2015-16 : 26η : ΑΕΛ - Καλλιθέα 1-0

26η αγωνιστική : ΑΕΛ - Καλλιθέα 1-0 

Κυριακή 2 Απριλίου 2016

Scorer: 18' Βαρέλα 

Αποβολές: 51' Μουκτάρης (2η κίτρινη), 71' Μασένα (κόκκινη)

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης (46' Βέρτζος), Αναστασόπουλος, Βαρέλα, Ναγιάρ, Λαμπρόπουλος (80' Μασούρας), Μαρουκάκης (57' Κουτσιανικούλης), Μπόγιοβιτς.

Καλλιθέα (Καραδήμος): Μιχελής, Σταμόπουλος (58' Φράγκος), Λεβέντης, Μουκτάρης, Τσώνης, Κατσικογιάννης (40' λ.τ. Σταύρου), Γκίνη, Μπέλης, Μπόυζας (69' λ.τ. Ντουρμισάι), Τζάκσον, Μασένα.

Διαιτητής: Παναγιώτης Κουλούδης (Λέσβου)
Βοηθοί: Κελάζογλου (Χαλκιδικής), Θεοδώρου (Πιερίας)
4ος: Συμεωνίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 5.367  

Η ΑΕΛ νίκησε 1-0 την ηρωική Καλλιθέα των 9 παικτών που το πάλεψε μέχρι το φινάλε, παρέμεινε στην κορυφή αλλά αποδοκιμάστηκε από το κοινό του «ΑEL F.C ARENA»!

Ακόμα μια μέτρια προς κακή εμφάνιση της ΑΕΛ και μάλιστα εντός έδρας! Ωστόσο, για ακόμα ένα ματς οι Λαρισαίοι γλίτωσαν το... κά    ζο, επικράτησαν 1-0 της μαχητικής Καλλιθέας που με 9 παίκτες πάλεψε για το 1-1, αλλά δεν απέφυγε τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο της.

Πάμε όμως να δούμε τα πράγματα από την αρχή... Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ, καθώς μόλις στο 18' πήρε το προβάδισμα στο σκορ και όλα έδειχναν πως θα έχει ένα άνετο απόγευμα. Ο Γκίνη δεν έδιωξε, ο Ναγιάρ έκλεψε, η μπάλα έφτασε στον Ρέντζα ο οποίος βρήκε τον Βαρέλα και αυτός έκανε το 1-0. Αυτή ήταν και η μοναδική μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ που λίγο πιο μετά λίγο έλειψε να δεχτεί την ισοφάριση.

Στο 31', η καλύτερη μετά το γκολ Καλλιθέα, έχασε την ευκαιρία της με σουτ του Μπούζα να το μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν πως μπορούν να πάρουν κάτι από αυτό το ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Καλλιθέα έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Μουκτάρης είδε σωστά την δεύτερη κίτρινη στο 51' και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Κάπου εκεί η ΑΕΛ φαινόταν πως θα έχει την ευκαιρία να... καθαρίσει πιο άνετα το ματς. Το σουτ του Μπόγιοβιτς στο 65' όμως δεν βρήκε στόχο και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν όλο και πιο απειλητικοί.

Έξι λεπτά αργότερα είχαμε την φάση που έβαλε... φωτιά στην αναμέτρηση. Ο Μασένα ζήτησε πέναλτι, που δεν ήταν, ο Μονιάκης πήγε να του ζητήσει τον λόγο και αφού ο Βραζιλιάνος σηκώθηκε από το έδαφος, ο αμυντικός της ΑΕΛ έπεσε στο έδαφος χωρίς να τον ακουμπήσει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έβγαλε απευθείας κόκκινη στον επιθετικό της Καλλιθέας και άφησε τους Αθηναίους με 9 ποδοσφαιριστές!
 
Στα τελευταία 10 λεπτά η Καλλιθέα ήταν το... αφεντικό της αναμέτρησης! Αυτό έφερε την «έκρηξη» των φίλων της ΑΕΛ οι οποίοι βλέποντας την... αποδεκατισμένη Καλλιθέα να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο άρχισα να αποδοκιμάζουν τους ποδοσφαιριστές τους. Μάλιστα, στο 91 και με την κατοχή 42-58 υπέρ των Αθηναίων, λίγο έλειψε να έχουμε και το 1-1!
Ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ντουρμισάι μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ και η τεράστια ευκαιρία της Καλλιθέας χάθηκε. Στη συνέχεια η Λάρισα βγήκε στην κόντρα, αλλά ο Κουτσιανικούλης αρχικά και ο Μασούρας στη συνέχεια αστόχησαν με αποτέλεσμα να μείνει αυτό το 1-0.

Πλέον η ΑΕΛ πέτυχε τον σκοπό της, πήρε το τρίποντο και παρέμεινε στην κορυφή, συνεχίζοντας να βλέπει όλο και πιο κοντά την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα.


 


Σε μια κίνηση συγκινητική αφιέρωση προχώρησε ο Νίκο Βαρέλα, στον πρώην συμπαίκτη του Λεωνίδα Κουτσούκη. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ θέλησε με αυτό τον τρόπο να δείξει την στήριξή του στον πρώην συμπαίκτη του στη Ζάκυνθο, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίο.



Με την λήξη της αναμέτρησης άπαντες στην Καλλιθέα... όρμηξαν στον διαιτητή και ο κόσμος της ΑΕΛ αποδοκίμασε έντονα την ομάδα του. Αντίθετα, αναγνώρισε την προσπάθεια των φιλοξενούμενων τους οποίους και χειροκρότησε κατά την αποχώρησή τους.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων