2015-16 : 17η : ΑΕΛ - Αχαρναϊκός 2-0

17η αγωνιστική : ΑΕΛ - Αχαρναϊκός 2-0 

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Scorers : 26' Μπόγιοβιτς, 67' Λαμπρόπουλος 

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Βέρτζος (21’ Γιοβάνοβιτς), Κομεσίδης, Μονιάκης (52’ Κοντοχρήστος), Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Μπουντόπουλος (77’ Μαρουκάκης), Ουρτάδο, Ροβίθης, Μπόγιοβιτς.

Αχαρναϊκός (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Εμέκα, Μπέλιτς (66’ Ματσούκας), Μήλιος (54’ Καλογερόπουλος), Ομπράντοβιτς, Πολίμος, Μάρης, Παβίσεβιτς, Ρεπετσάς (73’ Όμο), Μουστάκης, Κωστόπουλος.

Διαιτητής: Κώστας Κοτσάνης (Δράμας)
Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Χατζηνάκος (Δράμας)
4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 2.905

Σοβαρή και αποτελεσματική η ΑΕΛ, η οποία στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Football League υπέταξε 2-0 τον Αχαρναϊκό και έφτασε τους 38 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς δεν έδειξαν υπεροψία και κατόρθωσαν να φτάσουν σε ένα ακόμη τρίποντο.Βέβαια, η ομάδα του Μενιδίου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά το δυνατό σουτ του Εμέκα μέσα από την περιοχή χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26', με εξαιρετική ενέργεια του Μπόγιοβιτς. Ο Σέρβος ξεπέρασε τον Ρεπετσά και τον γκολκίπερ Παγούδη, πλασάροντας εύστοχα για το 1-0.Το ματς μετά το γκολ έχασε το ρυθμό του, αλλά οι "βυσσινί" συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, παρότι ο Σέρβος τεχνικός τους αναγκάστηκε να κάνει δύο αναγκαστικές αλλαγές. Το 2-0, που επί της ουσίας εξανέμισε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα στον κάμπο, σημείωσε ο Λαμπρόπουλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.
 
Βαθμολογία 17ης αγωνιστικής:
1. ΑΕΛ 38, 2. Απόλλων 34, 3. Κέρκυρα 33, 4. Τρίκαλα 28, 5. Καλλιθέα 24




Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκάλεσε η καθιστική διαμαρτυρία των ποδοσφαιριστών, στον αγώνα ΑΕΛ- Αχαρναϊκός, ως ένδειξη συμπαράστασης για τα προσφυγόπουλα που χάθηκαν στο Αιγαίο. Τα διεθνή ΜΜΕ στράφηκαν, για ακόμα μία φορά, στην Ελλάδα, αναπαράγοντας τα όσα έγιναν στον αγώνα και δίνοντας έμφαση στην κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο με τη μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών. Οι New York Times αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Έλληνες ποδοσφαιριστές καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα, όταν προχώρησαν στη συγκινητική κίνηση της καθιστικής διαμαρτυρίας ως ένδειξη συμπαράστασης στα προσφυγόπουλα που χάθηκαν προσπαθώντας να φθάσουν στα ελληνικά νησιά» και συνεχίζει αναφέροντας πως «ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, κάθισαν στο έδαφος για 2 λεπτά». «Αυτή η κίνηση διαμαρτυρίας των αθλητών έγινε 24 ώρες μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ότι η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα περάσει μέσα από ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αθήνα, ενώ ένας από τους πρόσφυγες θα είναι εκείνος ο οποίος θα τρέξει μαζί με τη φλόγα» γράφει το Eurosport. Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του Reuters: «Παίκτες σε ελληνικό αγώνα διαμαρτύρονται δείχνοντας την συμπαράστασή τους στους μετανάστες». Από την πλευρά του το Euronews αναπαράγει την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: «Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ με αυτή την κίνησή τους θέλουν να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι'αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράττεται στο Αιγαίο». Το Sports Illustrated γράφει «Η Λάρισα μπορεί να νίκησε τον Αχαρναϊκό με 2-0, στο ματς για την Football League, την Παρασκευή, ωστόσο δεν είναι αυτό το αξιοσημείωτο, αλλά η κίνηση των παικτών στην αρχή του αγώνα», ενώ με αφορμή την διαμαρτυρία των παικτών το Skynews τονίζει πως: «Η Ελλάδα έγινε η κύρια πύλη εισόδου για περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, οι οποίοι άρχισαν να καταφθάνουν στην Ευρώπη το περασμένο έτος». Τέλος, η Daily Mail αναφέρει σε άρθρο της: «Η έναρξη του αγώνα ΑΕΛ- Αχαρναϊκού καθυστέρησε όταν οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία για τα προσφυγόπουλα που χάθηκαν στο Αιγαίο».

 

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων