2009-10 : 20η : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 2-0

20η αγωνιστική : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 2-0 

30 Ιανουαρίου 2010 

Scorers: 55', 66' Σίσιτς

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Σικαλιάς,Ντάσιος, Σκαρντουέλι, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Μενδρινός, Μιχαλόπουλος, Σίσιτς (83’ Ανδράλας), Σαϊτιώτης (85’ Μπακαγιόκο), Τζάννης (67’ Ντιμπαλά).

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Φλάβιο, Βελάσκο, Μελίσσης, Κυριακίδης (60′ Ραντοσάβλιεβιτς), Μετίν, Σκάτσελ, Ιγκλέσιας (73′ Πούρι), Ρικάρντο Ζέσους (82′ Τουάμα), Μπλάζεκ.

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Επόπτες: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)
4ος: Δ. Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: Κεκλεισμένων των θυρών

Το παιχνίδι έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη συνεχή βροχή που έπεφτε τις προηγούμενες μέρες και με μοναδικούς θεατές αυτούς που ήταν στις γύρω πολυκατοικίες με ιδιαίτερα ένθερμους αυτούς που ήταν στο πρώτο μέρος πίσω από την εστία του Βιέρα. Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο κυρίως προσαρμογής στον άσχημο αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι που έπαιζαν με μεγαλύτερη δύναμη (άλλωστε αυτοί «καίγονταν» για το τρίποντο μια και βρίσκονταν στη ζώνη του υποβιβασμού) κατάφεραν να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ειδικά στο διάστημα 21’-23’ πίεσαν με τρία συνεχόμενα κόρνερ ενώ τα χειρότερα για το πρώτο μέρος για τη λαρισινή ομάδα ήταν στο διάστημα 30’-35’ όταν τραυματίστηκε ο Μελίσσης, βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και τότε ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε την εστία του Βιέρα αρκετές φορές για να ηρεμήσει η κατάσταση μόλις επανήλθε η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων (είσοδος Μελίσση στον αγωνιστικό χώρο). Και η ΑΕΛ στο 38’ πλησίασε κοντά στο γκολ αλλά ο Ιγγλέσιας από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Σικαλιά που ήταν εκτός θέσης. Το σκηνικό του 20ού λεπτού επαναλήφθηκε προς το τέλος του ημίχρόνου που στο διάστημα 43’-44’ κέρδισαν πάλι τρία κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Γενικά στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς καλύτεροι απέναντι σε μια ΑΕΛ που στηρίχθηκε στο αμυντικό δίδυμο των Νταμπίζα και Μελίσση και είχε μόλις μια ευκαιρία. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου άρχισε δυνατή βροχή αλλά στα πρώτα επτά υπήρχε και βροχή ευκαιριών της ΑΕΛ με πρωταγωνιστή τον Μπλάζεκ που νικήθηκε από τον Σκαρντουέλι και τον Σικαλιά (κατάφεραν και οι δύο να αποκρούσουν σε κόρνερ). Αλλά όταν δεν βάζεις γκολ δέχεσαι και οι γηπεδούχοι το κατάφεραν με τον πρώην «βυσσινί» Μίρνες Σίσιτς που με κεφαλιά στο 54’ κάνει το 1-0. Ο Ουζουνίδης βλέποντας ότι η ομάδα του μένει πίσω στο σκορ βάζει τον Ραντοσάβλιεβιτς στη θέση του Κυριακίδη και η λαρισινή ομάδα αρχίζει να πιέζει αλλά στις αντεπιθέσεις του ο ΠΑΣ ήταν «φαρμάκι» και αν ο Σαϊτιώτης δεν μπόρεσε να κάνει το δεύτερο γκολ, το έκανε ο Σίσιτς στο 66’ εκτέθοντας τον Φλάβιο Πίντο. Το δεύτερο γκολ ανάγκασε τον Ουζουνίδη κάνει πιο επιθετική την ομάδα βάζοντας τον Πουρί στη θέση του Ιγγλέσιας και στη συνέχεια προσπάθησε να δώσει πνοή στην επίθεση βάζοντας τον Τουάμα στη θέση του Ρικάρντο Τζέσους και περνώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Μπλάζεκ. Αλλά ότι και να έκανε ο Ουζουνίδης το παιχνίδι είχε τελειώσει στις ευκαιρίες που έχασε ο Μπλάζεκ, αντίθετα με τον Σίσιτς που έβαζε τέρματα. Και η συνέχεια για την ΑΕΛ γίνεται δύσκολη...

Απίστευτο μίσος έδειξαν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων που μετά το τέλος του παιχνιδιού περίπου τριακόσιοι συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο και έβριζαν χυδαία τους Λαρισαίους, μη ξεχνώντας τα επεισόδια που είχαν γίνει μεταξύ οπαδών της ΑΕΛ και των Ιωαννίνων πριν τρία χρόνια σε αγώνα του κυπέλλου Ελλάδας. Ξεχνάνε βέβαια ότι στον ΠΑΣ παίζει και ένας Λαρισαίος, ο Ηλίας Κώτσιος. Αποδοκιμάστηκαν έντονα και οι παίκτες της λαρισινής ομάδας με τον Νταμπίζα να συγκεντρώνει τη μήνη των περισσοτέρων.


Δηλώσεις

Μαρίνος Ουζουνίδης :
«Για ένα ακόμη εκτός ματς δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι θετικό. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και σε αυτές τις περιπτώσεις όποια ομάδα πετυχαίνει πρώτη γκολ, αποκτά και το πλεονέκτημα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε καθόλου καλό παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε το 5λεπτο που παίζαμε με δέκα και ο ΠΑΣ έκανε κάποιες φάσεις. Έμειναν μόνο οι μονομαχίες και η δύναμη από τους παίκτες και των δυο ομάδων. Στο δεύτερο ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, χάσαμε εμείς πρώτοι τις ευκαιρίες και δυστυχώς δεχτήκαμε δύο πολύ εύκολα γκολ και μετά τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα. Είναι πολύ δύσκολη η συνέχεια για εμάς. Πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη ζώνη, αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό». Αυτά είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά από το τέλος του αγώνα και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. 
-Για ακόμη μια φορά η ΑΕΛ ήταν κατώτερη του μετρίου σε εκτός έδρας ματς. Πού οφείλεται; 
«Σήμερα δεν ήταν θέμα ποιότητας των ποδοσφαιριστών. Σε αυτό το γήπεδο αν δεν μπορέσεις να βάλεις γκολ τα πράγματα γίνονται δύσκολα… Δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ήταν φυσικό η ομάδα που θα βάλει πρώτη γκολ, θα έβρισκε χώρους στη συνέχεια. Μετά δεχτήκαμε και ένα αστείο δεύτερο γκολ. Αν δεν πάρουμε βαθμούς από εκτός έδρας ματς, τα πράγματα θα είναι δύσκολα». -Είχαμε πει από πριν ότι πιθανή ήττα δεν θα ήταν καταστροφή. Εξακολουθείτε να το πιστεύετε; «Είχα πει ότι δεν είναι καταστροφή γιατί δεν τελειώνει κάτι μετά από αυτό το ματς. Σίγουρα, όμως, είναι ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα». -Και τα δύο γκολ μπήκαν από την ίδια πλευρά. Είναι ευθύνη ενός ή συνολική; «Ήταν πολύ εύκολα τα γκολ που δεχτήκαμε και είναι συνολική ευθύνη. Τα ατομικά λάθη δεν μπορείς να τα προβλέψεις σε ένα παιχνίδι». 
-Η ΑΕΛ βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Πού βασίζεστε για την ανάκαμψη; 
«Έχουν έρθει πολύ καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Ήταν ρίσκο η συμμετοχή τους σήμερα, αλλά και πάλι είχαμε ατυχία με τον τραυματισμό του Αμπουχατζίρα στο ξενοδοχείο. Έχουν καλή ποιότητα και θα μας βοηθήσουν. Μέχρι τώρα τους περισσότερους βαθμούς τους έχουμε πάρει από ομάδες που είναι σε ψηλότερη θέση». -Όλη την εβδομάδα ζητούσατε υπευθυνότητα από τους παίκτες σας, όχι μόνο στα στημένα, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τι μπορεί να αλλάξει από εδώ και πέρα; «Τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε. Δεχόμαστε πάρα πολύ εύκολα γκολ και ειδικά σήμερα σε μια στιγμή του παιχνιδιού, που ήμασταν καλύτεροι. Αυτά τα λάθη τα πληρώνουμε από την αρχή του πρωταθλήματος» 
-Σκοπεύετε να κάνετε αλλαγές σε πρόσωπα; 
«Ήδη σήμερα έπαιζαν 5-6 νέα παιδιά. Οι παίκτες είναι καλοί. Προσωπικά λάθη, όμως, δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε». 
-Άλλη μεταγραφή θα γίνει; 
«Δεν ξέρω. Δεν είναι στιγμή να το συζητήσουμε».






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων