2009-10 : 19η : ΑΕΛ - Ηρακλής 2-1

19η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ηρακλής 2-1 

23 Ιανουαρίου 2010 

Scorers: 46' Ζέσους, 58' Ρομέου - 77' Γιάντσης

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Βενετίδης (30' Τουάμα), Κατσιαρός (74' Κυριακίδης), Νταμπίζας, Μελίσσης, Βελάσκο, Ιγκλέσιας, Ρομέου, Φλάβιο, Μετίν (90' Κάσας), Ζεσούς. 

Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Φερνάντες, Γιαννούλης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Μάρτος, Ηλιάδης, Παπαστεριανός (63' Μπογκντάν), Μιλάνο, Κονέ (78' Βέλλιος), Επστάιν, Μπόσνιακ (63' Γιάντσης).

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Επόπτες: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια - εισπράξεις: 2.461 - 17.749 €

Σάμπα χόρεψε η ΑΕΛ χθες στο Αλκαζάρ με Τούρκο μαέστρο έχοντας αντίπαλο τον Ηρακλή, καθώς στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα με ηγέτη τον Τουμέρ Μετίν και εκτελεστές τους Βραζιλιάνους Ρικάρντο Τζέσους και Ρομέου κέρδισε με 2-1, πήρε μια σημαντική βαθμολογική «ανάσα» και το πρώτο χιόνι που έπεφτε φέτος στη Λάρισα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού έφερε και «άσπρη» μέρα για τους «βυσσινί». Η ΑΕΛ χθες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχε καλή εμφάνιση και με πάθος, θέληση για νίκη ξεπέρασε και τις εσωτερικές δυσκολίες του αγώνα όπως τους τραυματισμούς των Βενετίδη, Κατσιαρού (χρειάζεται επειγόντως ευχέλαιο...) αλλά το πιο σημαντικό την πίεση που υπήρχε από τον κόσμο έστω και αν δεν εκδηλώθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα καθώς όλοι είχαν καταλάβει ότι μόνο με παροτρύνσεις κερδίζονται τα παιχνίδια. Η λαρισινή ομάδα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και το πιο σημαντικό είναι ότι μάλλον βρήκε εκτελεστή καθώς Τζέσους Ρικάρντο είχε 1/2 και από δω και πέρα ίσως οι σπουδαίες εμπνεύσεις του Μετίν να βρίσκουν πάντα αποδέκτες. Χθες πρέπει να τονίσουμε ότι μερίδιο στη νίκη είχε και ο Τουάμα που μαζί με τον Φλάβιο Πίντο έκαναν καλή δουλειά στα «πλευρά»της ομάδας ενώ και ο Ουζουνίδης θα είχε ένα επιπλέον λόγο να «χαμογελάει» αφού το πρώτο γκολ της ομάδας ήταν μία «κομπίνα» δουλεμένη στην προπόνηση. Το χαμόγελό του θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο μόλις ανακοινωθούν και τυπικά οι μεταγραφές των Ραντοσάβλιεβιτς, Μπλάζεκ και Σκάτσελ. Οι δύο πρώτοι ήταν χθες στο Αλκαζάρ και είδαν τη νέα τους ομάδα, ενώ ο τρίτος ήρθε στη Λάρισα στις 8.30 μ.μ., αλλά έμαθε το αποτέλεσμα από τους νέους του συμπαίκτες μόλις έφθασαν στο ξενοδοχείο. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή θα το θυμάται ο Ρικάρντο Τζέσους για το πρώτο γκολ που έβαλε στη Ελλάδα, αλλά και ο Γκαστόν Κάσας που αποχωρεί, καθώς χθες ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Α.Ε.Λ. και από τη Δευτέρα θα ανήκει στην αργεντίνικη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Απο την Παρασκευή είχε συμφωνήσει σε επίσκεψή του στα γραφεία της Π.Α.Ε. να λύσει τη συνεργασία του με τους «βυσσινί», διακανονίζοντας κάθε οικονομική εκκρεμότητα με τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη.

Η ΑΕΛ αντίθετα με τις... μέχρι τώρα συνήθειές της (τουλάχιστον στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια) που έμπαινε νωθρά στο πρώτο μέρος μπήκε αρκετά δυνατά στο πρώτο τέταρτο κλείνοντας την ομάδα του Ηρακλή στην περιοχή της. Βέβαια η υπεροχή δεν «καρποφόρησε» αφού ο Ρικάρντο Τζέσους στο 7’ αστόχησε σε κεφαλιά από καλή θέση. Και όταν πέρασε το τέταρτο, ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε κυρίως με τον Μιλάνο να βγει μπροστά ενώ στο 30’ η Α.Ε.Λ. είχε την ατυχία να χάσει τον Βενετίδη που τραυματίστηκε και στα αριστερά τη θέση του πήρε ο Τουάμα. Η αλλαγή αυτή τελικά έκανε καλό στη λαρισινή ομάδα αφού ο Ισραηλινός μπήκε ορεξάτος και οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν κατά κύματα τόσο από τα δεξιά όσο και από τα αριστερά (Φλάβιο Πίντο, Μετίν και Τουάμα ήταν μια ευθεία «φωτιά») δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά τα σουτ που έγιναν ήταν άστοχα ή έγιναν εύκολη λεία για τον Φερνάντες. Η ουσία ήταν ότι στο πρώτο μέρος η Α.Ε.Λ. είχε σαφώς περισσότερη κατοχή από τον Ηρακλή αλλά δεν μπορούσε να «πατήσει» περιοχή (πλην μιας φάσης με τον Ρικάρντο Τζέσους) μια και τα δύο σέντερ μπακ του Ηρακλή ο Κατσιαμπής με τον Παπαζαχαρία πήγαιναν πολύ καλά. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Α.Ε.Λ., καθώς μόλις στο 46’ από ένα υπέροχο συνδυασμό Μετίν - Τουάμα - Ρικάρντο Τζέσους ο τελευταίος με κεφαλιά εκτελεί τον Φερνάντες και στη συνέχεια ο Ηρακλής προσπαθεί να απαντήσει (ο Μπόσνιακ αναδείχθηκε σε μοιραίο παίκτη...) προς στιγμήν, αλλά στη συνέχεια αρχίζει ένα «βυσσινί» πάρτι που κορυφώθηκε με το 2-0 που έκανε ο Ρομέου από πάσα του Μετίν. Από κει και πέρα ο Ηρακλής όπως ήταν φυσιολογικό πήρε τα ηνία του παιχνιδιού με την ΑΕΛ να του δίνει χώρο και να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να αυξήσει το δείκτη του σκορ. Η Α.Ε.Λ. στο 72’ μένει από αριστεροπόδαρους, καθώς ζητάει αλλαγή μετά τον Βενετίδη και ο Κατσιαρός, με αποτέλεσμα ο Ουζουνίδης να κάνει εσωτερικές αλλαγές και να πηγαίνει ο Βελάσκο αριστερά, ο Φλάβιο Πίντο να γίνεται δεξί μπακ και δεξί χαφ ο Κυριακίδης, που πήρε τη θέση του Κατσιαρού. Στο 76’ ένα υπέροχο γκολ του Γιάντση δεν φέρνει σε κανέναν άγχος, καθώς η Α.Ε.Λ. με ηγέτη τον Μετίν ξέρει να «παγώνει» το παιχνίδι και παράλληλα προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ. Πέτυχε με τον Μελίσση, αλλά ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Η ουσία είναι ότι η Α.Ε.Λ. στο δεύτερο μέρος συνδύασε απόδοση και αποτέλεσμα, ενώ, αν θυμόμαστε κάτι από τον Ηρακλή είναι το πραγματικό υπέροχο γκολ του Γιάντση, ενώ η ευκαιρία του Μπόσνιακ έδειξε στη συνέχεια (στο σουτ του Μιλάνο) τις ικανότητες του Βιέρα. 

Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης :
«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου κυρίως για την υπομονή και ηρεμία που είχαν στο παιχνίδι, παρά την κρισιμότητά του. Είχαμε πει από την αρχή ότι θα έπρεπε να ετοιμάσουμε τις φάσεις και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο φθάναμε εύκολα στην περιοχή του Ηρακλή, είχαμε καλή ανάπτυξη , αλλά δεν δημιουργήσαμε προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο πετύχαμε το πρώτο μας γκολ γρήγορα, σε μία φάση που είχαμε δουλέψει πάρα πολύ στις προπονήσεις. Σταθήκαμε βέβαια και λίγο τυχεροί αλλά ήταν και η ικανότητα του τερματοφύλακά μας στη φάση που ο Ηρακλής θα μπορούσε να ισοφαρίσει. Θα μπορούσε βέβαια να ήταν και πιο εύκολη η νίκη μας αν δεν έμπαινε το πανέμορφο γκολ του Γιάντση. Δεν είμαι σίγουρος και για τη φάση του γκολ που μας ακυρώθηκε, καθώς δεν φάνηκε από τον πάγκο όπου ήμουνα, αλλά έτσι το είδε ο διαιτητής. Πήραμε μία δίκαιη νίκη μετά από μία καλή, μια μεστή εμφάνιση». 
-Για την αλλαγή του Βενετίδη δήλωσε: «Η αλλαγή του Βενετίδη ήταν αναγκαστική γιατί αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Μας αποπροσανατόλισε λίγο αλλά και ο Φλάβιο τα πήγε καλά».
- Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος τόνισε: «Πήραμε μία νίκη αλλά θα χρειαστούν ακόμα πέντε. Ήταν σημαντική όμως γιατί ήρθε επί ενός αντιπάλου που είναι στην ίδια κατάσταση με μας και θα μας δώσει περισσότερη ηρεμία γιατί υπάρχει πίεση, κυρίως έξω από την ομάδα. Έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες που θα πρέπει όμως να προσαρμοστούν, αλλά είναι πάρα πολύ καλοί και θα βοηθήσουν την ομάδα. Ίσως να χρειαζόμασταν και περισσότερες νίκες, αν δεν κερδίζαμε αυτό το παιχνίδι».
- Για τους τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη Λάρισα για να αποκτηθούν, υποστήριξε: «Νομίζω ότι είμαστε κοντά και θα ανακοινωθούν από την διοίκηση». 
- Όσον αφορά στο παιχνίδι που ακολουθεί στα Γιάννινα, είπε: «Και το παιχνίδι πάντως που έχουμε στα Γιάννινα θα είναι καθοριστικό και θα κοιτάξουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι μια πολύ μεγάλη ανάσα για μας, αλλά και αν χάσουμε η ήττα δεν θα είναι καταστροφή. Ό,τι νίκη όμως κάνεις, σίγουρα σε διευκολύνει για τη συνέχεια». 
- Σχολιάζοντας τέλος για το ότι το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και για έχει δει την Α.Ε.Λ. που ονειρευόταν, επισήμανε τα εξής: «Δυστυχώς στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στον πρώτο γύρο δεν το εκμεταλλευθήκαμε αυτό και δεν δείξαμε τον πραγματικό μας εαυτό. Μπορώ να πω μάλιστα ότι κάναμε εκεί τη χειρότερη εμφάνιση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Στα Γιάννινα θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και το σίγουρο είναι ότι εάν δεν παίξεις καλά, δεν μπορείς να πάρεις τίποτα σε κανένα παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι εάν υπάρχει κόσμος ή όχι, το θέμα είναι να παρουσιασθούμε εμείς όπως πρέπει μέσα στο γήπεδο. Την ομάδα που θα ήθελα δεν την έχω δει ποτέ δυστυχώς μέχρι τώρα. Τώρα αρχίζει και «δένει», έρχεται στα επίπεδα που θέλουμε. Δεν την έχω δει ποτέ λόγω των συγκυριών που τύχαμε. Είναι η τρίτη για να μην πω η τέταρτη ομάδα, που προσπαθούμε να φτιάξουμε. Μια ήταν με την έναρξη του πρωταθλήματος, μια μετά τον θάνατο του Αντόνιο και μια τώρα με την προσθήκη νέων παικτών. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό να γίνει για μια ομάδα. Οι τρεις τελευταίες μεταγραφές απ’ ό,τι γνωρίζω οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και ελπίζω να δείξουν όλη την εβδομάδα ότι είναι καλά και θα υπολογίζονται για τον αγώνα στα Γιάννινα».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων