρησαν με συνθήματα κατά της ομάδας τους. Μια νίκη σημαδιακή για την ΑΕΛ καθώς το τελευταίο «διπλό» στο συγκεκριμένο γήπεδο η λαρισινή ομάδα το πέτυχε στις 13/3/88 με 1-0 (τη χρονιά του πρωταθλήματος) χάρη σε γκολ του Ζιώγα, ενώ ο Πανιώνιος αγνοεί τη νίκη στο Αλκαζάρ εδώ και 27 χρόνια. Επίσης ο Μετίν βρήκε φέτος τη χαρά του με το συγκεκριμένο αντίπαλο καθώς πέτυχε στα δύο φετινά παιχνίδια τρία γκολ(είχε σκοράρει ένα τέρμα και στο 2-2 του Αλκαζάρ) ενώ αν δε σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι στο 63’ θα έκανε... «καρέ». Η λαρισινή ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι συμπλήρωσε πέντε αγώνες αήττητη ενώ για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα πετυχαίνει τρία γκολ (προηγήθηκε το παιχνίδι στην Καβάλα). Συμπερασματικά από χθες η ΑΕΛ μπορεί πλέον να «αναπνέει» ελεύθερα και να σκέφτεται τη νέα αγωνιστική περίοδο και οι φίλαθλοι να ηρεμήσουν μετά την περιπέτεια της παραμονής που κάποια στιγμή είχε γίνει «θηλιά» στο λαιμό όλων. Η χθεσινή νίκη έστειλε ένα μήνυμα ότι η ΑΕΛ τη φετινή σεζόν αδίκησε τον εαυτό της γιατί οι παίκτες της είναι πολύ καλοί και ειδικά οι διορθωτικές κινήσεις του Ιανουαρίου ήταν όλες πολύ σωστές. Ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό που θα θέλει τρεις βαθμούς για να ελπίζει σε παραμονή θα εξελιχθεί σε ένα πάρτι για την λαρισινή ομάδα που θέλει να συνεχίσει το αήττητη το σερί και να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα. Και επίσης ο Μετίν που έφθασε τα 7 γκολ και θα είναι πρώτος σκόρερ της φετινής ΑΕΛ για μια ακόμα φορά δείχνει τη σπάνια ποδοσφαιρική ευφυία του και ακόμα και τη νέα χρονιά η ΑΕΛ μπορεί να ακουμπήσει πάνω του για να δημιουργήσει μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Αυτός που απογοήτευσε ήταν ο Πανιώνιος αλλά από την άλλη πρέπει να δεχθούμε ότι η πολύ καλή χθες ΑΕΛ τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο ενώ ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας δικαιώθηκε για τη σκέψη του να παίξει επιθετικά και να πιέσει αρκετά ψηλά τον αντίπαλό του θυμίζοντας την προ μηνός εμφάνιση στο Αλκαζάρ με την ΑΕΚ. 

Οι «βυσσινί» από την αρχή ξεκίνησαν δυνατά και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά μέχρι το 27’ που ο «μαέστρος» Τουμέρ Μετίν άνοιξε το σκορ δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Το γκολ του Μετίν ελευθέρωσε τους παίκτες της Λαρισινής ομάδας που έβλεπαν όχι απλά να παίρνουν τον βαθμό που θα έδινε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία αλλά και αν μπορούν να κερδίσουν. Η πίεση ψηλά που ζητούσε από την αρχή ο Παπακώστας και το επιθετικό πνεύμα που είχε η ομάδα απέδωσε «καρπούς» και γρήγορα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τουάμα έγινε το 0-2 και το... πάρτι συνεχίζονταν καθώς οι «βυσσινί» πίεζαν και για τρίτο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, στο ξεκίνημα ο Κουμορτζί προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ αλλά ήταν και το «κύκνειο άσμα» των γηπεδούχων. Ο Μετίν έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο 60’ έκλεψε την μπάλα από τον Σιόβα, τροφοδότησε τον Κουζέν που έκανε το 0-3 και λίγο αργότερα πάλι ο Μετίν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι βγάζοντας φάση από... το πουθενά. Από κει και πέρα η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα εύκολα ενώ ο Πανιώνιος μάταια προσπαθούσε να βγει στην επίθεση και κάτι προσπάθησε να κάνει στα τελευταία λεπτά αλλά οι παίκτες του έδειχναν να τα έχουν χαμένα από την εμφάνιση των παικτών της ΑΕΛ που είχαν τεχνική και πάθος. Το 0-3 και η μαθηματική παραμονή στην κατηγορία πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες που πλέον θα παίξουν την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό χωρίς το παραμικρό άγχος.


Δηλώσεις

Γιάννης Παπακώστας: 
«Για μας είναι μια σημαντική επιτυχία, αφού και μαθηματικά αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει η υπόθεση παραμονή. Σίγουρα περάσαμε μια δύσκολη χρονιά και ήταν δύσκολα από τη μέρα που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν και στις προπονήσεις και στους αγώνες και για τις εμφανίσεις τους, γιατί έπαιξαν και καλό ποδόσφαιρο. Η ουσία είναι ότι πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε ώστε μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρωταθλήματος να τελειώσουμε από την αγωνία και το άγχος και την ψυχοφθόρο διαδικασία να περιμένεις την τελευταία αγωνιστική για να σωθείς. Απέναντι στον Πανιώνιο, σε καλό αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια κέρδισε. Μετράει η παραμονή και ακόμη περισσότερο μετράει μια ομάδα όπως η ΑΕΛ να μην ξαναμπεί σε τέτοια περιπέτεια. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε κάποιους που δεν ήταν σήμερα μαζί μας, αλλά μας έδωσαν μεγάλη ώθηση όλο αυτό το διάστημα. Τον κόσμο» 
* Περιμένατε να κερδίσετε τόσο εύκολα; «Φυσικά και όχι. Γνωρίζουμε τη δυναμική του Πανιωνίου, ότι πρόκειται για ιστορική ομάδα με πολύ καλή πορεία το τελευταίο διάστημα, όμως έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και στη διοίκηση και στη δυναμική της ΑΕΛ, παρότι φαινόταν ρίσκο στην αρχή όταν ανέλαβα». 
* Σε περίπτωση νίκης κόντρα στον Λεβαδειακό και με συνδυασμό αποτελεσμάτων η ΑΕΛ μπορεί να τερματίσει στην 6άδα. Το πιστεύατε; «Πρώτος στόχος ήταν η παραμονή. Μην αγχωνόμαστε τώρα για άλλο στόχο, γιατί δεν μου το… είχαν πει. Από το ματς με τον Άρη έγινε τεράστια προσπάθεια. Οι ποδοσφαιριστές αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα εύσημα». 
* Είχατε πει ότι όταν η ομάδα εξασφαλίσει την παραμονή της θα κάνετε κάτι. Τι είναι αυτό; «Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους και αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να γευτούν την επιτυχία. Κακώς, βέβαια, μιλάμε για επιτυχία παραμονής για μια ομάδα όπως η ΑΕΛ, αλλά ίσως να γίνει μάθημα αυτή η χρονιά για το μέλλον». 
* Αισθάνεστε δικαιωμένος για την επιλογή σας να αναλάβετε την ΑΕΛ σε τέτοια δύσκολη συγκυρία; «Τώρα ναι, αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν αποκτάς το κάτι παραπάνω». 
* Το μέλλον σας στην ομάδα και η επόμενη χρονιά; «Είναι θέμα δυο ανθρώπων, του προέδρου και εμού. Θα δούμε μετά από την κουβέντα που θα γίνει. Θα τα πούμε έτσι κι αλλιώς στη συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα»









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων