2016-17 : 14η : Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

14η αγωνιστική : Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0 

10 Δεκεμβρίου 2016 

Scorer: 50' Βασιλακάκης

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Τριάδης (71΄ Καμαρά), Βασιλακάκης (84΄ Νιέτο), Λάζιτς, Γιουνές (89΄ Ράνος).

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (56΄ Γκόλιας), Ποτουρίδης, Ναζλίδης, Πολ (70΄ Κάπος), Αβραάμ, Μαρουκάκης (67΄ Λαμπρόπουλος).

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Επόπτες: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
4ος: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Γήπεδο: Ξάνθη arena
Εισιτήρια: 935

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με το σημερινό «τρίποντο» συμπλήρωσε 9 ματς χωρίς ήττα. Την τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου από τον Πανιώνιο (0-2) στο ίδιο γήπεδο, έκτοτε μετράει 5 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ έμεινε αήττητη στην έδρα της σε τέταρτο σερί ματς. Η 4η διαδοχική ήττα για τη Λάρισα σαφώς και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στους Θεσσαλούς, που μπορεί να μην ήταν κατώτεροι του αντιπάλου τους μέσα στο γήπεδο, αλλά παρουσίασαν για μία ακόμη φορά έντονο επιθετικό πρόβλημα.
Παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και με μέτριο ρυθμό παίχτηκε στα πρώτα 45 λεπτά από Ξάνθη και Λάρισα. Οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να δώσουν χώρο στους Ακρίτες, που, όμως, δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την εστία του Ξενοδόχοβ κι αν εξαιρέσει κανείς την κεφαλιά του Γιουνές στο 43΄ (η μπάλα έφυγε άουτ) ο γκολκίπερ της ΑΕΛ πέρασε ένα πάρα πολύ ήσυχο απόγευμα.
Χωρίς καλή κυκλοφορία παρουσιάστηκε στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Από κει και πέρα κι όσο περνούσε η ώρα οι «βυσσινί» βελτιώθηκαν στο συγκεκριμένο τομέα και σε δύο περιπτώσεις (32΄, 36΄) έφτασαν κοντά στην επιτυχία. Στην πρώτη φάση το τάκλιν του Καρασαλίδη στο σουτ του Αναστασόπουλου ήταν σωτήριο, ενώ στη δεύτερη το πλασέ του Ναζλίδη είχε την ίδια κατάληξη (η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς της Ξάνθης κι απομακρύνθηκε).
Στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι μετράει η ουσία και η αποτελεσματικότητα. Μπορεί η Λάρισα να μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, να πλησίασε κοντά στο γκολ με το Ναζλίδη, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 50΄ με την κεφαλιά του Βασιλακάκη (1-0), ο οποίος είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο 53΄ και 57΄ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι χωρίς να τα καταφέρει.
Το ματς άνοιξε για τα καλά στα τελευταία 15 λεπτά με τη Λάρισα να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Αβραάμ στο 74΄, ενώ στο 84΄ ήταν η σειρά της Ξάνθης να βγει στην αντεπίθεση με τέσσερις παίκτες έναντι δύο της ΑΕΛ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν αντάλλαξαν σωστά τη μπάλα και χάθηκε μία εξαιρετική ευκαιρία για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων