2009-10 : 23η : ΑΕΛ - Πανθρακικός 0-2

23η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανθρακικός 0-2 

21 Φεβρουαρίου 2010 

Scorers: 75', 77' Μπελέκ 

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (65’ Τουάμα), Βελάσκο, Σκάτσελ (56’ Ζεσούς), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (73’ Πούρι).

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου (60’ Κανωτίδης), Ματεντζίδης, Ιασωνίδης, Λόπεζ, Άλβες, Μπερτράν, Παπουλής (81’ Αρσενίεβιτς), Καζάκης, Μπέλεκ (90’ Ολίσε).

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)   
Επόπτες: Α. Νικολακόπουλος (Αθηνών), Ν. Γεωργακάκος (Αθηνών)
4ος: Σ. Σελίμος (Λακωνίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.128

Πραγματικό φαρμάκι και μάλιστα με… (π)ανθρακικό κέρασε τους φίλους της, η ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ. Η λαρισινή ομάδα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα ηττήθηκε στο στάδιο Αλκαζάρ με σκορ 2-0 από τον ήδη υποβιβασμένο Πανθρακικό. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα ουσιαστικά βαθμολογικό πισωγύρισμα και αποτέλεσε το «blanco» της πρόσφατης επιτυχίας στην Ξάνθη. Από χθες η ΑΕΛ συνεχίζει να κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό ενώ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τον ΠΑΣ Γιάννινα που ηττήθηκε στην έδρα του από τον Πανιώνιο. Του Κ. Γκιάστα Φωτ. Λ. Τζέκας Πλέον απομένουν εφτά αγωνιστικές και η Λάρισα με τον Ηρακλή, την Ξάνθη και τα Γιάννινα θα παλέψουν για την αποφυγή της τρίτης θέσης που οδηγεί στον υποβιβασμό (αν θεωρήσουμε δεδομένο πως έπεσε ο Πανθρακικός και εκτός απρόοπτου θα τον ακολουθήσει και ο Λεβαδεικός). Η ΑΕΛ θα παίξει στον Άρη και θα ακολουθήσουν ΑΕΚ, Εργοτέλης (μέσα), θα πάει στην Καβάλα και μετά θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ. Στην προτελευταία αγωνιστική θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και στο τέλος με τον Λεβαδειακό στη Λάρισα. Μετρημένα κουκιά λοιπόν και αν δεν θέλει να ξαναγυρίσει σε... πέτρινα χρόνια θα πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς στην έδρα της (12 β.) και να παραμείνει. Αλλιώς οι φίλοι της θα ξαναμάθουν... γεωγραφία και θα γυρνάνε όλη την περιφέρεια της Ελλάδας. 

Από τα πρώτα λεπτά η Λάρισα (με ευνοϊκό τον αέρα) προσπάθησε να δείξει πως θέλει ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Ενώ είχε με διαφορά μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας ήταν φλύαρη. Είχε τον έλεγχο του κέντρο αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά με κάποιο τρόπο. Κάποια μακρινά σουτ και σπασμωδικές σέντρες από τα πλάγια δεν είχαν καμία τύχη. Παράλληλα έλειπαν και οι κάθετες μπαλιές που ίσως εκμεταλλευόταν ο Κουζέν. Αυτό μετά το πέρασμα του πρώτου μισάωρου άρχισε να φέρνει και έναν μικρό εκνευρισμό τόσο στην κερκίδα όσο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιες ατομικές ενέργειες του Μετίν και του Μπλάζεκ (προσπάθησε να κερδίσει ένα έξυπνο πέναλτι στο 41’ χωρίς να πείσει ολοκληρωτικά τον ρέφερι) δεν μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του ματς. Από την πλευρά του ο Πανθρακικός περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου. Με κόντρα άνεμο στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να απειλήσει σχεδόν σε καμία περίπτωση. Μόνο σε μια στιγμή όταν ο Παπούλης βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ και αν είχε προλάβει να το κάνει καλύτερα τότε θα είχε προηγηθεί. 
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Κουζέν πήρε ένα πέναλτι και όλοι αναθάρρησαν αφού είδαν πως μπορούσε να μπει το πρώτο τέρμα και όλα να εξελιχτούν διαφορετικά στη συνέχεια. Όμως ο Γκαμπονέζος επιθετικός δεν ήταν εύστοχος και η ανησυχία έγινε εντονότερη. Αμέσως ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας προέβη σε μια αλλαγή θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα και ακόμα πιο απειλητικό. Έβγαλε τον Σκάτσελ και πέρασε τον Τζέσους. Ο Πανθρακικός μέχρι το 60’ κατάφερε από την άλλη να «σπάει» λίγο το ενδιαφέρον με κάποιες υποψίες αιφνιδιασμού (με τρεις και τέσσερις παίκτες). Ο Δερμιτζάκης στην αλλαγή του Ουζουνίδη απάντησε με μια δική του αλλαγή. Έβγαλε τον Σακελλαρίου και έβαλε τον πιο φρέσκο Κανωτίδη. Στο τελευταίο μισάωρο η Λάρισα δεν μπορούσε να έχει άλλη επιλογή. Έπρεπε να επιτεθεί καθώς η νίκη ήταν ο μοναδικός στόχος. Γι’ αυτό και μπήκε στον αγώνα ο Τουάμα στη θέση του Φλάβιο καθώς έψαχναν τις πιο σωστές μπαλιές οι γηπεδούχοι. Δύο φάσεις των φιλοξενούμενων σε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά (66’- 67’) χτύπησαν καμπανάκι κινδύνου στο Αλκαζάρ και θύμισαν σε όλους πως δεν κέρδισαν τυχαία Εργοτέλη στην Κομοτηνή και Άρη στην Θεσσαλονίκη πρόσφατα. Τελευταία κίνηση αλλαγής από τον τεχνικό της ΑΕΛ ήταν η είσοδος του Πουρί για το τελευταίο τέταρτο του ματς. Αυτός που βγήκε ήταν ο Μπλάζεκ ωστόσο η κούραση σε συνδυασμό με τον κόντρα αέρα έκαναν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Το «μπαμ» δεν άργησε να γίνει. Δύο πανομοιότυπες φάσεις με πρωταγωνιστές Παπούλη και Μπέλεκ έδωσαν ισάριθμα τέρματα για τον Πανθρακικό και εκεί τελείωσαν όλα. Μέσα σε λίγα λεπτά σύννεφα... υποβιβασμού μαζεύτηκαν πάνω από το Στάδιο Αλκαζάρ. Όποια κίνηση και αν γινόταν στη συνέχεια δεν είχε αποτέλεσμα. Το μόνο που ακουγόταν ήταν συνεχώς διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους.


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης:
«Είναι πραγματικά ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι αλλά δυστυχώς παρουσιαστήκαμε υπερβολικά νευρικοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που έπρεπε και να έχουμε μια άσχημη εικόνα. Είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε το σκορ με το πέναλτι και όχι μόνο δεν το καταφέραμε, αλλά βγήκαμε εντελώς έξω από το παιχνίδι, λες και το ματς τελείωσε για εμάς σε εκείνο το σημείο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουμε ακόμη πιο νευρικοί, κάναμε λάθη και κατά συνέπεια χάσαμε το παιχνίδι. Η ήττα ήρθε σε πολύ κακή στιγμή, ακριβώς μετά από ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη. Πρέπει να καθίσουμε ήρεμα και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, που θα βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό είναι πιο σημαντικό, δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το πώς θα βοηθηθεί η ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σίγουρα ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος και με το δίκιο του, γιατί περίμενε και αυτός πολύ περισσότερα. Το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αυτού του αγώνα και να ανταποκριθούμε, ήταν μια απογοήτευση για όλους μας. Είχαμε τη δυνατότητα με νίκη να κάνουμε πιο εύκολα για εμάς τα πράγματα όσον αφορά στην παραμονή στην κατηγορία, αλλά τελικά τα κάναμε πιο δύσκολα, λόγω των παιχνιδιών που ακολουθούν, αλλά και της ψυχολογικής πίεσης που υπάρχει. Λυπάμαι πολύ. Ο κόσμος έχει δίκιο». * Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη συνέντευξη Τύπου αποχώρησε από την αίθουσα τύπου, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις.

Χουάν Βελάσκο: 
«Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς αφού παίζαμε με μια ομάδα που δεν είχε άγχος. Εμείς ξεκινήσαμε χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο μέρος και έπειτα η συνέχεια ήταν πολύ δύσκολη». Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είπε: «Είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά θα προσπαθήσουμε. Θα παλέψουμε για κάθε αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι».


Οι αποδοκιμασίες που άκουσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό ήταν η αιτία που μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός της ομάδας αποφάσισε να παραιτηθεί. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες γύρισε και είπε στον πρόεδρο ότι δεν αντέχει αποδοκιμασίες σε βάρος του από τη στιγμή που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και θέτει την παραίτησή του στη διάθεσή του. Ο Ουζουνίδης για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό είπε στον Πηλαδάκη ότι η αιτία της ήττας ήταν ότι υπήρχε νευρικότητα και ότι εννέα παίκτες θέλουν αλλαγή πλέκοντας το εγκώμιο του Βελάσκο και του Ραντοσάβλιεβτς που ήταν οι καλύτεροι στο συγκεκριμένο αγώνα. Στη συνέχεια είπε ότι δεν μπορεί να αποδοκιμάζουν οι φίλαθλοι τον προπονητή και να τον βλέπουν σαν εχθρό της ομάδας και για να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα είναι καλύτερα να φύγει. Είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε δεν μπορεί να αποδοκιμάζομαι εγώ μέσα στο ίδιο μου το σπίτι και στη συνέχεια και εσύ. Αν χάσουμε από τον Άρη πώς θα έρθω μέσα στη Λάρισα και να έχω και τους φιλάθλους εναντίον όχι μόνο εμένα αλλά και της ΑΕΛ. Καλύτερα να παραιτηθώ για να μην υπάρχει αυτό το κλίμα που είναι άσχημο για σένα. Κάνεις γήπεδο, φέρνεις παίκτες, κάνεις τα πάντα και τώρα για μένα τα ακούς. Η ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα παραμείνει στην κατηγορία γιατί το αξίζει και έχει καλό υλικό αλλά θα πρέπει να έχει και λιγότερο άγχος. Μου κάνει εντύπωση που μετά το τέλος του αγώνα οι ύβρεις εναντίον εμού και εσού ήταν περισσότερες από τις φωνές ενίσχυσης της ομάδος. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό, εγώ φεύγω μόλις βρεις αντικαταστάτη μου γιατί αγαπάω την ομάδα, είμαι βέβαιος ότι θα σωθεί και πάνω από όλα είναι το συμφέρον αυτής αλλά και η ηρεμία που πρέπει να έχει». 





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων