2009-10 : 14η : ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-2

14η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανιώνιος 2-2 

13 Δεκεμβρίου 2009 

Scorers: 63' (πέν.), 90' Μετίν - 52', 59' Γουνδουλάκης

Αποβολή: 64' Όμο (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Μπουκουβάλας (84’ Τριποτσέρης), Βενετίδης, Νταμπίζας, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ (65’ Σιατραβάνης), Ρομέου (53’ Φερέιρα), Μελίσσης, Κατσιαρός, Αμπουχατζίρα. 

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Λάτκα, Όμο, Νικολάου, Τζαβέλλας, Σκούφαλης (67’ Κοντοές), Καστελιόνε, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Ριέρα (94’ Αναστασόπουλος). 

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Επόπτες: Χ. Μπαλτά (Αχαΐας), Δ. Μπιτσίδη (Θράκης). 
4ος: Α. Παππάς (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - εισπράξεις: 2.462 - 18.576 €

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι πολλές απουσίες και για τις δύο ομάδες μια και οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Ιγγλέσιας (προσβλήθηκε από ίωση), Σίμιτς (τραυματίας), Κάσας (τιμωρημένος) και οι φιλοξενούμενοι χωρίς τους Εστογιανόφ (τιμωρημένος), Μπάλαμπαν, Καθέρες (τραυματίες). Η ομάδα του Πανιωνίου από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε ότι ήρθε στο Αλκαζάρ για τη νίκη καθώς θρασύτατα βγήκε στην επίθεση και μόλις στο 8’ ο Ριέρα από τραγικό λάθος του Μάλαρτζ θα έκανε το 0-1. Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και ο Αμπουχατζίρα απάντησε με δυνατό σουτ . Το παιχνίδι πήρε ρυθμό αλλά μέχρι το 45’ οι ευκαιρίες παρότι διαδέχονταν η μία την άλλη δεν μπορούσαν να «μετουσιωθούν» σε γκολ, ενώ στο 34’ ο Καστελιόνε από δύο μέτρα σημάδεψε το δοκάρι στην καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου. Ό,τι δεν χάρηκαν οι Λαρισαίοι φίλαθλοι (περίπου 4.000) στο πρώτο μέρος του αγώνα το έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο όπου σχεδόν κάθε φάση είχε και γκολ (έξι συνολικά ευκαιρίες, τέσσερα τέρματα). Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Κουμορτζί και εκτελεστή τον Γουνδουλάκη προηγήθηκαν με 2-0 στο 58’ και στο 60’ θα έκαναν το ματς «περίπατο» όταν ο Καστελιόνε από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία. Από και κει πέρα το παιχνίδι άλλαξε μορφή μια και οι «βυσσινί» πείσμωσαν και στο 64’ άλλαξαν το παιχνίδι. Ο Μετίν κλέβει την μπάλα από τον Τζαβέλα δίνει στον Βενετίδη που ανατρέπεται από τον Όμο. Πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ και δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Όμο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μείνουν με δέκα παίκτες. Ο Μετίν κάνει το 1-2 και με τη βοήθεια των φιλάθλων αρχίζει η αντεπίθεση για τη μεγάλη ανατροπή. Η ομάδα του Πανιωνίου πήρε πλέον αμυντικό ρόλο ενώ ο Ουζουνίδης ρισκάρει και βάζει το νεαρό Σιατραβάνη που αποτελεί πλέον όπως φαίνεται μια μεταγραφή... Ιανουαρίου για την ομάδα. Στο 75’ ο Αμπουχατζίρα χάνει ευκαιρία, το άγχος μεγαλώνει στο Αλκαζάρ αλλά στο 90’ ο Βενετίδης περνάει σαν σταματημένο τον Τζαβέλα και ο Μετίν με σουτ κάνει το 2- 2 . Τέλος στην πεντάλεπτη καθυστέρηση που σημαδεύτηκε από πολλά νεύρα δεν προλαβαίνει να κάνει την ολική ανατροπή. Το τελικό 2-2 αφήνει και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες αλλά βαθμολογικά για την ΑΕΛ αρχίζει η περιπέτεια καθώς το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών είναι πολύ δύσκολο.


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης: 
«Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι, έστω με τον ένα βαθμό που πήραμε. Σίγουρα πριν από το ματς ο βαθμός δεν ήταν αυτός που θέλαμε, αλλά όπως πήγαν τα πράγματα, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο. Δυστυχώς, στην κατάσταση που είμαστε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια κατά τη διάρκεια του αγώνα 2-3 παίκτες μας να βρίσκονται σε κακή μέρα, όπως συνέβη σήμερα (σ.σ.χθες), γιατί λόγω των ιώσεων και των τραυματισμών, δεν έχουμε πολλές επιλογές, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Αν εξαιρέσουμε το 10λεπτο νευρικότητας μετά από το 0-2 που πραγματικά όταν θέλεις κάτι και σου στραβώνει τόσο πολύ το ματς, οι παίκτες σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα προσπάθησαν πάρα πολύ. Το να βρεθεί κάποιος σε κακή μέρα είναι φυσιολογικό. Πρέπει να κοιτάξουμε το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και μετά να περιμένουμε τις μεταγραφικές κινήσεις για να ενισχυθούμε σε ποιότητα, αλλά και σε ποσότητα». Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου 
• Από τους διαθέσιμους επαγγελματίες υπάρχει στο ρόστερ και ο νεαρός Λύτρας. Θα μπορούσε να πάρει ευκαιρία; «Είναι ακόμη πολύ πίσω για να αντεπεξέλθει σε επίπεδο Super League. Αυτή τη στιγμή δεν είναι μέσα στις επιλογές που μπορούν να μας βοηθήσουν. Μακάρι να ήταν». 
• Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου η ομάδα δίνει τέσσερις κρίσιμους αγώνες για το πρωτάθλημα, ενώ αρκετοί παίκτες έχουν φορτωθεί με κάρτες. Πώς θα αντεπεξέλθει η ομάδα; Δεν είναι αναγκαία η μεταγραφική ενίσχυση; «Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Έχουμε εντοπίσει κάποιους στόχους, γίνεται προσπάθεια στα μεταγραφικά και μακάρι αυτή την εβδομάδα να καταφέρουμε να φέρουμε τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή κυρίως για την επιθετική γραμμή όπου δεν υπάρχουν επιλογές. Τα πράγματα έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολα και θα παρέμεναν ακόμη κι αν κερδίζαμε. Απλά, σε αυτή την περίπτωση θα παίρναμε μια πιο βαθιά ανάσα. Είναι πολύ δύσκολο να προχωράμε με τα συγκεκριμένα προβλήματα και φυσικά δεν μπορώ να έχω το παραμικρό παράπονο από τους παίκτες μου. Δίνουν ό,τι μπορούν μέσα στο γήπεδο. Ένας συγκεκριμένος αριθμός ποδοσφαιριστών έχει φορτωθεί πολύ από τους συνεχόμενους αγώνες και την ευθύνη. Αυτό είναι ένα πρόβλημα για μας. Και θα επαναλάβω όπως είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε και παίκτες που να μην βρίσκονται σε καλή μέρα. Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν μπορεί και οι έντεκα να είναι σε καλή ημέρα. Ακόμη και αυτούς τους παίκτες που είχαμε στον πάγκο δεν ήταν όλοι ετοιμοπόλεμοι για να παίξουν 90 λεπτά». 
• Για τα μεταγραφικά, είναι μέσα στους στόχους ο Ολιβέιρα; «Εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις. Μέσα σε αυτούς και ο Ολιβέιρα. Όσο πιο γρήγορα έρθουν, τόσο το καλύτερο». 
• Για τον υπό δοκιμήν Εσθονό, Σάντερ Πούρι; «Η εισήγησή μου είναι θετική. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και περιμένουμε να δούμε την κατάληξη. Θέλουμε ενίσχυση και σε ποιότητα και σε ποσότητα. Τα παιδιά που έχουν απομείνει κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Παρότι η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε όπως και οι βαθμοί που συγκεντρώσαμε, το τελευταίο που μπορώ να κάνω, είναι να έχω από αυτούς παράπονο. Έχουν φορτωθεί και έχουν τραβήξει πολλά από την αρχή της χρονιάς. Μόνο εμείς που είμαστε κάθε μέρα στο προπονητήριο, στα Δένδρα, ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε». 
• Για τον 17χρονο Σιατραβάνη, τον οποίο εμπιστευτήκατε ακόμη μία φορά σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι; «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του και θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο μέλλον, για την ομάδα μας. Είναι ίσως το μοναδικό καλό, σε αυτή την άσχημη κατάσταση που επικρατεί φέτος».







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων