2009-10 : 25η : ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-0

25η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΑΕΚ 1-0 

6 Μαρτίου 2010 

Scorer: 55' Μπλάζεκ

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης (50' Τουάμα), Νταμπίζας, Κουζέν, Μετίν (80' Ιγκλέσιας), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Σκάτσελ).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Μαντούκα (62' Χέρσι), Γιάχιτς, Μάκος (77' Λεονάρντο), Μπλάνκο, Σκόκο, Τζεμπούρ (67' Νέμεθ).

Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών) 
Επόπτες: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Χ. Ακρίβος (Αθηνών) 
4ος: Α. Παππάς (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.540

Με φόρα από τα αποδυτήρια μπήκε στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ η οποία άρχισε να χάνει ευκαιρίες από τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα στον αγώνα και ολοκλήρωσε την πολιορκία της κιτρινόμαυρης εστίας 20 λεπτά αργότερα.
Μεγαλύτερη των ευκαιριών που έχασαν σε αυτό το διάστημα οι βυσσινί, αυτή του Μπλάζεκ στο 6' το σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σάχα, ενώ στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης με το κεφάλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Στη συνέχεια οι παίκτες του Μπάγεβιτς άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο με τον ρυθμό της ΑΕΛ να πέφτει όσο περνούσε ο χρόνος. Η ΑΕΚ ισορρόπησε και προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να δημιουργήσει και αυτή με τη σειρά της κινδύνους στην εστία των γηπεδούχων.
Στο δεύτερο μέρος, αν και οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα και επιδόθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, η ομάδα του Γιώργου Παπακώστα βρήκε τη λύση στο 55ο λεπτό, όταν ο Ρομέου στο μπάσιμο που επιχείρησε από πλάγια θέση, βρήκε τον Μπλάζεκ μέσα στην περιοχή ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Σάχα.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι βυσσινί προσπάθησαν να διαφυλάξουν το προβάδισμα δίνοντας βάση στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Η ΑΕΚ από την πλευρά της πίεσε χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει ούτε μια κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι.
Το τελικό σφύριγμα του Τσινιάρη βρήκε τους οπαδούς αλλά και τους ψυχομένους παίκτες της ΑΕΛ να πανηγυρίζουν τη σπουδαία αυτή νίκη της ομάδας τους η οποία τους δίνει ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της δύσκολης συνέχεια στις 5 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.


Δηλώσεις

Γιάννης Παπακώστας:
«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική νίκη και την αφιερώνουμε στον υπέροχο κόσμο μας που ήταν στο πλευρό αυτών των υπέροχων ποδοσφαιριστών», τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας.
Πιστεύω ότι δίκαια κερδίσαμε και πιστεύω ότι αδικούμαστε από το σκορ. Η ομάδα πίεσε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και αυτό δείχνει αποφασιστικότητα. Κάναμε βάσεις μετά από κλεψίματα ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο λεπτό. Κρατήσαμε ένα ρυθμό και ταυτόχρονα την πιο παραγωγική – από πλευράς ευκαιριών - ομάδα του πρωταθλήματος μακριά από την εστία μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Ήμασταν παθιασμένοι, αλλά ταυτόχρονα πειυαρχημένοι. Εμείς τώρα πολύ σοβαρά πρέπει να συγκεντρωθούμε για το επόμενο ματς που είναι εξίσου σημαντικό. Απλώς βάλαμε βάσεις με τη σημερινή νίκη», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος και ανακουφισμένος ο τεχνικός ηγέτης της ομάδας μας, Γιάννης Παπακώστας, λίγο μετά από το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την ΑΕΚ.
-Τι άλλαξε σε αυτές τις 15 μέρες που είστε στην ομάδα;
«Δεν γνωρίζω αν έχω αλλάξει κάτι εγώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι είχαμε πάθος και ήμασταν πειθαρχημένοι. Κι άλλες φορές η ομάδα είχε και καλά και κακά παιχνίδια. Το θέμα είναι να έχουμε διάρκεια. Η ομάδα είχε πάθος, αλλά και ο κόσμος συνέβαλε πολύ σε αυτό με την παρουσία του. Οι παίκτες αυτοί είναι επαγγελματίας έχουν παραστάσεις, είναι έμπειροι και ευτυχώς έχουν και φιλότιμο και το απέδειξαν σήμερα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι».
-Ο τραυματισμός του Μπλάζεκ είναι σοβαρός;
«Δεν πιστεύω. Θα δούμε αύριο. Δέχθηκε μια κλωτσιά».
-Καταφέρατε να μην επιτρέψετε να κάνει πολλές ευκαιρίες μια ΑΕΚ την οποία δεν κατάφεραν να περιορίσουν ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός…
«Πιέσαμε πολύ ψηλά. Ετσι καταφέραμε να κλέψουμε μπάλες και βγάλαμε πολλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση. Από την άλλη μεριά δεν ήταν η ΑΕΚ αυτή που ξέραμε, αλλά κι εμείς ήμασταν πολύ δυνατοί. Πιέσαμε σε όλο το γήπεδο και αυτό είναι το στυλ που μας ταιριάζει. Να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο για να κερδίσεις κι αυτό να το δείχνεις. Ειδικά μετά το 20 λεπτό η ΑΕΚ μαζεύτηκε πίσω».
-Ο Βενετίδης για ποιον λόγο έγινε αλλαγή;
«Ο Βενετίδης στο ημίχρονο μας είπε ότι «τη βγάζω δε την βγάζω» και κρίναμε ότι έπρεπε να κάνουμε την αλλαγή. Δυστυχώς ο Νταμπίζας συμπλήρωσε 7 κίτρινες και 4 ο Μπλάζεκ. Φυσικά και δημιουργεί πρόβλημα αλλά έχουμε βάθος στο ρόστερ και υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και περιμένουν πως και πως την ευκαιρία. Εμείς πλέον πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα και διάρκεια. Να έχουμε κάτω τα κεφάλια όλη την εβδομάδα και ψηλά μόνο όταν μπαίνουμε στο γήπεδο για να παίξουμε»
-Η διάρκεια είναι ένα ζητούμενο;
«Αυτό είναι ερωτηματικό και για μένα. Άλλο να κερδίζεις με κακή εμφάνιση κι άλλο να κερδίζεις παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Σημαίνει ότι έχεις δυνατότητες ως ομάδα κι αυτές τις δυνατότητες περιμένεις να δείξει μέσα στο γήπεδο».
-Σας προβληματίζει ότι η ΑΕΛ κάνει πολλές ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρει;
«Φυσικά με προβληματίζει πολύ η μη αποτελεσματικότητα. Θέλω πολλά γκολ για να είμαστε ήρεμοι. Η ιστορία όλη είναι το γκολ αλλά σήμερα είχε και ικανότητα ο Σάχα και μείναμε στο 1-0».










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων