2020-21 : Play Out 1η : Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2

Play Out 1η : Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 0-2 

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 

Scorers: 67' Ντουρμισάϊ, 90 + 6' Νούνιτς

Aπόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν (72' Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεθ (72' Μουνιέ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (52' Κολ), Ντάουντα (52' Ιωαννίδης).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Μουκαντζό (57' Μιλοσάβλιεβιτς), Στίφλερ, Κολομπίνο, Ακούνια, Ντουρμισάι (78' Νούνιτς), Πινακάς (78' Μπεν Χατίρα).

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) 
Επόπτες: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής) 
4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) 
VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)  
AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) 

Γήπεδο: Ριζούπολης 
Εισιτήρια: Δεν εκδόθηκαν εισιτήρια λόγω περιορισμού πανδημίας COVID-19 

«Φωτιά» στη μάχη της παραμονής στη Super League έβαλε η ΑΕΛ, με το... καλημέρα των play-out.

Χάρη σε γκολ του Ντουρμισάι στο 67΄ και του Νούνιτς στις καθυστερήσεις, η ουραγός λαρισινή ομάδα επικράτησε 2-0 στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» του Απόλλωνα Σμύρνης, έπιασε προσωρινά στους 19 βαθμούς τον ΟΦΗ και αύξησε τις ελπίδες της να μείνει στην κατηγορία. Η «ελαφρά ταξιαρχία», στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο, γνώρισε την ένατη φετινή εντός έδρας ήττα της και αρχίζει να... ανησυχεί.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίωρο και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ. Πρώτα στο 13΄, όταν ο Νάγκι απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Λισγάρα, κι έπειτα στο 27΄, όταν ο Μπεντινέλι πέρασε τρεις αντιπάλους, αλλά η μπαλιά του για τον αφύλακτο Ντάουντα δεν ήταν καλή.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 35΄ με κεφαλιά του Ντουρμισάι που έδιωξε ο Βέρχουλστ με τα πόδια, ενώ στο 38΄ ο Μαξιμένκο έδιωξε τελευταία στιγμή προ του Ντάουντα, στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους.

Ο Απόλλων «άγγιξε» το γκολ στο 54΄, αλλά το σουτ του Μπεντινέλι έξω από την περιοχή σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης νέο σουτ του Κολ πέρασε άουτ.

Τελικά, όμως, αυτή που κατάφερε να σκοράρει ήταν η Λάρισα. Ήταν το 67ο λεπτό, όταν οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα στην περιοχή και, από γύρισμα του Κολομπίνο, ο Ντουρμισάι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ.

Οι «βυσσινί» έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους στη συνέχεια, ενώ ο Νάγκι έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Σλίβκα στο 84΄, κρατώντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 89΄ η ΑΕΛ είχε δοκάρι σε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ του Ακούνια, και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μία αντεπίθεση, ο Μιλοσάβλιεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Βέρχουλστ, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε, αλλά ο Νούνιτς που ακολούθησε τη φάση διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

"πηγή κειμένου: ΑΠΕ-ΜΠΕ"

Δηλώσεις

Τζιανλούκα Φέστα:
«Πολύ καλό ξεκίνημα (σ.σ. στα play-out). Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί αλλά στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα. Έχουμε ομαδικό πνεύμα, τώρα έχουμε μία εβδομάδα ξεκούρασης και μπορούμε να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Φιορίν Ντουρμισάι: 
Για την αφιέρωση του: 
"Είναι για δύο μικρά φιλαράκια μου, τα παιδιά ενός καλού μου φίλου στη Λάρισα, τα οποία μου είπαν όταν σκοράρω, να πανηγυρίσω έτσι και το αφιερώνω σε αυτά τα παιδιά που τα αγαπώ πολύ". 
Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα: 
"Στην αρχή δεν αγχωθήκαμε, αλλά δεν διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι, αν και ο προπονητής μας είχε δώσει τις σωστές οδηγίες. Έχουμε δώσει έναν λόγο τιμής μεταξύ μας να βγάλουμε τη Λάρισα από αυτή τη δύσκολη θέση και στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε τα ψυχικά αποθέματα και καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς, αν και στο πρώτο μέρος είχα μια κλασική ευκαιρία. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε παιχνίδια που να βγάζουμε κίνητρο, να καλύπτουμε τον συμπαίκτη μας όταν κάνει λάθος. Πρέπει να δείξουμε μαχητικότητα και δύναμη ψυχής στο παιχνίδι". 

Θεοχάρης Ηλιάδης: 
"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μας, όλοι ήμασταν ψυχωμένοι και ήρθαμε για ένα σκοπό, τη νίκη. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε τόσο καλά για μας, αλλά όσο περνούσε η ώρα πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβήκαμε λίγο γιατί θέλαμε να σκοράρουμε, είχαμε και την τύχη με το μέρος μας σε μια - δύο φάσεις. Καταφέραμε σκοράραμε, κάναμε και το 2-0 και έτσι κρίθηκε το παιχνίδι".  








Το δεύτερο γκολ στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Σμύρνης πέτυχε ο Μάρκο Νούνιτς και έτσι "κλείδωσε" το πρώτο τρίποντο για τους "βυσσινί" στα play - out.

Ο Σλοβένος φορ αποφάσισε να πανηγυρίσει το γκολ δείχνοντας ότι επέστρεψε δυνατός. Να θυμίσουμε ότι ο Νούνιτς είχε υποστεί ρήξη χιαστών τον Ιούνιο και κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα στα τέλη του 2020. Με βάση την εικόνα του φαίνεται πως έχει βρει την φόρμα του και αυτό θα βοηθήσει στη δύσκολη πορεία που έχει η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα για την παραμονή στην κατηγορία.  

Μάλιστα ο 28χρονος πέτυχε και άλλο ένα τέρμα στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δεν συνοδεύτηκε και με τη νίκη κόντρα στους "ερυθρόλευκους" καθώς η ΑΕΛ έχασε με 3-1. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων