2015-16 : 4η : ΑΕΛ - Εργοτέλης 2-1

4η αγωνιστική : ΑΕΛ - Εργοτέλης 2-1

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Scorers : 87' Ναγιάρ, 90+ 4' Μαρουκάκης - 35' Μπουρσέλης

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Μπανούσης (69'Ναγιάρ), Λαμπρόπουλος (58'Μαρουκάκης), Πάτο (73'Ουρτάδο), Μπουντόπουλος, Μπόγιοβιτς

Εργοτέλης (Βέλιτς):Αθανασίου, Γιαλούσης, Άλμπι Άλλα, Αυγενικού, Μπουρσέλης (83'Καλέ), Κούρτης (74'Φουκαράκης), Στεφάνοβιτς, Γρομητσάρης, Παμλίδης (90'+1'Μάνος), Δωματάς, Κυριακόπουλος

Διαιτητής : Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Βοηθοί : Παπαδόπουλος , Κατσικογιάννης (Μακεδονίας)
4ος : Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
 
Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια : 4.650

Ο Εργοτέλης δεν μπήκε στο παιχνίδι για να κλειστεί και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αντιθέτως. Οι παίκτες του Γιάσμινκο Βέλιτς έβγαιναν διαρκώς μπροστά, όποτε ασφαλώς τους δινόταν η ευκαιρία. Η πρώτη μεγάλη φάση χάθηκε στο 21' για την ΑΕΛ. Ο Κοντοχρήστος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Λαμπρόπουλος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.Με συγκέντρωση στην άμυνα οι Κρητικοί κρατούσαν τους "βυσσινί" μακριά από την εστία τους και "χτύπησαν" στο 35'. Έπειτα από πάσα του Παμλίδη ο Μπουρσέλης πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καβουσάκη με ψηλοκρεμαστό πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1). Στο 42' η γυριστή κεφαλιά του Μπόγιοβιτς δεν είχε τύχη, ούτε το σουτ του Μπουντόπουλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.Οι παίκτες της ΑΕΛ μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο μισό για να φέρουν άμεσα το παιχνίδι στα ίσια. Στο 47' το σουτ του Μπουντόπουλου χτύπησε στο σώμα του Στεφάνοβιτς, ενώ στο 51' το σουτ του Νικολακάκη κόντραρε και αυτό στα σώματα. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο, την ίδια ώρα που ο Εργοτέλης πίεζε ψηλά τους ποδοσφαιριστές του Ράτκο Ντόστανιτς.Το φινάλε ήταν βγαλμένο από... μυθιστόρημα! Στο 87' ο Ναγιάρ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αφύλαχτος, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουρτάδο και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 94' ο Αθανασίου απέτυχε να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα, την έχασε από τα χέρια του και ο Μαρουκάκης με κοντινή προβολή έκανε το 2-1!
 
Βαθμολογία 3ης αγωνιστικής
1. ΑΕΛ 12 - 2. Κέρκυρα 9 - 3. Τρίκαλα 8 - 4. Αγροτικός Αστέρας 7

 



Ένα από τα πιο κωμικοτραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί στα ελληνικά γήπεδα εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Εργοτέλη.
«Θύμα» της υπόθεσης ήταν ο Λεονάρντο Κούτρης και «θύτης» ένας τραυματιοφορέας ο οποίος τα έκανε θάλασσα. Συγκεκριμένα, στο 68’ ο νεαρός μέσος των Κρητικών ήταν στο έδαφος και περίμενε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ.

Την ίδια στιγμή οι τραυματιοφορείς του αγώνα τον έβαλαν στο φορείο, αλλά ένας εξ αυτών σκόνταψε με αποτέλεσμα να πέσει και μαζί του ο Κούτρης. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο ίδιος τραυματιοφορέας στη δεύτερη προσπάθεια να μεταφέρει εκτός αγωνιστικών γραμμών τον παίκτη των Κρητικών, είχε αφήσει το μισό σώμα του 20χρονου στον αέρα και τον άλλο μισό στο φορείο και όταν με τα πολλά τον έφερε στη γραμμή του άουτ, άφησε το φορείο εντελώς άγαρμπα!


Η ΕΠΟ αποφάσισε την υποχρεωτική πιστοποίηση των τραυματιοφορέων μετά το συμβάν στο ΑΕΛ – Εργοτέλης. Ένα έγγραφο το οποίο εκθέτει την ΕΠΟ αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη» στο ΣΚΑΪ και το οποίο αφορά στο συμβάν του αγώνα ΑΕΛ-Εργοτέλης και την… επεισοδιακή μεταφορά του Λεονάρντο Κούτρη από τους δύο τραυματιοφορείς. Όπως είναι γνωστό, στους Σπύρο Θεοχαρίδη, Δημήτρη Καρακώστα ασκήθηκε δίωξη και οι «βυσσινί» απολογήθηκαν, αλλά ο αθλητικός δικαστής κήρυξε εαυτό αναρμόδιο να αποφασίσει και παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ωστόσο, η ΕΠΟ φρόντισε να αλλάξει τον κανονισμό… μετά το ματς! Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου (το ματς διεξήχθη 17/10) η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε ότι: «Οι αναγραφόμενοι στο φύλλο αγώνα ή δηλωμένοι επίσημα από τη γηπεδούχο ομάδα ως τραυματιοφορείς θα είναι υποχρεωτικά πιστοποιημένοι σχετικά με την ικανότητά τους να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της θέσης τους». Τι σημαίνει αυτό; Ότι βάσει του κανονισμού που… δεν είχε προβλεφθεί, η ΑΕΛ, αλλά και καμία άλλη ΠΑΕ δεν ήταν υποχρεωμένοι να δηλώνουν στους αγώνες πιστοποιημένους τραυματιοφορείς!
 

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων