2016-17 : 13η : ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-2

13η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-2 

4 Δεκεμβρίου 2016 

Scorers: 47' Μαρουκάκης - 45' Λημνιός, 56' Λε Ταλέκ

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναβάρο (63' Κάπος), Ντέλετιτς (46' Αβραάμ), Ντοντό (46' Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

Ατρόμητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Ουμπίντες, Μπάγκα, Λημνιός (66' Κεϊτά), Τόνσο (88' Ζησόπουλος), Μπρίτο (78' Κατράνης), Λε Ταλέκ.

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Επόπτες: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)
4ος : Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 1.849

Οι «βυσσινί» του Σάκη Τσιώλη ανέλαβαν αρχικά τον έλεγχο του παιχνιδιού και απείλησαν άμεσα στο 8΄ με κεφαλιά του Ναζλίδη που «έβγαλε» θεαματικά ο Γκορμπούνοφ. Σταδιακά ο Ατρόμητος βελτιώθηκε, χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου με τον Τόνσο στο 20΄ (απέκρουσε ο Ξενοδόχοβ) και άνοιξε το σκορ στο πλέον κομβικό σημείο ενός αγώνα.
Στο 45΄ ο νεαρός Λημνιός με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στέλνοντας τον Ατρόμητο με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Αμεση η αντίδραση του Τσιώλη με διπλή αλλαγή, Αβραάμ και Μαρουκάκης αντί των Ντοντό και Ντέλετιτς προκειμένου η ΑΕΛ να πιέσει από το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Το αποτέλεσμα ήλθε πιο σύντομα απ΄ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς!
Στο 47΄ ο Ναζλίδης με καταπληκτική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ματθαίο Μαρουκάκη ο οποίος από κοντά ισοφάρισε.
Ομως, πολύ γρήγορα οι φιλοξενούμενοι επανέκτησαν το προβάδισμα με μια ονειρεμένη αντεπίθεση με Ούμπιδες, Τόνσο, Μπρίτο, Λε Ταλέκ να «κρύβουν τη μπάλα» και τον Γάλλο να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ στο 56΄. Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν «απάντηση» κι έτσι παρέμειναν στη 14η θέση, μόλις δύο βαθμούς πιο ψηλά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο, ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου δημοσιογράφου και επί δεκαετίες ρεπόρτερ της ΑΕΛ, Κώστα Μπετχαβέ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Μάλιστα λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο, στο αγωνιστικό χώρο του AEL FC ARENA ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας παρέδωσε στο γιο του Κώστα Μπετχαβέ, και στις δύο εγγόνες του μία τιμητική πλακέτα, ενώ όπως είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ η αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA, θα πάρει το όνομα του Κώστα Μπετχαβέ. Στη θέση που καθόταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία ο γνωστός αθλητικογράφος Κώστας Μπετχαβές, άφησαν ανθοδέσμες τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέας Λιόντος όσο και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Ατρόμητος, Δημήτρης Μπέτσης.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων