2009-10 : 12η : Εργοτέλης - ΑΕΛ 0-0

12η αγωνιστική : Εργοτέλης - ΑΕΛ 0-0 

2 Δεκεμβρίου 2009 

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Μπουντιμίρ (88’ Ογκουνσότο), Τσεσνάουσκις (61’ Ρομάνο), Φραγκουλάκης (75’ Βερπακόφσκις), Λεάλ 

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Ρομέου (+90’ Ααράμπ), Κάσας, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Τουάμα (7’ Κυριακίδης), Μετίν (78’ Γιαννακόπουλος), Αμπουχατζίρα.

Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλίας) 
Επόπτες: Ακρίβος (Αθηνών), Τουμπακάρης (Αθηνών)

Γήπεδο: Παγκρήτιο
Εισιτήρια - εισπράξεις: 1.398 - 9.140 €

Βαθμό με το «σπαθί» της πήρε η Α.Ε.Λ. χθες στο Ηράκλειο Κρήτης με αντίπαλο τον Εργοτέλη (0-0) σε εξ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα (λόγω του άδικου χαμού του Μεξικανού παίκτη της λαρισινής ομάδας Αντόνιο Ντε Νίγκρις) που έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε (κατά την ώρα του αγώνα φυσούσε δυνατός άνεμος) και βρίσκεται πλέον στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα σ’ ένα πρωτάθλημα που οι πιθανότητες έτσι όπως είναι η βαθμολογία να βγει κάποιος στην πρώτη πεντάδα (και στην Ευρώπη) είναι ίδιες με αυτές να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Η λαρισινή ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση, σ’ ένα παιχνίδι που το τελικό 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του, από τη στιγμή που χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και αν είχε λίγο τύχη θα έπαιρνε τη νίκη, καθώς έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες τη μία με τον Τουάμα στο 30’ και την άλλη με τον Ρομέου στο 89’ όπου και στις δύο ο τερματοφύλακας Αθανασίου έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά. Το ευχάριστο είναι ότι οι «βυσσινί» δείχνουν μια αγωνιστική άνοδο, καθώς τόσο στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής όσο και στο χθεσινό με τον Εργοτέλη έπαιξαν πολύ καλά και ειδικά η αμυντική λειτουργία και στα δύο ήταν πολύ καλή και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μάλαρτζ και στα δύο αυτά παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία του. Από κει και πέρα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η κρητική φιλοξενία, καθώς από τους 2.000 φιλάθλους δεν ακούστηκε το παραμικρό, ενώ τίμησαν και τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις με μια ειδική εκδήλωση που έγινε πριν τον αγώνα, κάτι που αιφνιδίασε και τους ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας. Ο Εργοτέλης έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, αλλά και από την άλλη ότι η Α.Ε.Λ. δεν απέχει πολύ και αν στις πρώτες αγωνιστικές δεν υπήρχαν οι άσχημες διαιτησίες, θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Πάντως, η λαρισινή ομάδα σε μία περίοδο που έχει πολλά προβλήματα (χθες δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Σίμιτς, Βενετίδης και Ντέλσον), ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα, καθώς ο Ιγγλέσιας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Στο πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι με την Α.Ε.Λ. να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο αλλά στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και το σουτ του Μετίν στο 20’ που απέκρουσε ο Αθανασίου ήταν το προμήνυμα για τη μεγάλη ευκαιρία του Τουάμα στο 30’. Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και στο 52’ ο Εργοτέλης έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπούντιμιρ να κάνει το 1-0. Η Α.Ε.Λ. συνέχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά πάλι ο Εργοτέλης ήταν αυτός που με τον Φραγκουλάκη στο 68’ πλησίασε στο γκολ. Ο Ουζουνίδης «θωράκισε» την άμυνα με την είσοδο του Κυριακίδη (ενός ακόμα αμυντικού χαφ) αντί του Τουάμα και άφησε τους Κρητικούς να πάρουν χώρο αλλά στις αντεπιθέσεις ήταν οι «βυσσινί» πολύ επικίνδυνοι και σε μία απ’ αυτές στο 89’ ο Ρομέου έπιασε εκπληκτικό σουτ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να κάνει εκπληκτική απόκρουση. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα βρήκε τις ομάδες ευχαριστημένες από το τελικό αποτέλεσμα γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η καθεμία μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα.

Δηλώσεις 

Μαρίνος Ουζουνίδης : 
«Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Εργοτέλη για τη στάση της και την ανταπόκριση στο αίτημα για αναβολή αγώνα, αλλά και σήμερα για την κίνησή της διοίκησης και του κόσμου να τιμήσουν τη μνήμη του Αντόνιο. Έχει δείξει ότι είναι ομάδα που σε τέτοια θέματα ξεχωρίζει. Ευχαριστούμε και πάλι. Όσο για τον αγώνα, θα έλεγα πως κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Θα μπορούσε το ματς να έληγε ισόπαλο, αλλά με γκολ και από τις δύο ομάδες, αφού και εμείς και ο Εργοτέλης είχαμε πολλές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο καλύτεροι ήμασταν εμείς, είχαμε τον έλεγχο, δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Φυσιολογικό ήταν στο δεύτερο ο Εργοτέλης να πιέσει και να είναι καλύτερος. Στο τέλος πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες πήραν αυτό που δικαιούνταν. Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που είναι πολλά. Ακολουθεί σύντομα ένα ματς με τον ΠΑΟΚ και οι επιλογές μας δεν είναι πολλές. Να ξεκουραστούμε και να αντιμετωπίσουμε τη συνέχεια όσο καλύτερα μπορούμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Εργοτέλη. Έχει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να πετύχει πολλά». 
- Ο Κάσας στα τελευταία δύο παιχνίδια αγωνίζεται αλλά υπήρξε ενδιαφέρον του ΟΦΗ. Θα παραμείνει στην ΑΕΛ; 
«Θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή, όπως έχουμε αλλάξει τη διάταξη με βάση τις απώλειες θεωρώ ότι πρέπει να παίζει σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Από τη στιγμή που παίζει έτσι, τότε έχει θέση 11άδα. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του στους τελευταίους δύο αγώνες».
- Η ΑΕΛ πέρσι τερμάτισε στην πεντάδα. Μπορεί να κάνει το ίδιο και ο Εργοτέλης τη φετινή περίοδο; 
«Έχει δυνατότητες ο Εργοτέλης, καλούς παίκτες και γεμάτο ρόστερ. Όμως, είναι δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα και πολύ περίεργο. Καμία ομάδα δεν μπορεί να πει ότι πάω για πεντάδα ή ότι δεν θα κινδυνεύσει». 
- Σήμερα είχατε καλή απόδοση. Η ομάδα βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο; 
«Κάποιες ομάδες θα μπορούσαν να έχουν περισσότερους βαθμούς και κάποιες λιγότερους. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από παρουσία της ομάδας σε όλα τα τελευταία ματς με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Μπορεί να παίζουμε καλά, όμως, τα αποτελέσματα είναι αυτά που αλλάζουν την εικόνα της ομάδας». 
- Η συγκομιδή των 14 βαθμών σας επιτρέπει να οριοθετείτε στόχους; 
«Όχι. Αυτό που θέλουμε με τα προβλήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, στόχος είναι να μαζέψουμε είναι όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε. Με την ενίσχυση που περιμένουμε τον Ιανουάριο θα δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλάμε για στόχους. Αν χάναμε σήμερα, θα μέναμε αρκετά πίσω. Αν κερδίζαμε, θα ανεβαίναμε αρκετά ψηλότερα. Ακόμη ομάδες με 17-18 βαθμούς δεν μπορούν να είναι ήσυχες». 





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων