2015-16 : 32η : Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1

32η αγωνιστική : Ζάκυνθος - ΑΕΛ 0-1

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Scorer : 72' (πεν.) Βαρέλα 

Ζάκυνθος (Μαγκαφίνης):Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ζέλιος (53'Κρολ), Τσιάμης, Βοσνακίδης, Αποστόλου, Ρ. Πέττας (79' Κάρδαρης), Ορφανίδης, Κουρέλλας, Ζαϊρί, Σταματής.

ΑΕΛ (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Βέρτζος, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος (53' Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (83' Ρέντζας), Βαρέλα, Μαρουκάκης (67' Πάτο), Καπός.

Διαιτητής: Νίκος Μακρυπόδης (Αχαΐας)
Βοηθοί: Μπετσόγλου (Κορινθίας), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Ρατσιάτος (Αργολίδας)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου
Εισιτήρια: 1.682

Η Λάρισα πέρασε από την Ζάκυνθο με 1-0 και πλέον είναι... επίσημα και πάλι στα «σαλόνια» της Super League!
Η ΑΕΛ είναι και πάλι στην Super League! Έστω και χωρίς να βρεθεί σε καλή μέρα, η Λάρισα πήρε την νίκη στην Ζάκυνθο με 1-0, αποτέλεσμα που σφραγίζει την μεγάλη επιστροφή των «βυσσινί» εκεί που ανήκει, στην μεγάλη κατηγορία, δίνοντας το «σύνθημα» για να πάρει φωτιά ο κάμπος.Η Ζάκυνθος, που έπαιζε την... ζωή της, μπήκε με πολύ πάθος στο παιχνίδι και κατάφερε να είναι αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Το παιχνίδι, πάντως, δεν είχε καλό ρυθμό, ούτε φάσεις. Μόνο δύναμη και σκληρά μαρκαρίσματα, με τους «βυσσινί» να βλέπουν αρκετές κίτρινες. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να ρισκάρουν και έπαιξαν με δύο επιθετικούς, όμως, αν και βρήκαν δίχτυα, το γκολ δεν μέτρησε, με τον Σταματή να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ. Η λύτρωση, ήρθε λίγο αργότερα, αλλά όχι για την Ζάκυνθο, αλλά για την ΑΕΛ. Ήταν το 71ο λεπτό, όταν μετά από διαβουλεύσεις ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των «βυσσινί», με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα, αλλά και άδικα.

Ο Βαρέλα, που δέχτηκε κλωτσιά στο κεφάλι σε διεκδίκηση της μπάλας και κέρδισε το πέναλτι, ανέλαβε να το εκτελέσει και... πλήγωσε την πρώην ομάδα του, καθώς νίκησε τον Παπαδόπουλο και άνοιξε το σκορ. Αυτό, φυσικά, ανάγκασε την Ζάκυνθο να βγει όλη στην επίθεση και να διεκδικήσει την ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε, με τον Σταματή να είναι ο μοιραίος, αφού σκόραρε και πάλι από θέση οφσάιντ! Έτσι, το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε την Λάρισα να πανηγυρίζει, όχι τόσο την νίκη και την μέτρια εμφάνιση, αλλά την... ουσία, δηλαδή την ιστορική της επιστροφή στο «σπίτι της». Εκεί που ανήκει, στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής
1. Κέρκυρα 72, 2. ΑΕΛ 72, 3. Τρίκαλα 63, 4. Απόλλων Σμύρνης 57, 5. Λαμία 57



Μέσα σε ένα παραλήρημα ενθουσιασμό και παρουσία 50 ηρωικών Λαρισαίων φιλάθλων που ταξίδεψαν μέχρι τη Ζάκυνθο, η ΑΕΛ επικράτησε με 0-1 της τοπικής ομάδας, «κλειδώνοντας» έτσι και μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.





Δηλώσεις

Τσιώλης:
«Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια για την ΑΕΛ και σε μια δύσκολη έδρα σφραγίσαμε την επιστροφή μας στη Superleague. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Η Ζάκυνθος σε μια δύσκολη για αυτήν συγκυρία δίδαξε πολιτισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Εύχομαι η ομάδα να μείνει στη κατηγορία. Είναι ένας σύλλογος που τον χρειάζεται η Β’ Εθνική. Καλή επιτυχία και στον κ. Μαγκαφίνη».

Ξενοδόχοφ:
«Εξασφαλίσαμε την άνοδο στη Superleague και είμαστε ευχαριστημένοι για αυτό το αποτέλεσμα. Είναι λυπηρό για εμένα να έχω δώσει δυο χρόνια τη ζωή μου για τη Ζάκυνθο και οι περισσότεροι φίλαθλοι μου έβριζαν το σπίτι, την μάνα και την οικογένεια. Πιστεύω ότι ήμουν απέναντι τους εντάξει. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και θα υπερασπίζομαι την εστία σε όποια ομάδα πάω, γιατί όταν ήμουν εδώ, έδινα τα πάντα για εκείνους. Ευχαριστώ όσους με χειροκρότησαν και αυτό είναι που με ευχαριστεί». 

Ανακοίνωση από την ΑΕΛ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της ΑΕΛ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στη Διοίκηση, τη Τεχνική Ηγεσία και τους Παίκτες της Ποδοσφαιρικής Ομάδας για τη πανάξια επιστροφή της εκεί που δικαιωματικά ανήκει, στην Ανώτερη Εθνική Κατηγορία. Ευχή όλων μας η αγαπημένη μας Ομάδα να επαναλάβει τις μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος και να γράψει νέες χρυσές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της.

ΣΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ...

Προσωπική δήλωση Αλέξη Κούγια

Είναι μια ιδιαίτερη μέρα για την οικογένειά μας, την τεράστια οικογένεια της ΑΕΛ. Είναι μια ημέρα δικαίωσης για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους οπαδούς μας.
Θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα πάντα όλοι μας γιατί αυτό επιβάλει η μεγάλη ιστορία της ομάδας μας.
Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την άνοδο την Κυριακή μετά από έναν ακόμη τελικό με την ΠΑΕ Χανιά. Θα είναι μια γιορτή σεμνή, καλαίσθητη και γεμάτη συναίσθημα όπως αρμόζει στα 52 χρόνια της ιστορίας μας. Θα τη διοργανώσουμε μαζί με τον Δήμο Λαρισαίων, την εφημερίδα Ελευθερία και την Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Ήδη εργάζονται γι'αυτή τη γιορτή οι παρουσιαστές κα Έλενα Οικονόμου και κ. Σωτήρης Κέλλας.
Αυτή την άνοδο την αφιερώνω στα δύο αγγελούδια μου, τον Χρήστο και τη Μάιρα και σε μια γυναίκα που με την αγάπη της μου συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ανακοίνωση των Παλαιμάχων της ΑΕΛ

Επιτέλους μια παρένθεση έκλεισε ….ενα ταξίδι σε κακοτράχαλους δρόμους που δεν μπορούσε να αντέξει η ιστορία και η περηφάνια της ομάδας μας έφθασε στο τέρμα του. Η ΑΕΛ είναι και πάλι στην μεγάλη κατηγορία , εκεί που έχει τις ευκαιρίες να προχωρήσει και να κατακτήσει ξανά την καταξίωση , εκεί που μπορεί να ξανασυναντήσει τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης …γιατί εκεί ανήκει.
Θέλουμε λοιπόν από τα βάθη της καρδιάς μας να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε για την προσπάθεια τους αρχικά τους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές μας , έδειξαν παρα την απειρία του πρωταθλητισμού, παρά τις κάποιες αμφισβητήσεις που τους βάραιναν ότι τελικά αυτοί ήταν οι «μάγκες» και αυτοί που ειχαν το ταλέντο και την ικανότητα να φέρουν το άλογο ασφαλώς στη γραμμή του τερματισμού.
Επίσης τους επικεφαλής προπονητές (κ. Ντόστανιτς , κ. Τσιώλη) αλλά και όλο το προπονητικό και ιατρικό team , για τον αγώνα και τις γνώσεις που κατέθεσαν ώστε να ευοδωθούν οι προσδοκίες των φιλάθλων μας.
Την διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο , για τις οικονομικές θυσίες και τον προσωπικό χρόνο που έδωσαν , τόσο απλόχερα. Έδειξαν από το ξεκίνημα ότι το όραμα τους ήταν τόσο λαμπερό που δεν μπόρεσε καμιά σκιά και δυσκολία να το θαμπώσει.
Τέλος σ αυτόν τον υπέροχο και περήφανο λαό μας, που στάθηκε ακόμη μια φορά στο πλευρό της βασίλισσας , άλλοτε σαν φρουρός της και άλλοτε σαν υπηρέτης της για να της δίνει δύναμη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον δύσκολο αγώνα της.
Εμείς οι παλαίμαχοι αυτής της ομάδας , παρακολουθήσαμε από κοντά όλη την προσπάθεια της επανόδου, βιώσαμε χαρές, πίκρες, αδικίες , ….ήμασταν κοντά αλλά πάντα με διακριτικότητα και σεβασμό στις ισορροπίες που δεν έπρεπε να κλονίσουν την προσπάθεια της ομάδας μας.
Σήμερα λοιπόν επιτέλους ΞΑΝΑΗΡΘΑΜΕ και ήμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ…!!!!

Σύλλογος Παλαιμάχων ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση από την ΑΕΛ Καναδά

Η ΑΕΛ Καναδά θα ήθελε να συγχαρεί τους αδελφούς της (ΑΕΛ) στη Λάρισα για την εντυπωσιακή τους νίκη και πολύ περισσότερο για την άνοδο τους στην Superleague ! Σας ευχόμαστε συνεχείς επιτυχίες με τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις.
Πιστεύουμε σε εσάς και είμαστε πάντα στο πλευρό σας...
Αγάπη και σεβασμός

ΑΕΛ Καναδά

O Δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης

«Οι ημέρες γιορτής και χαράς για την Λάρισα συνεχίζονται.
Η ΑΕΛ, η ομάδα μας, επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί που δικαιωματικά ανήκει λόγω της μεγάλης και ξεχωριστής ιστορίας της και βεβαίως λόγω του κόσμου της.
Με το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα - δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος - η ΑΕΛ, η βασίλισσα του κάμπου, η ομάδα των τίτλων της ελληνικής ποδοσφαιρικής περιφέρειας, κερδίζει επάξια την επιστροφή της στην φυσική της θέση, στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ως δήμαρχος της Λάρισας, συγχαίρω όλους όσους έχουν μερίδιο στην επιτυχία. Την τεχνική ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές, τους πιστούς και αγνούς φιλάθλους της και βεβαίως την διοίκηση της ομάδας.

Εύχομαι, η παρουσία της ΑΕΛ στην Super League, να συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για εξυγίανση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.»




Οι φίλαθλοι της Νυρεμβέργης, Ultras Nürnberg, που είναι αδελφοποιημένοι με τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Monsters της ΑΕΛ. κατά την αναμέτρηση για τα πλέι οφ στο Γερμανικό πρωτάθλημα, Νυρεμβέργη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο «Grundig Stadion», ύψωσαν πανό που έγραφε: "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΑΕΛ!!

Το πρόγραμμα της φιέστας της ΑΕΛ

Για τέταρτη φορά στην ιστορία της η ΠΑΕ ΑΕΛ πετυχαίνει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα στη οποία από τον Αύγουστο θα βρεθεί ξανά μετά από πέντε χρόνια και στη λαρισινή ομάδα είναι αποφασισμένοι να το γιορτάσουν με τον δικό τους τρόπο αμέσως μετά την αναμέτρηση με τα Χανιά που θα αρχίσει στις 17.45. Μάλιστα στη φιέστα που θα γίνει (ώρα έναρξης 20.30) θα υπάρχουν δύο κούπες που ήδη έχουν φθάσει από χθες στα γραφεία της ΑΕΛ και είναι μια από τη διοργανώτρια αρχή της Β'Εθνικής και μια από την ΕΠΟ. Και οι δυο θα απονεμηθούν ταυτόχρονα στους παίκτες, τον προπονητή και τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Η γιορτή της φιέστας που συνδιοργανώνουν η ΠΑΕ ΑΕΛ, η ερασιτεχνική ΑΕΛ, ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και βραβεύσεις όλων των τμημάτων της ερασιτεχνικής που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
Θα βραβευτούν οι πρωταθλήτριες ομάδες της ΑΕΛ - έφηβοι και παίδες-, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ γυναικών, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου αλλά και η ανδρική ομάδα μπάσκετ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο μπαράζ που θα γίνει αύριο στην Αταλάντη με τον Αμύντα.
Επίσης θα ανακοινωθούν και οι... δυο MVP της ΠΑΕ ΑΕΛ όπως τους ψήφισαν οι συμπαίκτες τους. Μια ακόμα καινοτομία…
Η εκδήλωση θα κρατήσει περίπου 60-75 λεπτά ώστε το AEL FC arena να φωτιστεί όχι με το φως της ημέρας αλλά από την πλειάδα των πυροτεχνημάτων και των βεγγαλικών που θα υπάρξουν στην πρώτη φιέστα ανόδου που γίνεται στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.
Μια βραδιά πραγματικά ξεχωριστή για την πόλη της Λάρισας και την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Το δεύτερο κομμάτι θα αρχίσει με τον βαρύτονο Χρήστο Ζαχαρία που θα τραγουδήσει τον ύμνο της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά και μια σειρά βραβεύσεων που θα έχουν σχέση με την επιστημονική υποστήριξη της ομάδας αλλά και τους ανθρώπους που κράτησαν τα αποδυτήρια ώστε τεχνικό επιτελείο και παίκτες να απολαμβάνουν τις καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες.
Έχουν κληθεί να παρευρίσκονται όλοι οι φορείς της πόλης γιατί σ’ αυτή τη γιορτή που συνδιοργανώνεται με την ερασιτεχνική ΑΕΛ, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία» στόχος είναι να ενωθεί όλη η πόλη ώστε η ομάδα να αντεπεξέλθει και στη Σούπερ Λίγκα που θα είναι νέο κεφαλαίο στην ιστορία της.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μια πλειάδα πυροτεχνημάτων τα οποία θα κάνουν τη νύχτα, μέρα σε ένα κατάμεστο, όπως δείχνει η προπώληση εισιτηρίων, Ael Fc Arena.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων